Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért csinálja ezt a nővérem?

Miért csinálja ezt a nővérem?

Figyelt kérdés

Elnézést, a hosszú leírásért. (a szöveg mondhatni, még így is hiányos, de kb. ezek a leglényegesebb dolgok)

A nővérem kb.15 éves korom óta féltékeny rám (fogalmam sincs miért) pedig ekkor ő már felnőtt volt. Nem baj, azt hittem, hogy ennek, majd az idő múlássával vége szakad, de csak rosszabb lett. Aztán kis idő múlva el is költözött. Mamár én 24 ő pedig 31 éves. Azt tudni kell, hogy az ő párja folyamatosan hazudik neki, emiatt mindig hozzám jön panaszkodni. Sajnos folyton csak ismétlem önmagam:'Ha folyton hazudik neked, te pedig a betegje lettél, hagyd ott' (tényleg a betegje lett 37kg és 2-szer öngyilkosságot kisérelt meg emiatt a "kedves" párja miatt). Amikor elmondom neki a véleményem sikítva elkezd ordibálni, a férjem -(aki egy hihetetlen béketűrő ember) kitette a lakásunkból, és meg mondta, hogy amíg nem változtat a hisztis viselkedésén a közelembe ne merjen jönni. Így is történt hetekignem beszéltünk, aztán felhívtam , gondoltam reggelizünk együtt. Pökhendi köszönés fogadott, elmondtam neki, hogy mit szeretnék, erre ő leüvöltötte a fejem, hogy én meg mégis mit képzelek?és hogy férjemmel együtt d*göljek meg-köszönjük szépen mondtam-. Aztán pár nappal később sírva állt az ajtónk előtt, újabb veszekedés, 2 hétig lakott nálunk a nővérem, aztán kibékültek. Közben az anyám felhívott, hogy azonnal menjek haza, mert a nővérem kiakar perelni a vagyonomból! Közel 230km-re lakom a szülőhelyemtől, dolgozom, nem ment az olyan könnyen. Eljött a nap amikor az ügyvédhez kellett menni. Elmondta, hogy azért akarja az én részem is, (leszögezem a szüleink hála az égnek élnek és virulnak!!) mert neki nem futja saját lakásra csak albérletre, és ha már nekem "olyan jól megy" adjam neki, majd a részem. Az apám felállt és hangot adott ehhez az egészhez, mellém állt. A jogász kiröhögte, és nem is csinált semmit sem (nem volt mit) ezért a nővérem követelte, hogy én fizessek a jogásznak: Normál hangerővel csak annyit mondtam: Te főzted, edd is meg(! ) Utána nem beszéltünk, nem is mert a házunk közelébe sem jönni. Aztán karácsonykor összegyűlt család, ott kibékültünk. Nem is volt semmi baj. Aztán , felhívtam, hogy jöjjenek el velünk egy közös nyaralásra (10 -en ment olna) mondtam, hogy mivel sokan leszünk így nagyon kevesek lesznek a költségek, és igazán csak a kajába kéne bele adni. Válasz: Mit képzelsz? Azt hiszed, hogy nálunk is fán terem a pénz? nem válaszoltam semmit, inkább letettem a telefont. Azóta nem is beszélünk, és nagyon fáj, de már kicsinál a viselkedése, olyan, mint egy naív kis 13 éves. Arról nem is beszélve, hogy azért is pikkel rám, mert nekem van diplomám. Az csak a saját szorgalmamnak köszönhetem, ezért miért haragszik rám? Neki is ugyanúgy meglettek volna hozzá a körülményei, tehetek én arról hogy nem tanult? Miért bánt még ezzel is? Miért ordítja le a fejem, amikor csak jót akarok neki? Arról nem is beszélve, ahogy beszél az anyánkkal, mint egy darab ronggyal, és persze, hogy szóvá teszem, erre ő mindig, azt mondja: Jaajj a nyali-nyali. Ezt a mondatot, akkor kezdte el mondani, amikor felvettek a fősulira, és mondta az apánk, hogy ameddig tanulók, addig anyagilag támogat, ez persze rá is igaz volt...sőt később azt is megtudtam, hogy rengeteg segítik a szüleink őt (ez persze nem az én dolgom, nem az én pénzem) Sosem vetem ezt a szemére, akkor ő miért teszi ezt? Miért kell folyton lelkileg "terrorizálnia", már a saját szüleink mondták, hogyha tehetem kerüljem el. A szüleink tudják, hogy milyen ő csak igazán, csak karácsonykor, mondják neki, hogy menjen haza, mert folyton hisztizik 31 éves léttére. Mi baja van? Mi baja a saját családjával?

