Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ti támogatnátok őket?

Ti támogatnátok őket?

Figyelt kérdés

Nővéremről van szó, a kislánya cukorbeteg. Mindig siránkozik, hogy ez nekik milyen sokba kerül, hogy milyen drága az inzulinja, milyen szegények stb. Tény, hogy mi hozzájuk képest sokkal jobban állunk. Viszont azért ő sem keres rosszul, a férje is dolgozik. De folyton úgy mondja, mintha azt várná, hogy majd mi adunk pénzt.

Egyrészt sajnálom, végül is adhatnék, de - és itt jön a gond - egyáltalán nem azt látom, hogy milyen szegények, vagy hogy a betegség miatt szegények. A lánya csak márkás ruhákban jár, többet költenek rá mint mi, pedig elvileg mi engedhetünk meg mindent magunknak; nem hogy csapvizet nem iszik, de egyáltalán semmi mást nem iszik light kóla kivételével, abból minimum két litert egy nap, és hasonlók. Eltátja a száját mindent megkap, aztán meg jön a nővérem, hogy a villanyszámla..

Ha ez feljön, akkor egyből megsértődik, és közli, hogy de a gyerek beteg és megérdemli. Na meg cukorbeteg és nem ihat rendeset, neki light kell. De vizet se ihat? Ez mekkora hülyeség?

De most én azért támogassam őket, hogy még nagyobb luxusban neveljék a gyereket? Mert szerintem azért nincs pénz, mert nem jól költik. De állandóan azzal kampányolnak, hogy jaj a beteg gyerek, jaj de szegények.

2014. ápr. 10. 16:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

60-70 liter cola havonta? nem pattog az a gyerek a sok koffeintól? :D

Én cukorbeteg vagyok kb. heti 2x iszok valami édesítőset, de az általában nem cola.

2014. ápr. 10. 16:55
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Jahm és mondd meg neki nyugodtan, hogy vannak nagyon jó teák, citrom, édesítőtabletta (300 db pár száz ft) és meg is van az üdítő.
2014. ápr. 10. 16:56
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem biztos, hogy azt várja támogasd anyagilag, lehet csak nagyon szeret sírni és sajnáltatni magát, mint sokan...

De, ha mégis, én biztos nem adnék pénzt. Mérlegeljenek mi a fontos, tanulják meg beosztani a pénzt.

2014. ápr. 10. 17:32
 14/16 anonim ***** válasza:
16%
ha csak kólát inna, már rég kiszáradásban halt volna meg az a gyerek és/vagy gyomorfekélye, fogszuvasodása, vesebaja lenne...
2014. ápr. 10. 21:55
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Alapvetően irigy rád, és ez ellen semmit sem tudsz tenni. Ha adnál is (ami fölösleges), akkor az jönne, hogy miért csak ennyit. Ne engedd magad zsarolni, de te se szólj bele az életükbe. Ha feljön a téma, mondd azt, hogy erről már eleget beszéltetek és úgysem tudjátok megoldani.
2014. ápr. 11. 17:09
 16/16 anonim ***** válasza:

ú ilyen nálunk is van, én csak azt nem értem, hogy a sok kólától hogy nem robban le valami bennük? Halál komoly, 23 éves a srác, és kb. 11-12 éves kora óta, csak kólát iszik. Eleinte csak vettek otthonra, hogy jaj hát ilyet ihat, meg ugye az egész családnál volt, hogy ha jönnek, akkor őt is meg lehessen kínálni valamivel. Aztán meg már mindig cska azt itta és már mást nem is. De olyan szinten, hogy már évekkel ezelőtt is, mikor piros betűs ünnepkor rájöttek, hogy elfogy a kóla, akkor a benzinkútra rohantak a szülei, hogy vegyenek neki, mert nem lehet a szegény beteg kicsike (ekkor volt vagy 17 éves) kóla nélkül. Rendesen elvárták mikor vendégség volt, hogy legyen mindenkinél neki való kóla otthon, mert különben nem tudott inni, mert még az ásványvizet se issza meg! És akkor nagy mártír sajnálkozással mondták, hogy jaj ő most akkor nem tud inni, mert neki másmilyet nem szabad, vizet, jaj azt "nem szereti".

Iszonyú gáz. És a mai napig sajnáltatják magukat, hogy jaj szegényke. Holott iszonyatosan elkényeztették és elrontották a betegségére hivatkozással és ők is mindig azt nyomták, hogy milyen csórók, mert minden pénz a betegségére megy el. Ja arra, hogy agyon kényeztessék, mert a 10 ezer forintos trikó, meg a kóla az kompenzálja, hogy beteg szegény. Utána meg már más meg se felelt neki, de még mindig nem jöttek rá, hogy elrontották, ők úgy gondolják, hogy ez a normális, hogy ül és hisztizik már felnőtt fejjel is, hogy minden legyen elétéve, mindig legyen meg a kólája stb. Tudnék mesélni, de még a végén ráismernek...

2014. szept. 11. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!