Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hol a határ a testvérünk...

Hol a határ a testvérünk anyagi támogatását illetően?

Figyelt kérdés
A sógornőm használja az autónkat. A költségekből annyit vállal magára, hogy tankolja. A biztosítást, gépjárműadót és még a javításokat is mi fizetjük. Olyan mértékben, hogy a múlt hónapban kétszázezer forinot fizettünk az autószerelőnek. Most hétvégén megérkezett, és közölte, hogy igazán feltöltethetnénk a klímát, mert majd meg sül. Szerintetek ez nem pofátlanság? Vagy ez ma már simán egy emberi magatartás, amit tolerálni kell?
2014. jún. 10. 18:59
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
94%
Mi, most olvasom, hogy még egy lakást is használ a ti kontótokra... Pofám leszakad az ilyen féreg emberektől. Nagyon nagy szerencséje van annak a rinyának, hogy olyan áldott jó emberekkel van körülvéve, mint ti vagytok, nem pedig egy olyan kaliberűvel, mint én, mert akkor már régen a híd alatt csücsülne, testvérség ide vagy oda. Fú, most nagyon felháborodtam ezen a "vagány, pesti nőn". A helyedbe már régen leordítottam volna a haját a fejéről, hogy aztán a megmaradt csomóknál fogva kirángassam az ajtón túlra.
2014. jún. 10. 19:45
 12/27 A kérdező kommentje:
Sajnos, én is egyre nehezebben tolerálom, de a párom mindig csitítgat.
2014. jún. 10. 19:50
 13/27 anonim ***** válasza:
91%
Hát, ne hagyd magad! A párodnak pedig nyugodtan megmondhatod, hogy egy Balek. így nagybetűvel. Mert csak a hülyék hagyják, hogy valaki így kihasználja őket. Én soha nem értettem ezt a rokonság dolgot, mármint, hogyha rokon, akkor nem fizetünk, akkor nyugodtan használunk bármit (jelen esetben kocsit) stb. Ilyen nincs, mert amíg nem szüretelitek köztudottan a pénzt fáról, addig ti is dolgoztok, gürcöltök azért, hogy legyen lakás, kocsi, meg rezsi. És ezt a rinyában is tudatosítani kellene. Ne hagyd magad, mert ez egyre rosszabb lesz, bár jelenleg nem tudom elképzelni, hogy hogyan lehetne még ennél is szánalmasabb ez a nő (bár az ilyen férgek mindig kitalálnak valamit, ettől nem félek).
2014. jún. 10. 20:43
 14/27 anonim ***** válasza:
91%
Hány éves egyébként ez az ingyenélő p*csa?
2014. jún. 10. 20:44
 15/27 anonim ***** válasza:
50%

"Túlzás azt kérni, hogy vágjak jóképet pl ahhoz, hogy anyák napjára megérkezett üres kézzel, de amit mi vittünk virágot, azt anyósom szétültette és egy cseréppel már el is vitt a kishölgy haza."

Az anyósod nem dönthet úgy, hogy az ajándék virág egyik felét odaadja a lányának?

2014. jún. 10. 20:51
 16/27 anonim ***** válasza:
4%
Nem, kérdező, nem látok rosszul semmit, a kocsi, és a lakás a párod különvagyona, ráadásul még a házasságotok előtt odaadta a húgának. Neked semmi közöd ehhez, akár felépített egzisztenciával, akár pucér fenékkel érkeztél a házasságba.
2014. jún. 10. 20:54
 17/27 anonim ***** válasza:
19%

75 százalékos, mégis mi késztet arra, hogy így vélekedj valakiről, akiről csak a sógornőjén keresztül olvasol? Méghogy leordítanád a fejét? Ingyenélő p*tsa?

A kérdező megírta, hogy amikor még csak barátnője sem volt a férjének, akkor adta az autót a férje a saját testvérének. Tehát sok köze most sincs a kérdezőnek ehhez.

Továbbá a lakásba mikor és hogy költözött be - szintén nem tudjuk.

Kérdező! Én azt gondolom, hogy téged bosszanthat, de nem teljesen jogos a felháborodásod.

Írod, hogy viszonylag jól keres a férjed, tehát nem létszükséglet neki az a pénz, amit a testvérére költ.

Én is több millió forintot adtam már a testvéremnek, és a férjem soha egy pillanatig nem kérdőjelezte meg, hogy mit miért és mennyit adok a húgomnak. Én sem szólok bele, hogy ő hogyan támogatja a saját testvéreit.

Amíg nem a ti szátokból veszi ki a falatot, vedd úgy, hogy az a saját pénze, és akár el is kártyázhatja.

De azért kíváncsi vagyok, hogy tényleg megmutatod-e a férjednek. Előbb pofátlannak minősítetted a húgát, ezt is akarod, hogy elolvassa?

2014. jún. 10. 20:55
 18/27 A kérdező kommentje:
Megmutattam a férjemnek, és felháborítja a dolog, mert ez a mi dolgunk, másra nem tartizik. Én is így gondolom, ezért nem a baráti körrel vitatom meg a dolgot, hanem ismeretlen emberek véleményére vagyok kiváncsi, ami persze minden körülmény és tényező ismeretét nem teszi lehetővé és lehet torz is a kép. Szeretem a férjem és bánt, hogy nem látom a sógornőm részéről a viszonzást. ÉRZELMILEG. Pár pozitív visszajelzést, némi szerénységet, apró figyelmességet. Ennyi. Nyilván lenyelem a gombócot, mert a férjemnek fontos, hogy támogassa a hugát, de picit talán sikerült elgondolkodtatni.
2014. jún. 10. 21:35
 19/27 anonim ***** válasza:
4%
De ha a férjednek így jó, akkor neked miért kell pattogni ebben az ügyben?
2014. jún. 10. 21:36
 20/27 A kérdező kommentje:
Mert bosszant, hogy mikor megérkezik pl hozzánk, kinyitja a hűtőszekrényt és megkérdi, hogy elviheti-e a kolbászt? Ilyen apróságok gyűlnek és persze vigye, de miért nem tud egyszer hozni egy tábla csokit? Hétvégén strandra mentünk és a pénztárnál kérdezték, hogy egybe fizetünk-e. Mondtam, nem, külön számolják. Picit meglepődött. Milor mentünk ebédelni már előre látó volt, nem hozott pénztárcát.
2014. jún. 10. 21:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!