2014. márc. 18. 20:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
93%
Röviden és tömören: a nővéred egy ostoba gyökér. Őszintén szólva te vagy a hülye, hogy ilyenek után még békülgetsz meg foglalkozol vele. Minek mégis?
2014. márc. 18. 20:17
 2/15 anonim ***** válasza:
94%
sajnos az ilyen emberrel te nem tudsz mit kezdeni... nekem is van egy ismerősöm, aki ugyanezt csinálja az anyjával húgával amit a te nővéred veletek... szerintem szakemberre lenne szüksége, mert kétlem hogy ő maga is igazán tudná mi a problémája veletek, csak neki nem olyan az élete amilyenre vágyott és ahelyett hogy kilépne belőle, inkább bűnbakokat keres, és hát ki más ronthatta el az életet mint a családtagjai? néha vannak tiszta pillanatai amikor észbe kap vagy egyszerűen nincs hova mennie és inkább nyalizik egy sort, hogy ott lakhasson nálatok ha veszekednek... 2 megoldás van: vagy elcipelitek szakemberhez, hogy helyrepofozza, vagy egyszerűen tényleg kizárod az életedből bármennyire is fájdalmas ez neked... de ő felel az életéért, nem Te ... felnőtt ember...
2014. márc. 18. 20:20
 3/15 anonim ***** válasza:
89%
Kettesnek igaza van, szakember kell a nővérednek. Gyorsan.
2014. márc. 18. 20:33
 4/15 anonim ***** válasza:
89%
Akinek összességében rosszul mennek a dolgai, az irigykedni szokott a nála sikeresebb emberekre. Természetes az hogy testvérként a látókörében van, ezért irigységének célpontja vagy.
2014. márc. 18. 20:37
 5/15 anonim ***** válasza:
90%

Röviden a nővéred simán hülye.

Elolvastam a szöveget, amit írtál és nem találom se az elejét, se a végét. Nem látok konkrét problémát. A nővéred szerintem így akarja felhívni magára a figyelmeteket. Azért balhézik, mert unatkozik, vagy elhanyagolva érzi magát. Ott kell hagyni. Ha mindig kibékülsz vele, meg hasonlók, akkor miért várod, hogy javuljon bármi is?

De mondom! Szerintem szimplán hülye.

2014. márc. 18. 20:38
 6/15 anonim ***** válasza:
92%

Vannak ilyen emberek, egyszeruen ilyen a karaktere es szemelyisege. Ugy latom normalis vagy te is meg a szuleitek is egyedul o az aki folyamatosan kiviseli magat.

Nalunk is voltak vitak koztem es batyam kozt de tavolrol sem rivalizaltunk se nem versenyeztunk semmi folott. A mi vitaink egyebrol szoltak de o is es en is kozos megegyezessel arra a dontesre jutottunk, hogy inkabb megszakitjuk egy idore a kapcsolatot. Egy ev utan ujra beszelunk es minden oke. Nalatok ez nem all fenn mert a novered kerlek ne haragudj de nem epp ep elmeju. Zard ki az eletedbol mielott kikeszit idegileg. Neked erre a nyomasra nincs szukseged, jobb megszabadulni.

2014. márc. 18. 20:56
 7/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz!:)

tegnap 20:17

Ő az egytelen testvérem. Nem tudom miért ilyen, a szüleink nagyon intelligensek, hatalmas szeretetben nőttünk fel. Nem tudom mi váltotta ki belőle ezt a fajta viselkedést.

tegnap 20:20

Az anyukámmal, pont egy éve megbeszéltem, hogy az egyik nagyon jó barátnőm szakmabeli. Ha nem is ő, de egy másik munkatársa, akit ő ajánl fog vele beszélgetni. Elmondtuk neki, hogy szeretintünk ez lenne a legjobb, és hogy mi bármiben támogatjuk. De újra csak sikítva ordított (mint egy 3 éves, aki nem kapja meg a játékát) Aztán az anyukám vett neki nyugtatót (recept nélküli) mikor anyukám odaadta a gyógyszert, neki akart menni, az anyánknak, a férjem fogta le. Szóval ez is a sikertelen próbálkozások egyike.

tegnap 20:37

Tiniként is már ilyen volt, a semmire is féltékeny volt. Nagyon nehéz.

