Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért mindenki rám haragszik,...

Miért mindenki rám haragszik, amiért nem örülök tesómnak, ha nem érdemli meg?

Figyelt kérdés

Tesóm, ahogy 18 éves lett lelépett itthonról egy szó nélkül. Más esetben örültem volna, hogy jobb körülmények közt élhet, de pont a legrosszabbkor lépett olajra. Apám egyfolytában csalta anyut, ivott és terrorban tartotta. Anyu elkezdte gyógyszerezni magát miután nővérem elment és csak egy cetlit hagyott a szobájába. Kétszer öngyilkos is akart lenni, és csak én látogattam mamámmal a pszichiátrián 14 évesen, pedig tesóm is tudta mi van itthon még sem bírta felemelni a telefont!

Most már anyu jól van, elvált aputól és decemberbe összeköltöztünk a barátjával. Elég jó minden, de tesóm megüzente mamával (annyi se volt benne, hogy anyunak szóljon) , hogy haza jön és keressünk neki munkát, meg itt akar lakni, "amíg össze nem szedi magát".

Anyu úgy örült neki, hogy végre láthaja és itt lesz velünk az unokaöcsém is, hogy teljes extázisba esett. Még a barátja is örül, vettek egy csomó cuccot a babának. Nekem ez nem tetszik, és hangott is adtam ennek. Nem tudom csak úgy elfelejteni, hogy kiment külfödre (hát, nem epret volt szedni az biztos) és most haza jön egy féléves kisgyerekkel, és még mindenki körül is ugrálja. Nem volt itt a nehéz időkben. Olyan volt, mint egy patkány, aki elsőként hagyja el a sűlyedő hajót, akkor most a jóból se vegye ki a részét. El se köszönt, pedig akkoriban csak Rá tudtam számítani, mert anyu depressziós volt, apu pedig alkoholista.

Miért mindenki rám húzgálja a száját, hogy nem ugrálok örömömben? Persze nekem is nagyon hiányzik és szeretném megölelgetni az unokaöcsémet, de annyit szenvedtem miatta.. nem tudom azokon a rémes hónapokon túl tenni magam, amik sokkal könnyebbek lettek volna, ha itt van velünk.

17/L

2014. jún. 21. 17:48
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
17%
Hibáztatni sem kell, csak mert több esze volt, mint anyukátoknak. Ő segített magán, másokon meg senki sem tud akaratuk ellenére. A patkányok sem segítenének a hajón azzal, hogy szolidaritásból megfulladnak.
2014. jún. 21. 22:33
 12/17 A kérdező kommentje:

Ja, értem. Az ember csak úgy tud segíteni magán, ha szó nélkül, még annyit se mond annak az embernek, aki felnevelte, hogy hova megy? Annyi emberség nem szökött belé, hogy miután elment felhívja anyut, aki 18 évig nap, mint nap kenyeret adott a szájába. Nagyon jól tudta, hogy mi történt, de még csak az sem érdekelte hogy van anyu.. Most pedig mindenki úgy csinál, mintha csak nyaralni ment volna egy hétre?

Nem ítélem el, de nagyon haragszom Rá amiért egy strici fontosabb volt neki, mint mi. Biztos idővel megbocsátok neki, de jelenleg jobban örülnék, ha ott maradna ahol van. Félek, hogy csak bajt hoz a fejünkre.

2014. jún. 22. 10:53
 13/17 anonim ***** válasza:
'Ő segített magán, másokon meg senki sem tud akaratuk ellenére' Aha tehát egy fiatalkorú egyén (mert ő nem csak a szemét apját hagyta ott, hanem a tehetetlen testvérét is) biztos azért nem oldja meg a családi problémáit, mert ő olyan lusta, hogy másoktól várja. Nem azért mert annyi idősen nem sok lehetősége van! És egy testvérnek komolyan az égvilágon semmi felelőssége nincs a másik felé? Érdekes más kérdéseknél nem ezt szoktátok állítani.
2014. jún. 22. 14:49
 14/17 anonim ***** válasza:
52%
Anyukátok döntött úgy, hogy nem válik, pedig mint kiderült, tudott volna, de a nővéred dolga lett volna örökbe fogadni téged, kiráncigálni őt a házasságból vagy életre-halálra megverekedni apátokkal? Szólni talán kellett volna, hová megy, de ha ő is félt apádtól, érthető.
2014. jún. 22. 18:19
 15/17 A kérdező kommentje:

Nem apunak kellett volna szólnia, hanem nekünk.

Akkor is elment volna, ha már nem apuval élünk.. mert apu vele mindig jól bánt és kisebb korunkban mindig Ő győzte meg anyut, hogy ne hadja el aput.

2014. jún. 22. 22:12
 16/17 A kérdező kommentje:

Hagyja el***

Nem tudom honnan jött ez a "hadja".:D

2014. jún. 22. 22:15
 17/17 anonim ***** válasza:
Bocsáss meg Te a testvérednek, anélkül, hogy ő bocsánatot kérne. Hidd el, Neked lesz jobb. Ne a gyűlöletet őrizd magadban. Te mindent megtettél, ami Tőled tellett, azt meg nem tudjuk, mi játszódott le a nővéred lelkében. Most segítségre szorul, hát segítsetek neki!
2014. jún. 23. 06:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!