Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Elegem van a bátyámból,...

Elegem van a bátyámból, szerintetek jogosan?

Figyelt kérdés

Ketten vagyunk testvérek, 5 év a korkülönbség. Ő orvosira jár és ő a rokonságba az isten...apám felőli nagyszülők olyan szinten istenítik, hogy hihetetlen. Hozzám nem is szólnak vagy ha szólnak is csak rosszat. De mostanában anyum felől is ezt érzem pedig ők tudják ( a másik nagyszülők nem), hogy bátyámnak priusza van. Elég komoly ügy miatt, de csak felfüggesztettet kapott. Nem értem ő miért ennyire különös...Általában csak a pénzt megy "felvenni". Például szülinap, karácsony, vagy csak úgy is szokott kapni. Persze anyum felől én is szoktam, de inkább nem fogadom el, mert én ilyen spórolós vagyok, és nem szeretem elvenni a nagyszüleim elől. De ő pofátlanul, sőt a szüleimtől is. Volt olyan év, hogy én messzire jártam egyetemre, és nagyon nem ment jól itthon, így én csak buszra kértem pénzt meg pluszba 1000ft-ot egy hétre, míg ő ide jár egyetemre és 3000ft-ot. Ez a mai napig így megy.

De nem csak ez akaszt ki, hanem a viselkedése is. Állandóan kiabál mindenkivel, semmit se csinál itthon, szüleim pénzén bulizik, hívja el a haverokat. Már a szüleimnek is elege van belőle de nem dobhatjuk ki.

Itthon kb nyílt titok h a saját neméhez vonzódik, és szokott is felhozni "barátot", de semmi megbeszélés előtte és itt van hétvégéket. Elég zavaró, mert közel a szobánk és na...hallani a dolgokat.

Erről az utolsó dologról soha nem beszélünk, de amúgy minden mást megmondok neki szemtől-pofába. Nem mondom én se vagyok tökéletes, sőt...de azért nekem ezekhez a dolgokhoz nem lenne pofám.

Elnézést, hogy ilyen hosszú lett, de már ki kellett írnom magamból.

2014. jan. 21. 16:25
 1/6 anonim ***** válasza:
Egyazon alomból származók között is igen nagyon a különbségek, nemcsak külsőleg, de a személyiséget illetően is. Őt, mint az első unokát imádják a nagyszülők és annyira buta nem lehet, hiszen az orvosira azért elég kemény felvételi van. Ha viszont ennek ellenére link, akkor valamikor úgyis kiesik majd. Féltékenykedni meg haszontalan, az ember éljen úgy, ahogy a lelkiismerete diktálja. Az emberi érzelmeket meg nem lehet racionálisan megmagyarázni.
2014. jan. 21. 16:33
 2/6 anonim ***** válasza:
Én szülő vagyok és valami miatt én is az egyik fiamat jobban részesitettem kedvezményekbe mint a másikat, ezt én nem is vettem észre, de elárulom amelyik problémásabb volt azzal voltam "rendesebb, megértőbb" mert ugy éreztem segitenem kell, hogy egyenesbe jöjjön. Amelyik fiam talpraesettebb azt soha nem dicsértem meg, nem adtam neki pluszban pénzt stb.. tehát valami ösztön miatt amelyiket életképtelenebbnek látom azt segitem pluszban, de amugy mind a kettőt szeretem. De mostmár elkezdtek dolgozni, amikor még suliba jártak rivalizáltak is egymással, mostmár ez megszünt és nagyon segitik egymást, pénzzel is,mindenben, tehát lehet ezer haver stb.stb.de ha pénz kell, lakhatás kell, munka kell a testvér segit csak, legalábbis nálunk. Hagyd figyelmen kivül,hogy most ő kivételezett, legyél felnőttebb, ezt az időszakot átvészeled, azt ugyis te a saját életedet éled, ő meg a sajátját. Tehát kinövöd ezt az egészet és ha lesz külön családod csak mosolyogsz, mert akkor meg már olyan jelentéktelen kicsinyességeknek fog tünni.
2014. jan. 21. 16:38
 3/6 A kérdező kommentje:

Már nem valószínű, hogy kiesik mert idén államvizsga, de nem bánom, mert tényleg okos, csak a családdal ilyen.

Igazad van én is érzem a féltékenységet, de nem is igazán az (vagy mégis?), hanem hogy állandóan aztt kell hallgatni, hogy ő jajj micsoda ember! Próbálok tűrni, de néha már megmondom, hogy azért belőlem is kinézhetnének vmit...

2014. jan. 21. 16:42
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha egy családban 2 gyerek van, az egyiket mindig egy kicsivel jobban szeretik, többre tartják, többet támogatják. Ezen nem lehet változtatni, a szülők általában nem is tudatosan csinálják. Hiába mondja azt mindenki, hogy egyformán szereti mindegyik gyerekét, ez nem igaz, nincs olyan, hogy 2 embert ugyan úgy szeretsz és ugyan úgy szimpatizálsz vele. Egyformán nevelni sem lehetséges, mivel mindenkinek más a személyisége, nem válhat be mindenkinél ugyan az a módszer. Ha két gyerek van, akkor ezek a különbségek nagyon szembetűnőek és mindig rivalizálás lesz, éppen ezért, ha az ember több gyereket akar, akkor inkább vállaljon be hármat, ugyan úgy meglesz a kedvenc és a fekete bárány, de a harmadik kiegyenlíti a köztük lévő különbségeket. Tehát nem tudsz mit csinálni, csak elfogadni a helyzetet.
2014. jan. 21. 17:01
 5/6 anonim ***** válasza:
Kicsit ebből úgy tűnik mintha irigy lennél a tesódra. Ezeket a pénzügyi dolgokat a szüleiddel soha nem beszélted meg.
2014. jan. 21. 18:26
 6/6 A kérdező kommentje:
De mondtam nekik, de sztem túlzás az a pénz. Én elvagyok az enyémből, de ő itthon eszik.
2014. jan. 21. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!