Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Oreglanykent fogom leelni az...

Oreglanykent fogom leelni az eletemet?

Figyelt kérdés

4-en vagyunk testverek. Ket tesom kulfoldon dolgozik (nagyon jol keresnek), egy pedig Budapesten. En maradtam csak itthon a csaladi hazban, mert itt kaptam munkat. Testvereim folyamatosan adjak a feladatokat es kerdezoskodnek, hogy "ugye segitesz otthon a kertben, ugye lenyirod a fuvet, ugye takaritasz" stb.

En is fiatal vagyok, en is elni akarom a magam eletet. Persze megertem, hogy a szuleim idosek, segitsegre van szukseguk, de megsem szeretnem az eletemet felaldozni. Elni szeretnek.

Van valaki hasonlo cipoben?

2014. jún. 16. 12:52
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
70%

Kérdezd meg legköelebb, hogy miért kérdezi.

Azért, mert aggódik értük, de akkor miért ment el, jöjjön haza és segíthet...vagy mert most, hogy önállósodott , úgy érzi, hogy joga van beleszólnia mások életébe

2014. jún. 16. 13:24
 12/19 anonim ***** válasza:
18%
Azért külföldről elég nehéz levágni nálatok a füvet, ráadásul te laksz ott, nyilván te csinálod meg.
2014. jún. 16. 13:26
 13/19 anonim ***** válasza:
19%
Szüleid nem lehetnek olyan nagyon idősek. Manapság nem indokolja semmi sem az együttélést, ha a gyereknek van állása egyébként, mert önállósodni csak akkor fog. A szülőknek sem tesz jót egyébként, ha a gyerek mindent megcsinál ("helyettük), idősebb korban éppoly fontos a rendszeres tevékenység, az önellátás, mint a felnőttkorba lépés idején.
2014. jún. 16. 13:28
 14/19 anonim ***** válasza:
41%
Miért nem költözöl el? Miért kell neked feltétlenül otthon maradnod? Mindenki élje a saját életét, én úgy gondolom. A Szüleid is és a tesóid is. Te meg pláne nem vagy bejárónő. Ha nem bírják a kertet, fogadjanak egy srácot az utcából, aki nyírja a füvet, vagy lehet menni emeletre is lakni. Nem kell a gyerekre telepedni, csak azért, mert közel van. Én öreg koromban sem fogom ezt elvárni a gyerekeimtől. Azért szültem őket, hogy éljenek, és nem azért, hogy engem szolgáljanak. N30
2014. jún. 16. 13:29
 15/19 A kérdező kommentje:
Diplomaval netto 82 ezer Ft-bol igen nehez egy varoson belul meg egy lakast fent tartani. :(
2014. jún. 16. 13:33
 16/19 anonim ***** válasza:
49%

Azért kérdezik, mert te vagy otthon és ők is aggódnak a szüleikért.

Amikor hazamegyek a szüleimhez és az ottlét alatt beszélek a testvéreimmel, akkor mindig megkérdezik, hogy de ugye segítesz anyáéknak otthon? Meg ne hagyd, hogy anya takarítson, stb.. Nekem erre pedig mindig csak az a válaszom, hogy persze, segítek nekik sokat.

Én ugyan nem szoktam ezt kérdezni fordított esetben, de tudom, hogy ők is sokat segítenek míg otthon vannak.

Nem kell felfújni a dolgot.

Azért esik neked ez ennyire szarul, mert nekik bejött az élet külföldön meg Pesten, te pedig "csak" otthon vagy és ezért kissé irigy is.

Amit egyébként megértek, de hidd el, nem akartak ők ezzel semmi rosszat.

Ha nem vagy elégedett az életeddel, akkor pedig tegyél érte.

2014. jún. 16. 13:36
 17/19 A kérdező kommentje:
Arrol szo sincs, hogy elegedetlen lennek az eletemmel. Amiota az eszemet tudom ezt a szakmat szerettem volna csinalni. Boldog vagyok, boldogan megyek minden reggel dolgozni. A penz sem keves (bar annak tunik), de nem vagyok egy koltekezo tipus. Viszont szeretnek idonkent nyugodtan elmenni a barati tarsasagommal szorakozni, beulni valahova anelkul, hogy megjegyzest tenne valamelyik tesom, hogy "de ugye ugye mesz el otthonrol, hogy ezt meg azt megcsinaltad".
2014. jún. 16. 13:51
 18/19 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem nem irigy ( bár nyilván mindenki magából indul ki), hanem kétségbeesett, hogy ő most akkor má örökre így fog élni...? Esetleg jön egy pasi, aki majd oda költözik és ott lesz csládjuk is? És ezt lehet nem akarja, hanem ő is menne, mint a többiek, nem leragadna itt.
2014. jún. 16. 13:51
 19/19 anonim ***** válasza:
84%

Meg tudlak érteni.

