Most mit tegyek? Nagyot csalódtam a húgomban, de mégsem akarom bajba sodorni?
Próbálom rövidre fogni.
A múlt héten két napra kórházba kellett mennem. A férjem éjszakás volt és nem kapott szabadságot.
Úgy oldottuk meg, hogy reggel mikor hazaért elvitte q lányunkat oviba, délután érte ment, este pedig átjött a húgom ittaludni, hogy legyen ki felügyel éjszaka.
Két hét múlva lesz a férjem testvérének az esküvője és elkérte azt a fejdiszt amit én viseltem az esküvőnkön anno. (egyedi darab, az érzelmi és anyagi értéke is magas)
Ma ahogy elő akartam venni a dobozt, láttam, hogy máshogy van mint volt (üvegvitrin, ritkán takarítom, szóval észrevehető volt)
Hát, nem volt benne a fejdísz. A hozzá való fátyol megvan, de a dísz maga sehol.
Tulestem pár sokkon és síráson, és lehivtam a húgomat.
Bevallotta, hogy a megbeszéltek ellenére lehivta egy barátnőjét aki itt is aludt.
A barátnő viszont családi nyaraláson van, jövő héten jönnek haza, csak a nagymama van otthon. Szegény nénit meg nem akartam ijesztgetni azzal, hogy lopással vádolom az unokáját.
Meg ugye, abban sem merek 100%osan biztos lenni, hogy nem-e a húgom vitte el.
A férjem szinte őrjöng, rendőrt hívna, mert nagyértékű a lopás.
Viszont ha balhét csapok a húgom nem áll mega szüleink, nagyszüleink előtt.
Bocsánat, hogy csak most írok, de iszonyúan kiborultam, majdnem mentőt hivtak hozzám.
Megvan, bár törött, a selyemviragok összegyurodtek és nem találunk meg két darab györgyöt.
A húgom úgy-néz-ki-volt de biztosan kleptomániás barátnője lopta el.
Ne haragudjatok, de muszáj erre rápihennem, nehogy baja legyen a babámnak. :(
Nagyon sajnálom, kérdező, ami történt. Elhiszem, hogy megviselt.
De nem teljesen értem, amit írtál: most akkor a húgod volt vagy a kleptomániás barátnője?
Csak félve, zárójelben jegyzem meg, hogy a gyerek-kamaszkori lopásoknak többnyire lelki oka van. Mielőtt a rendőrséghez fordultok, gondoljátok át (mármint ha a húgod volt), nem lenne-e érdemes kicsit utánamenni a dolgoknak, mi vihette rá a lopásra. Nem hinném, hogy arról van szó, hogy a lánynak nincsenek erkölcsei.
"A lopós gyerek mindig nagy bajban van! Magányos, elkeseredett, indulataival, félelmeivel izolálódott, én-ereje gyenge, értékrendje kialakulatlan, hibás. Megértésre, figyelemre, támaszra vágyik, bármi áron. Ne bántsuk. Gondos és kíméletlen önvizsgálat után vegyük igénybe szakember segítségét. Gyakran csak családterápia segíthet."
Na, rászántam magam, leírom.
Átmentünk beszéltünk a nagyival hogy mi a helyzet...
Végül megengedte hogy körülnézzünk az unokája szobájában.
A matracát felhajtva láttuk, hogy a lecipzarozható huzaton van pár furcsa dudor.
Az egyik a fejdisz volt, több helyen elhajolva, egy két részén elpattant szállal...
De ott volt a húgom szerencsekarkötőjé (amire mindenfele medalokat lehet akasztani, a húgom azt hitte elhagyta) a szüleim jegygyűrűje, fizikai munkások, nem hordják.
És még egy csomó minden. Ékszerek. Bizsuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!