Mit tegyek ha a 13 eves ocsem iszik?
Az ocsem 13 eves es elkezdett BMX-ezni, ezaltal egy uj haveri tarsasagba keveredett. Mostanaban igen nagy lett a szaja, azt hiszi, hogy o a nagyfiu es o neki mindent lehet. Elmondta, hogy neha hajnalban 'kiszokott' bmxezni a haverjaival, valamint, hogy neha, amikor xy hoz piat isznak belolen Azt mondta nem sokat, csak par kortyot. Pont ma hivtam fel delutan, mire nehezen forgo nyelvvel beszelt, megkerdeztem ivott-e, mire azt valaszolta: nyugi csak xy hozott futyulost es megkostoltuk, csak egybe lehuztam es megutott.
Kerdem en, mit lehet ilyenkor tenni?
Ugymond jo testveri kapcsolatban allunk es nem akarom bekopni, az csunya dolog lenne tolem, de ezt az egeszet sem nezem jo szemmel... Nem tudom mi lenne a helyes, mert nem akarom, hogy csalodjon bennem, plusz o is tud olyan dolgokat rolam, amit anyuek nem. Tanacs? Van/volt valaki hasonlo helyzetben?
17/L
Állítsad le az öcsédet . Ne engedd neki . Mutass neki olyan dolgokat amik már megtörténtek alkohol fogyasztás esetén.
Pl.: Menny föl a net-re és írd be: Alkohol fogyasztás veszélyei,majd hiívd oda és mutasd meg neki. Énis 13 vagyok tudom hogy hogyan lehet lebeszélni dolgokról.
Koszonom a segitseget!! 2., a Tied volt a leghasznosabb!:)
Ilyen dologrol nem lehet csak ugy 'leallitani'. Az hogy peldakat mutatok neki, nem megyek semmire. Nem alkoholista, es vagy szazszor hallott mar ilyet.
Az a baj mindig azzal jon, hogy en rosszabb dolgokat is csinaltam ennyi evesen. Es igaza van, mi is csinaltunk ilyeneket, csak en erettebbnek es frlelossegteljesebbnek tartottam magam. Ezert nehez. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!