Négyen vagyunk testvérek a családban. Három nővérem van. Sajnos, hogy is fogalmazzak, nem sikerült nekik eddig férjhez menniük. Hogyan segíthatnék én nekik?
hú ilyenkor de örülök, hogy nem falun lakom, ki nem tojja le a falu vénségeinek véleményét? összesúgnak? juj mi lesz?
szánalom, hogy nektek ez a legnagyobb bajotok. nem az, hogy miért ilyenek, hanem hogy lehetne mihamarabb férjet találni nekik?!
jól tennék ha elköltöznének egy városba, ahol nem rajtuk csámcsognak az öregasszonyok!
"Ráadásul itt falun bizony összesúgnak az emberek a hátuk mögött, ők a vénlányok szülei!"
Akkor meg költözzetek el a brébe.
Én is ezt csináltam 22 évesen, mert már elegem volt a sok alsómocsoládi gyökérből, akik folyton a másik életén lógtak.
Felteszem elég nagy a családi bevételetek, ha ennyien vagytok, vegyetek egy házat BP közelében és éljetek ott.
Falun gondolom amúgy sem lehet valami nagy a választék a nővéreidnek, főleg ha dagatt malacok, amiből szintén leadhatnának.
"hú ilyenkor de örülök, hogy nem falun lakom, ki nem tojja le a falu vénségeinek véleményét? összesúgnak? juj mi lesz?"
Hát tényleg örülhetsz neki, mert kibírhatatlanok. Én vagyok a 14-es válaszoló és 22 éves koromig valóban falusi voltam. Mész az utcán és mindegyik azt lesi, hol köthet beléd és amikor nem vagy a közelben, akkor mindenki arról beszél, hogy mit dolgozol (ha éppen sehol, ahogy mocskos munkakerülő vagy természetesen), mit csinálsz szabadidődben, kivel vagy együtt, mit eszel, hogy áll a szemöldököd, stb.
El kellett jönnöm onnan, mert már komolyan kezdtem paranoid lenni és azt éreztem, hogy mindenki figyel és engem gyűlöl meg ilyenek. Elmebeteg emberek.
Engem már a kérdés is bosszant. Nem a sötét középkorban vagyunk, hogy a nők életben maradása a házasságkötéstől függjön.
Te meg nem vagy megváltó, hogy jó útra térítsd őket. Az "alsómocsoládinak" van igaza. Törődjön mindenki a maga dolgával.
Apukámnak 3 nővére van, 65-70 évesek, és ők is egyedülállók. Ez van.
De mért gondolod, hogy akarnak egyáltalán? Mert úgy fogalmaztál: nem sikerült. Az pedig csak akkor igaz, ha az ember állandóan evvel próbálkozik. Ezt azért nem tudhatod.
:)
"Édesanyám azt mondja, hogy ő már belenyugodott, hogy a nyakán maradnak, mert ilyen természettel megáldottan, megverten, úgysem kellenek senkinek. Édesapám szerint szégyen hogy, milyen hárpia lett belőlük, pedig kiskorukban milyen aranyosak voltak. Való igaz, fölényeskednek a semmire, belekötnek mindenkibe."
Pont ahogy a szüleik őbeléjük. Nem kel messzire menni az okokért.
Elég a külön költözés, ahol nem bántja őket ez a dísz-szülő-páros, és 5 év alatt lekopik róluk a gorombáskodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!