Ti ragaszkodnátok a névhez továbbra is?
A párommal évek óta tudjuk, hogy hogy fogják hívni a lányunk (ha az lesz).
A nővére bejelentette, hogy terhes és, ha lány lesz akkor a "mi" választott nevünk lesz, mert megtetszett neki a név annyit hallotta. Meg se bírtunk szólalni kicsit furán jött ki a helyzet, mert mi tényleg ragaszkodunk a névhez. Természetesen nem csináltunk ebből gondot de azért eléggé meglepődtünk.
Ha lányuk lesz és majd nekünk is lesz valaha akkor ciki lenne ezt a nevet adni neki is?
Nem szeretnénk második nevet.
Óvatosan ajánlgatok nekik más nevet :D
Látom régi kérdés, azóta már biztosan megoldódott valahogy, de azért leírom, hogy ugyanez a szitu volt a mi családunkban is.
Sokszor mondogattam, hogy ha lesz egyszer egy fiam, akkor az Péter lesz. Semmi más név nem tetszett, és a párom vezetéknevével is nagyon szépen csengett. Aztán az uncsitesóméknál született egy kisfiú, na, hogy hívták? természetesen Péternek, mert nem volt más név a naptárban :-) pont ez kellett nekik. Akkor megkérdeztem, hogy ugye nem fogja zavarni őket, ha az én fiam is Péter lesz, akkor csak néztek nagy bamba fejjel, hogy mi a bajom...
Aztán pár év múlva megszületett a fiam, és hiába tetszett a Péter név, végül teljesen másik nevet választottunk neki, ami szintén tetszett.
(és ami a legérdekesebb, két különböző iskolában is előfordult vele, hogy a tanár Petinek szólította, azt mondták, olyan "Petis" feje van :-) és lehet, van is benne valami..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!