Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Egyedül élő férfiak, ti...

Egyedül élő férfiak, ti szoktatok főzni?

Figyelt kérdés

Az én testvérem 22 éves, egyedül él, jelenleg nincs munkája (de a szüleim adnak neki 100.000 ft-ot havonta, tehát lenne miből főznie). Általában instant levest, rántottát, szendvicset és konzerv chilis babot eszik, meg ezekhez hasonló kajákat, amik pár perc alatt kész vannak, és tele vannak egészségtelen összetevőkkel.

Van ideje, van pénze. Nem valami egészséges így étkezni, szerintetek miért nem főz? Vagy ez normális a huszonéves férfiaknál?

Mondjuk takarítani sem szokott nagyon, a tűzhely olyan, mint amire odahányt valaki, a fürdőben a csempe tiszta vízköves..

2013. aug. 6. 15:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
87%
Azt szokta meg, hogy minden elé van rakva, így aszerint is éli az életét és ehhez még a szüleid is asszisztálnak havi százezer forinttal.
2013. aug. 6. 15:05
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Vagy nincs ideje,vagy energiája rá...vagy csak lusta.

Én szoktam főzni.

2013. aug. 6. 15:05
 3/15 A kérdező kommentje:
Mit tudnának csinálni? Tudom, hogy keres állást, és mindig személyesen megy be a munkáltatókhoz. Sokszor megy próbanapra, de aztán valami ürüggyel nem veszik fel, pedig jó munkaerő lenne. Csak hát próbanapot nem kell fizetni gyakorlatban sajnos.
2013. aug. 6. 15:07
 4/15 A kérdező kommentje:
Haza meg minek költözne, úgyis fizetni kéne a lakása után valamennyit.
2013. aug. 6. 15:07
 5/15 anonim válasza:
100%

Anyukám már nincs, így apa már 2 éve tud valamennyire főzni 2 gyerekre.

És takarít is. Felmos porszívóz stb.

Bátyám 21 lesz, semmit nem takarít vagy főz.

Apa nélkül megenne minket a kosz. :S

2013. aug. 6. 15:10
 6/15 A kérdező kommentje:

De én nem értem, hogy nincs igénye enni valami finomat?

Pedig nem nehéz összedobni valami egészséges, laktató, olcsó kaját. Főztem már vele együtt pl gombapörköltet, látta, mennyire könnyű és gyors, ráadásul finom is. Mégsem csinál.

2013. aug. 6. 15:11
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

A miért nem főzhöz tudok hozzászólni: elvált anyukaként én szoktam főzni, de amikor a nyári szünetben a gyerekek nincsenek és tök egyedül vagyok, akkor nekem is macera, hogy egy személyre összedobjak valamit. Ha be is vásárolok, akkor néha azt látom, hogy mire mindent megveszek, hazacipelek, megfőzök, addigra egy kifőzdében olcsóbban megeszem. Ha meg nem megyek el kajálni, akkor nincs kedvem a fél konyhát beteríteni (mert ugyanannyi edényt koszolok akkor is ha fél/harmad adag van a serpenyőben) egy tányér kajáért, akkor én is az egyszerűbb megoldást választom.

A takarítás más tészta..

Szóval ez egyedül még nekem is nehéz, nemhogy annak, aki nem szokott hozzá és nem tud hamar összerakni valami normális kaját.

2013. aug. 6. 15:13
 8/15 anonim ***** válasza:
90%

Én egyedül élek, jó néhány éve. Amikor huszonéves voltam, én sem bajlódtam szívesen a főzéssel. Ha vendégem jött, akkor szívesen főztem, szívesen próbáltam ki recepteket, gyakran hívtam fel a nagyit főzési tanácsokért, receptekért. :) De saját magamnak nem szívesen főztem, legfeljebb csak valami gyorsan elkészíthető (de nem félkész kaját): sajtos tésztát, tükörtojást stb.

Aztán, ahogy telt az idő, egyre inkább ráuntam ezekre a kajákra, mert hát egyhangúvá váltak. Már gyakrabban főzök csak magamnak, és igyekszem változatosan. Légy türelmes és megértő a testvéreddel. Esetleg: próbáld meg rábeszélni, hogy rendeljen kaját (nyilván nem valami luxusétteremből).

32/F

2013. aug. 6. 15:22
 9/15 anonim ***** válasza:
30%
Honnan veszed azt a baromságot, hogy próbanapot nem kell fizetni? :O Ezért nem szeretik fizetni, mert ilyen ökörséget terjesztenek róla...
2013. aug. 6. 15:23
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
én 20 vagyok és sütök főzök..ha lesz egyszer barátnőm akkor sem hagyok fel vele..:)
2013. aug. 6. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!