Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Jogosan haragszom a hűgomra?...

Jogosan haragszom a hűgomra? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

A lényeg, hogy van egy 2 éves kislányom, hétfőn jön a kistesó császárral. Már, amikor kiderült, hogy terhes vagyok meg lett beszélve, hogy kivesz 2 hét szabit, amíg kórházban vagyok ott lesz a kislányom és utána jön segíteni. A fő gond a császáros sebbel a nagyot ellátni. (Férjem szakács éjszakáig dolgozik, ő majd a húgom szabija után lesz velünk.) Ma mondtam a tesómnak, hogy lehet, hogy nem kell itt lenni szombaton (csütörtökön vagy pénteken jövök haza), mert itthon lesz a férjem. Erre közölte, hogy ja, akart már szólni, hogy szombaton nem jön (az nem volt világos, hogy egész nap vagy csak este), mert megy egy közös barátnőnkkel el. Hát mondom az szuper, erre a beszólás, hogy úgyis évekig egyedül kell majd velük lennem. Persze, de nem a 13kg-os nagylányt kell emelgetnem a friss császáros sebbel! Jogos a megbántottságom?

Szüleink nem élnek, csak egymásra számíthatunk. Tesómnak még nincs gyereke, bár szerintem lehet nem is akar igazán. Ő 33 én 35 vagyok. Nekem természetes lenne, hogy segítek neki fordított helyzetben. Ha neki lesz gyereke, nyilván én a 2 mellőll nem fogok tudni úgy elszabadulni, de mindent meg fogok tenni, hogy segítsek neki.

Bocs, ha hosszú lett.

2014. jún. 19. 22:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%
akkor szakítsd meg vele a kapcsolatot.
2014. jún. 19. 22:50
 12/17 A kérdező kommentje:

Lehet nem jól fogalmaztam. A tesóm két hét szabit vett ki, ebből az első héten még a kórházban leszek, utána lesz velem 1 hetet. Azutáni 1 hetet pedig a férjem. Talán így tisztább. A tesóm ajánlotta fel ezt a 2 hetet, így teljesen felesleges lenne, hogy a férjem is itthon legyen. Így lesz gyakorlatilag az első 2 hétben segítségem, aztán annyi. Nyilván az más kérdés és nyilván senkit nem érdekel, de a szakácsoknál nincs szabi (persze papíron igen), ha dolgozol kapsz pénzt, ha nem akkor nem.

A kis korkülönbség részben véletlen, az első baba 3 év alatt jött össze, így nem védekeztünk miután megszületett, mert féltünk az újabb 3 évtől és mindenképp szerettünk volna még egy gyereket. Most feleannyi idő alatt sikerült. :-)

2014. jún. 19. 22:58
 13/17 A kérdező kommentje:

Igazából rájöttem, tök mindegy, hogy tesóm, mindegy, hogy mit ígért. A lényeg, hogy valaki ígért valamit és nem tartja be, sőt szinte csak mellékesen közli, hogy ja, bocsi. Akárhogy is nézzük, ha valaki megígér valamit azt illik betartani. Szóval így azt hiszem elég egyszerű eldönteni, hogy jogosan haragszom-e.

Köszi mindenkinek a válaszokat! Azért nem fogom vele megszakítani a kapcsolatot, ahogy valaki javasolta! :-)

2014. jún. 19. 23:04
 14/17 anonim ***** válasza:
26%

Ajánlom, hogy olcasgasd a GYK-n a teherbeesési problémák topikot!

Mások évek óta várnak egyetlen babára, te meg a másodikat fogod szülni, és ahelyett, hogy boldog lennél, még a baba születése előtt 4 nappal is egy pitiáner dolgon vered a hisztit!

2014. jún. 19. 23:21
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Én meg az előbb ettem meg 2 db zsíros kenyeret paprikával és nem gondoltam az afrikai éhezőkre, akiknek ez 1 heti kaja lett volna....

Ekkora egy gyökér hasonlatot...azért érezze magát rosszul, mert másnak nem sikerült 1 gyereket sem összehozni, ez a tipikus magyar mentalitás...

Dögöljön meg a szomszéd tehene is!

2014. jún. 19. 23:34
 16/17 A kérdező kommentje:
Hú, kedves 14-es, kissé eltértél a tárgytól. A kommentemet, ha elolvastad, láthatod, hogy az első kislányomra 3, a másodikra 1,5 évet vártunk. Szóval olvasgattam épp eleget a teherbeesési problémákat. Viszont azért, mert sikerült és lesz most már 2 gyermekem az nem azt jelenti, hogy az életem hátralévő részében folyamatosan boldognak kell lennem és minden problémát egy vállrándítással elintézni, mert az a lényeg, hogy sikerült másnak meg nem. :-)
2014. jún. 20. 09:46
 17/17 anonim ***** válasza:
58%

Ácsi, kire számítson az ember, ha nem a családjára?

Én is most várom a másodikat, az első négy éves lesz, mire megszületik.

De ez tényleg bunkóság, hogy egy családtag beígér valamit, pont ilyen szorult helyzetben, aztán jön a bocs, mégsem.

A kistesom húsz évvel fiatalabb a kérdező huganal de ilyen gyökérség nem jutna eszébe.

2014. jún. 20. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!