Mit csináljak a bátyámmal, hogy elfogadja a barátomat?
Nagyon közel állunk egymáshoz, nem csak a bátyám, a legjobb barátom is. Még kiskoromban elváltak a szüleink, apánk teljesen lemondott rólunk, ő nincs is már. Anyánk az elején elég depressziós volt, eléggé egymásra voltunk utalva sokáig. Szóval ő most 20 éves és 17. 3 hónapja megismertem egy srácot ott, ahol diákmelózom. Semmi gond nincs vele, nagyon rendesen, nagyon megszerettem, csak az a gond, hogy ő meg 21 éves, és a bátyám mikor ezt meghallotta rögtön kiakadt. Aztán megbeszéltük, mondta, hogy jó, rendes lesz vele, elfogadja. Egy hete hazahiztam hétvégén bemutatni anyunak meg bátyámnak, anyu megkedvelte vele nincs gond, csak ebéd után a bátyám félrehívta és gyakorlatilag nem csak azért szólt neki, hogy ne merjen engem bántani (szokásos nagytesós figyelmeztetés) hanem megmondta neki, hogy ő nem fogja hagyni, hogy bármi köze is legyen hozzám, mert szerinte ő nem elég jó nekem. Én értem, hogy félt meg ilyenek, de én meg szeretem és ezt hiába próbálom megértetni vele, nem tudja elfogadni.
Neki is volt egy barátnője, aki kihasználta, én sosem kedveltem, ezt meg is mondtam neki (bátyámnak is és a lánynak is) de nem próbáltam szétszakítani őket.
Hogy adjam a tudomására, hogy nekem ő fontos, és nem akarok vitát meg balhét? Hogy vegyem rá, hogy elfogadja?
Bátyád a tulajdonának tekint, amíg vele laksz egy fedél alatt, nem lesz olyan fiú, aki megfelel neki, hacsak nem behódol neki teljes mértékben, de akkor meg Neked nem lesz szimpatikus, lehetséges.
Mondjuk ezt így már vita, meg balhé nélkül elrendezni nehéz lesz, mert bátyád rendesen felrúgta az alap illemszabályokat.
Nekem már az sem fér bele, hogy ilyeneket mond, hogy "ne merjen engem bántani". Ez nem "szokásos nagytesós figyelmeztetés", hanem nagyfokú bunkóság. (Azt sem értettem soha, hogy az apáknak ilyen eszébe jut - elvégre is ez a "gyerek" privát élete -, de egy testvérnek aztán végképp semmi joga ilyesmire)
Az meg, hogy "ő nem fogja hagyni, hogy bármi köze is legyen hozzám, mert szerinte ő nem elég jó nekem" végképp kiverné a biztosítékot. Elöször is ahhoz nincs semmiféle joga hagyni vagy nem hagyni azt, hogy legyen kapcsolatom, és azt nem ö dönti el, hogy ki elég jó vagy nem nekem.
Nagyon sürgösen állítsd le, megha nem is megy balhé nélkül, mert különben soha nem lesz barátod, kapcsolatod, mert mindenkit el fog mellöled marni.
Azt neki is tudomásul kell venni, hogy idövel a párod fontosabb lesz, mint a testvér, ez a természetes, és ha neki ezzel gondja van, akkor ideje, hogy megszokja a gondolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!