Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Húgom tönkreteszi a családot....

Húgom tönkreteszi a családot. Szüleim ezt támogatják, senki nem szólhat semmit. Van egy kisfia, akivel zsarol. Idiótát csinál a szüleimből és ezáltal mindenkiből. Mit tegyek? Szeretem a szüleimet, nem tudok lemondani róluk, szükségem van Apára.

Figyelt kérdés
A kérdésem közvetlen kiváltó oka volt, hogy a héten könyörögtem a szüleimnek, hogy kérdezzenek rá, hogy miért lopta meg őket ismételten és ne menjenek el ismét szó nélkül mellette. Meg rákérdeztem, hogy az öt évvel ezelőtt tőlem kölcsönkért pénzt miért nem adta meg. A büntetésem az lett, hogy ma Apukám elajándékozza azt a sporteseményre szóló jegyet, amit én szívből adtam neki karácsonyra. Most megint könyörgök, hogy engem is szeressen egy picit és ezt ne tegye.
2014. júl. 19. 09:57
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

32 éves a húgom, 36 vagyok én. A kisfiúval úgy zsarol, hogy ha rosszul szólok valamit, akkor megtiltja, hogy szóba álljon velem, szüleim esetében, büntetésből hazaviszi a gyereket, nem engedi el egy programra, amire a gyerek régóta készül, nem íratja be nyelvórára az óvodába, stb. Ilyenkor a kicsi sír és az egész család is. A kisfiú nagyon szeret bennünket, engem is (ha nem lenne a biológia, valószínűleg sokkal jobban is, mint a húgomat). Játszmák valóban vannak Apám és köztem, nagyon jól látod, Apukám gyakorlatilag szerelmes a húgomba, jobban, mint Anyukámba. Vakon, 30 éve, bármit megtehet, Apám összes elvével szembe megy, mégis nála minden bocsánatos, sőt. Anyám nem egyszer menekült hozzám napokra, mikor már nem bírta a megaláztatást.

Igazad van, hogy a könyörgés nem sokat ér, ráadásul a húgom ettől kap igazán pockot. Apukám szerint sírni az óvodások szoktak. Nem tudom, hogy hogyan érthetném meg Apámmal, hogy szükségem van szeretetre. Soha nem hív fel magától. A beszélgetés nem vezetett eredményre. Nem azért kell Apa, mert támogatni kell, mindenem megvan az életben (na jó, párkapcsolati téren vannak nehézségeim), értelemszerűen sok mindenben már én segítek nekik, hanem hogy érzelmileg velem legyen. A feltétel nélküli szeretetet tudom, hogy soha nem kapom meg tőle, de fizikailag fáj, hogy ki sem érdemelhetem.

2014. júl. 19. 14:11
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Olvasni is rossz az ilyet, a saját gyerekének tesz rosszat, mert ilyen primitív, fájdalmas, de én ilyen családdal megszakítanám a kapcsolatot, ha én lennék ebben a helyzetben, persze könnyen beszélek, gondolom milyen fájdalmas lehet ez hozzátartozó esetén...
2014. júl. 19. 14:17
 13/22 anonim ***** válasza:
38%
36 évesként már házastárssal és gyerekkel kéne rendelkezned nem foglalkozva a szüleiddel és a húgoddal.Tehát azt javaslom hogy ne foglalkozz a családoddal és irány párt keresni.
2014. júl. 19. 14:31
 14/22 anonim ***** válasza:
Te is nagyon jól tudod, hogy apád egy érzelmi bántalmazó, aki a hugodat se szereti igazán, csak olyan majom-módjára, te pedig tényleg semmit nem várhatsz el tőle. Én hasonló helyzetben vagyok, és lehúztam a rolót. Nics több bizalmaskodás, mert nem kell Dr Jeckyll és Mr. Hide-ot elviselni. Pont.
2014. júl. 19. 14:48
 15/22 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy igazad van az aktuális feladataimat illetően. Bárcsak úgy menne, mint a matek lecke. Volt házastársam, aki kihasznált és az önbizalmat még tovább rombolta. Nagyon szeretnék párt találni és csodálatos lenne, ha édesanya lehetnék. Az internetes társkeresőkön kudarcok érnek. Több táncra járok, túrázok, sportolok, játszok egy csapatban, nyelveket tanulok, igyekszem esélyt adni a nagy ő-nek az aktívabb élettel, de fejbe kéne rendberakni, hogy ne rettegjek a fiúktól.
2014. júl. 19. 14:59
 16/22 anonim ***** válasza:

Szerintem szakemberhez kellene fordulnod, most még nem késő. Olvasni is rossz volt, milyen a családod.

A tesód gyerekének milyen az apja?

2014. júl. 19. 15:13
 17/22 A kérdező kommentje:

Kemény a válaszokat olvasni, Apámat mindenki jó embernek tartja, mondjuk kívülre mindenkinek segít is. Tudom, hogy majomszeretet a húgom iránti szeretete. Ha igazán szeretek valakit, akkor nem dicsérem meg azért, hogy a falba veri a fejét. Nem szeretnék a helyében lenni.

A kicsi apja olyan, mint a húgom, nulla felelősség. Amúgy elváltak, apuka újra megnősült (féltestvér is van már), általában a gyereklátogatás alkalmával elviszi a kicsit, de szerintem lesznek ott is érzelmi gondok. Bár hozzáteszem, hogy Apukám már a kicsin is sokszor gyakorolja a majomszeretetet, ami szintén nem jó.

2014. júl. 19. 15:52
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Figyu, egy gyerek érzelmi szintjén állsz. Menj el pszichológushoz. Nem tudok mást mondani. A családod űber-gáz, de rajtuk változtatni nem tudsz. De amíg te olyanokat írsz 36 évesen, hogy neked apád szeretetétől függ a boldogságod, addig hatalmas bajok vannak - és egy sikeres párkapcsolat is esélytelen így. Nem akarlak megbántani, úgyhogy bocsánatot kérek, ha túl egyenes/durva vagyok, de ha nem ébredsz időben, akkor az egész élet el fog repülni melletted. Ideje változtatnod - csak rajtad múlik. Ja, és k.urva nehéz és sz.ar lesz, ha belekezdesz - de ha nem, akkor még rosszabb. Úgyhogy fel a fejjel, kérj segítséget, és nőj fel! Drukkolok. :)
2014. júl. 19. 19:27
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy a "Mérgező szülők" vagy a "Szavakkal verve" c. könyvek segíthetnek, ha elolvasod őket és elgondolkodsz a tartalmukon.
2014. júl. 19. 19:38
 20/22 anonim ***** válasza:
19-es: ez egy jó tipp, de szerintem 36 éves korban már nehezen tud az ember magán változtatni, és a külső segítség fontosabb, mint tizen- vagy huszonévesen. A könyveket tényleg érdemes elolvasni, de nem helyettesíti az adott esetben a pszichológust.
2014. júl. 19. 19:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!