Erről az egészről két dolog jutott eszembe:

- mivel otthon vagy ezeket a dolgokat úgyis meg kell csinálnod tök mindegy miért vagy otthon de akárhol élsz a környezetedet rendben kell tartanod.

Mindenkinek megvan a maga dolga de ettől függetlenül mindenki éli az életét van párja stb...a vénlányosodás nem ettől függ.

- a másik oldalról nézve meg elég irritáló lehet, hogy a tesóid a távolból dirigálnak neked.

Szépen lefalcoltak mert nekik így volt jó - ez eddig még rendben is van - na de, hogy elvárásaik legyenek feléd, aki önként otthon maradt a szülőkkel...

Nem tudom, mi lenne velük, ha nem lennél vajon a szülőket bedugnák egy otthonba vagy esetleg lemondva mindenről otthon maradtak volna, mint te?

Nekik nagyon is meg van könnyítve az életük azzal, hogy van otthon valaki, aki vigyáz a szülőkre és természetesnek veszik, hogy te ugrálsz körülöttük helyettük is, nekik ez így nagyon kényelmes.

És ha te is lelépsz otthonról? Akkor, mit fognak tenni? Fejvesztve rohannak haza? Ugyan! Téged fognak macerálni mert eddig olyan kényelmes volt nekik ez a felállás...

Mi van a másik tesóddal mert ugye csak ketten léptek le...ő nem tudja felemelni a kis hátsóját egy hétvégén?

Sokan észre sem veszik magukat élik az életüket, mindent hátrahagyva, természetesnek veszik mások áldozatait, aztán ha a szülők meghalnak ők állnak a sor elején az örökségért.

Ha vénlány is leszel azt csak magadnak köszönheted mert mindenkinek meg van a maga strapás keresztje mégis kevesen maradnak egyedül.

Szerintem egyszerűen csak el vagy keseredve mert nem sikerült az élet másrészt nem kapsz segítséget csak dirigálást.

Amit én tanácsolni tudnék neked:

1. Munka után nyugodtan éld az életed találj egy társat magadnak nem kell feláldozni az életed.

2. Ha tesókák újra megkérdezik, hogy ezt meg azt megcsináltad-e nyugodtan szólj vissza nekik, hogy ezt már ezerszer lerendeztétek, már unod a kérdést nem kell mindig megkérdezni.

Ha annyira nem bíznak benned akkor haza lehet jönni és kivenni a részüket a munkából mert gondolom a ház az övék is!

3. Ha feladatokat adnak neked esetleg közölhetnéd velük, hogy miután te vagy itthon te tudod, mit kell csinálni a távolból ne utasítgassanak ne osszák be az idődet inkább örüljenek, hogy van, aki csinálja.

4. Ez már csak az én kérdésem: hogy lehet 82 ezret keresni diplomával a fővárosban vagy környékén?

Én is munka nélküli vagyok tudom, hogy nem öntik a melósok nyakába a pénzt a munkáltatók de azért egy diplomást meg szoktak fizetni.

Közszférában dolgozol? Ott fizetnek ilyen gyatrán...

Én recepciós voltam és sokszor ki vagyok akadva, hogy néha oda is diplomát kérnek és ott nem igazán számít a tapasztalat viszont elég jól fizet.

Nem tudom, milyen diplomád van de a helyedben viharsebesen elkezdenék nézelődni és állást váltani!

A tesókat meg helyre rakni mert azt hiszem inkább a büszkeséged sérült az utasítgatások miatt és el vagy keseredve.

Talán még vissza szólni sem mersz nekik.

Tedd meg nyugodtan.

A szülők és a ház közös vegyék ki a részüket ha örökölni akarnak. Pláne az itthon maradt tesó. Nem kötelességed neked csinálni mindent.

2014. jún. 16. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!