A párommal évek óta tudjuk, hogy hogy fogják hívni a lányunk (ha az lesz).
A nővére bejelentette, hogy terhes és, ha lány lesz akkor a "mi" választott nevünk lesz, mert megtetszett neki a név annyit hallotta. Meg se bírtunk szólalni kicsit furán jött ki a helyzet, mert mi tényleg ragaszkodunk a névhez. Természetesen nem csináltunk ebből gondot de azért eléggé meglepődtünk.
Ha lányuk lesz és majd nekünk is lesz valaha akkor ciki lenne ezt a nevet adni neki is?
Nem lenne túl jó ötlet megtartani a nevet szerintem, bár biztos van ilyen. Én biztosan megkérdeztem volna a testvéremet, hogy mégis hogy gondolta ezt?? Főleg, ha tudta, hogy nektek ez mennyire fontos. Szerintem az ő részéről ciki a dolog.
2014. jún. 13. 14:55
2/14 anonim válasza:
Szerintem ezen felesleges problémázni. Nálunk a családban több azonos név van unokatestvérek között, soha nem okozott ez problémát.
2014. jún. 13. 14:57
3/14 A kérdező kommentje:
Nem az én testvérem, hanem a páromé.
Nem szeretnék ebből problémát csinálni...
Marad az imádkozás, hogy fia szülessen.... :(
2014. jún. 13. 14:57
4/14 anonim válasza:
Ha jól értem, nálatok még nem jön a baba. Szerintem ne csinálj ebből ügyet, nem egy olyan családot ismerek, ahol a testvérek gyerekeit ugyanúgy hívják. Nem a legszerencsésebb, de nem is gáz szerintem. Amúgy meg nekünk is volt a férjemmel egy lánynevünk már évekkel a kislányunk születése előtt. Mikor terhes lettem és kiderült, hogy kislány, valahogy nem éreztem jónak a választott nevet. Nem tetszett kevésbé, csak azt éreztem nem illik hozzá. Úgy hogy nem is úgy hívják a lányomat és nem is bántam meg. Mondjuk azért nem túl szép dolog a nővérétől, annyi lány név van.
2014. jún. 13. 15:00
5/14 anonim válasza:
Ja igen bocsi, a párod testvére. Nem tudom...nagy problémát én sem csinálnék belőle, de nagyon nagyon rosszul esne. Nekünk is van egy kiválasztott fiúnevünk, amit mindenki tud a családból. És nekem bizony nagyon rosszul esne, ha sógornőm ugyanezt a nevet adná a gyerekének.
2014. jún. 13. 15:04
6/14 anonim válasza:
Nem tudom miert problemaztok. Meg nincs is babatok, utban sincs, sot, lehet hogy fiatok lesz. Mire lenne kislanyotok, vagy az izlesetek valtozhat vagy a nem mar nem aktualis, reg ciki lenne adni. Nem tudom emberek miert keresnek maguknak extra ingulasokat.
2014. jún. 13. 15:04
7/14 Őszödi Ferenc válasza:
Hadd nyugtassalak meg. Annak a valószínűsége, hogy mindketten lányt szültök, 1/(2*2), azaz 25%.
Mellesleg mi ez a név, kíváncsi lettem.
2014. jún. 13. 15:13
8/14 anonim válasza:
Mi úgy jártunk, hogy egy baráti párunk nem tudta mi legyen a kisfiuk neve, és a párom elmondta az ő kedvenc nevét. Annyira megtetszett nekik, hogy megkérdezték, nem bánja-e, ha úgy fogják hívni a kisfiút. Nem bánta. És én se bánom, mert nekem annyira nem tetszik, lett új kedvenc neve, ami mindkettőnknek tetszik.
Ugyanakkor sógorasszonyt helyretehetted volna, hogy legalább megkérdezhetett volna. Nálunk a testvérem pl. azért lett Róbert, mert anyámnak nagyon tetszett a Norbert, de az unokatesónk (teljesen véletlenül) az lett, így nem akarták anyáék ugyanazt adni, mert a vezetéknevük is ugyanaz lett volna.
2014. jún. 16. 16:42
9/14 anonim válasza:
Sztem beszéljétek meg,h ez most hogy legyen,mert Nektek ez tetszik és nem szeretnétek,h a két kislányt ugyanúgy hívják,de melyik az a név,ami ennyire tetszik Nektek?:D
2014. jún. 16. 19:24
10/14 mustafa33 válasza:
Mivel a vezetéknév úgyis más lesz miért probléma? A név az nem egy báli ruha, ami ha szembejön, akkor mindkét nő hazamegy hisztizve. ☻
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!