Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szégyelte már magát vki...

Szégyelte már magát vki azért, hogy hányan vannak testvérek?

Figyelt kérdés
Eleinte,természetes volt,mint bmelyik gyereknek az, ami van.De ahogy nagyobb lettem,és észrevettem,hogy meglepődnek rajta,hogy hanyan vagyunk,elkezdtem szégyelni.Nem bántottak,csak meglepődtek,ma is.ez megzavart engem.

2014. febr. 9. 15:17
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
58%
Ne haragudj, mit kell azon szegyellni, hogy nagy a csalad?
2014. febr. 9. 15:19
 2/24 anonim ***** válasza:
89%
Miert hanyan vagytok? Én is megszoktam lepődni 4 en felül de nincs ebben mit szégyenlni
2014. febr. 9. 15:19
 3/24 anonim ***** válasza:
88%

nem...nagyon sajnáltam, hogy csak 2-en vagyunk

én is meglepődök, mert szokatlan...tehát ha elmondod, hogy 6-an vagytok, akkor meg fogok lepődni, de nem negatívan, amit te nem feltétlenül tudsz meg..:D

van ismerősöm akik sokan vanank (6) nagyon jól működik a családi életük, felnézek rájuk.

Én anyum a 10. gyerek a családjukban

őt nem irigylem, metr nagyon rossz gyerekkora volt... neki azért volt enyi testvére, mert a szülei soh nem védekeztek, és nem is nevelték őket, csak voltak

2014. febr. 9. 15:21
 4/24 anonim ***** válasza:
35%
háát... a 7 gyerek vagy több, már elég gázos... ott már nyilván az állami juttatások miatt vannak annyian a purdék.
2014. febr. 9. 15:21
 5/24 anonim válasza:
81%
Páromnak 6 öccse van meg 2 húga. Nekünk 4 gyerekünk van és hála égnek lövésem sincs róla mi az a segély..viszont tény,hogy sokszor úgy néznek rám,mint egy UFO ra mikor a gyermekeim számáról kérdeznek.
2014. febr. 9. 15:27
 6/24 anonim ***** válasza:
69%
Nem feltétlen a segélyek miatt. Főleg hogy azért az összegért aztán kár szülni :D Ismerek oylat, akik 11-en vannak. Nomrális család, orvosok. Egyszerűen csak szeretik a gyerekeket. :D
2014. febr. 9. 15:29
 7/24 klopusz ***** válasza:
85%

Én mindig is irígyeltem a sokgyerekes családokat. Nekem sajnos csak egy tesóm van.

Én négy gyereket szerettem volna, három sikerült :-)

A csodálkozás pedig természetes. Ma már nem "divat" a sok gyerek, bár sokaknál ez vallási megfontolásból van így. (Gondolj csak bele, az 1900-as évek elején teljesen természetes volt a 9-11 fős gyereksereg családonként.) Biztos vagyok benne, hogy a gyerekek sok olyan dolgot tanulnak meg, amit az egy-két gyerekes családokban nem tudnának.

2014. febr. 9. 15:39
 8/24 anonim ***** válasza:
75%
Nem tudom hányan vagytok testvérek, de szerintem abban nincs semmi szégyellnivaló. Nekem egy testvérem van és én is irigylem azokat, ahol három vagy négy gyerek van. Bár számomra a három az ideális (most még sajnos nincs egy sem), annál több már inkább meglepő, de nem kell szégyellni.
2014. febr. 9. 15:54
 9/24 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem ebben semmi szégyellnivaló nincs. Apámék 5-en testvérek, mindegyiküknek normális végzettsége van, végigdolgozták az egész életüket. Az egyetemen pedig az egyik csoporttársamnak 12 testvére van. Mindegyik egy anyától és egy apától van. Azt mondta, hogy nagyon vallásosak, ezért van ennyi testvére. A történethez az is hozzátartozik, hogy szép körülmények között élnek és rajta kívül az összes testvérének egyetemi vagy főiskolai végzettsége van. Egy év múlva már neki is meglesz. Ezen nem hiszem, hogy bármit is szégyellniük kéne.
2014. febr. 9. 16:06
 10/24 A kérdező kommentje:
Nem tudom mit kell rajta szégyelni,(nem bántottak) CSAK érzem.ez van.
2014. febr. 9. 16:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!