Hogy mondjam meg a testvéremnek, hogy a lakásomból mennie
kell? Egy 12 hetes kutyával költözött ide! Én imádok
egyedül élni!
Figyelt kérdés
A testvérem olyan 2 éve jött haza az USA-ból. Pár hónapja már lakott nálam hónapokat a kemény 1,5 szobás panellakásomban, de azt is iszonyatosan nehezen viseltem. Most lesz 2 hete, hogy megint úgy alakult, hogy hozzám kellett költözzön, de egy 12 hetes kutyával! Én szeretem a kutyákat, és amennyire lehet takarítva van, de a padló ragad, a kutyát le se lehet még vinni! (Egy ilyen kutya mellett szinte nem is lehet normálisan takarítani. ) Hogy mondjam meg a bátyámnak, hogy innen mennie kell? És hány napot hagyjak neki más helyet keresni? Nagyon pénze sincs albérletre. Mit tegyek? Én imádok egyedül lakni!
A lakás 50%-a az enyém, a másik 50% apukámé. Hitelt kellett felvennem rá 20 évre.
Amíg jól ment a sora a bátyámnak küldött nekem jó dolgokat kintről, de én úgy gondolom, hogy bőven kompenzálva van már az előző pár hónapos ittlakásával.
Egy másfél szobás lakásban meg kéne férned a testvéreddel. Azt nyugodtan megmondhatod, hogy a kutyának mennie kell, de a testvéredet nem illene kiraknod. Ha zavar, hogy benne van a személyes teredben, akkor alakítsátok át a lakás használatát. Az egyik szoba a tiéd, a másik az övé, és kész. Ha becsukod az ajtót, akár egész nap látnod se kell.
2014. máj. 6. 23:04
22/27 A kérdező kommentje:
Nos tesóm elment, de 1 hónap elteltével megint nálam kötött ki. Nem kevés időmbe, energiámba és pénzembe került a lakást múltkor kitakarítani. A rezsi fele messze van a 10000 Ft-tól. Hitelestül úgy 120000 Ft-ba van havonta ez a kis szar 1,5 szobás lakás. Akkor szerintetek úgy normális, hogy én bekucorgok a fél szobába és szinte ki se jövök onnan? Mert csináltam ezt és cseppet sem volt jó érzés.
2014. jún. 16. 10:56
23/27 anonim válasza:
Miért kéne bekucorodnod a fél szobába? Hogyhogy most újra ott van nálad a tesód? A kutyával együtt vagy hogyan? Miért fogadtad be megint? Én nem mondom, hogy nem kell befogadni, nem kell rajta segíteni, de amikor valaki a másikon élősködik, akkor más a szitu. Ha a tesód költözik oda, akkor vegye ki a részét a fizetésből is, illetve a te szabályaid szerint éljen ott. Ha te azt mondod, kutyát nem hozhat, akkor oldja meg valahogy vagy menjen máshová. Ha te azt mondod, nem vagy hajlandó nyomorogni a fél szobában, akkor neki kell oda bemennie és te mész a nagyobba, végülis jogod van hozzá, a lakás a tiéd. Miért nem állsz ki magadért?
2014. jún. 16. 11:36
24/27 A kérdező kommentje:
A barátnőjével szakított. Már ott tartok, hogy én kezdek el albérlet nézegetni magamnak. Tesóm próbál takarítgatni a kutya után, csak az sz..rt se ér sajnos. Egy 24 órás takarító kellene egy ilyen kutya után.
2014. jún. 23. 09:37
25/27 anonim válasza:
Miért nem megy apudhoz?
2014. okt. 29. 13:04
26/27 A kérdező kommentje:
Nos a helyzet megint ugyanaz. Másodszor is hozott ide egy kutyát. Azt mondta, hogy folyamatba van az albérlet keresés, ezért fogadtam be. Ez volt 2 hónapja.(Én úgy max. 2 hétre gondoltam a befogadást.) Mit csináljak szerintetek? Én azt akarom, hogy költözzön el! Kutya nélkül se maradjon! Ti hogy oldanátok meg a helyzetet? Lehet, hogy a rendőrségen fel kell jelentsem!
2017. febr. 18. 18:10
27/27 anonim válasza:
Miert engeded mindig vissza? Kérlek mind , hogy már nem lakik nálad .
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!