tegnap 20:38

Az élettársa olyan, amilyen. Amikor a nővérem beszél hozzá, inkább felhangosítja a tv-t. Nyílván hiányzik az odafigyelés neki. Sajnos van probléma, nem is kevés. Ez még egy kis "izelítő" volt a kis életünkből. A papánkkal azért nem beszél, mert feltette neki egy ilyen kérdést: "Szereinted XY(élettrása) szeret annyira, mint amennyire te szereted őt?" Erre a Közel 80 éves papánkkal leállt veszekedni. Arról nem is beszélve, hogy miket mond a szüleinknek. Mindig azt mondja, hogy ő mindenféle segítség nélkül vett ki egy albérletet. Apa meg pedig mindig mondja, hogy felnőtt ember vagy, meg kell állnod a saját lábadon. Aztán meg jön a hiszti. Minket azért piszkál, mert van saját lakásunk. Nyílván több 10milliót nem a szüleink, és a saját zsebünkből húztunk ki. Amikor az apukánk kezességet vállalt a hitelnél, akkor azt mondta, hogy szét veri a lakásunkat, ha apa ezt megteszi. Szóval van probléma, nagyon is sok. És nagyon fáj, hogy ilyen.

tegnap 20:56

Igazad van, nagyon jókat írsz. A szüleink közel 60 évesek, apukánknak vannak vérnyomás problémái, de a nővéremet ezt kicsit sem izgatja, amikor 2 éves módjára hisztizik valami semmiség miatt..És nagyon jól látod, tényleg nincs szükségem erre, van egy csodás férjem, dolgozom..szeretnék babát a közel jövőben, de amíg a testvérem ilyen, addig csúnyán fogok fogalmazni, de nem merjük. Nehéz iszonyatosan.:(

2014. márc. 19. 09:26
 8/15 anonim ***** válasza:
Bocs, de az hogy nővéred betegesen irigy, az miért tart vissza Titeket a gyermekvállalástól?
2014. márc. 19. 09:49
 9/15 anonim ***** válasza:
Sajnos az én nővérem is ilyen. Kiskoromban a szüleim mindig engem kényeztettek, ezért féltékeny lett, azóta is az, bármit csinálok. Ez a szüleim hibája volt, de már kinőhette volna 50 éves korára. Ne foglalkozz vele, csak annyira, mint egy kedves ismerőssel. Másképp mindig csalódni fogsz. Én legalábbis ezt tapasztaltam. Persze az ember ezt teszi, de mást érez. De az nem számít, nem tudsz mit csinálni.
2014. márc. 19. 11:10
 10/15 A kérdező kommentje:

ma 09:49

Mindig hozzánk jön, amikor baja van. Ritkán jön csak puszta testvéri szeretetből. Leginkább, akkor szokott átjönni, amikor újra megbántotta az élettrársa. Ezeket a látogatások nem csak sírás követi, üvölt, sikít-tényleg mint, akit ütlegelnek. Tehát, az egyik ok az, hogy: Nem szeretném végig stresszelni a terhességem. a másik pedig az, hogy: A gyerekünknek nyugodt, békés gyerekkort szeretnénk biztosítani, ami valjuk így nagyon nehéz.

ma 11:10 Köszönöm a válaszod!:)

Nálunk ilyesmi nem volt, ha a nővérem kapott valamit, akkor a következő hónapban én kaptam valami más hasonló értékben, és fordítva. Szóval még ezért sem haragudhat rám sem a szüleinkre. Arra viszont irígy volt, hogy 13-14 évesen mondjuk már "fejlettebb" voltam, a koromhoz képest. Kb. ez a legkorábbi idő, ahová vissza tudom vezetni a velem való folyamatos vitáit. Persze az előtt is ilyen volt, de addig engem a legtöbb esetben"elkerült".

Az igazság az hogy már annyiféle képpen próbáltam menti ezt a testvéri kapcsolatot, hogy már nem tudom mit találjak ki. Próbáltam már azt is, hogy ha majd ő keres, akkor találkozunk, de hívta anyát, hogy micsoda papucs lettem, csak a férjemmel foglalkozom és elhanyagolom a családom. Tényleg nem birom már, közben meg úgy érzem, hogy 'meg kell mentenem'- igen, saját magától, félek, hogy megint csinál valami hülyeséget. Egyszerűen teljesen tanácstalan vagyok.:/

2014. márc. 19. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!