Miért dicsekszik mindig a nővérem?
Már külön élünk a nővéremmel de természetesen szoktunk találkozni.Mindketten a barátunkkal élünk az én barátomnak egy tök átlagos munkája van előtte az ő barátjának is egy átlagos munkája volt de most protekcióval bevitték egy jó munkahelyre ahol jól is keres meg ilyenek.Na most a nővérem barátja vett egy autót és most állandóan az orrom alá dörgöli meg kérkedik vele hogy van autójuk meg milyen jó munkahelye van a barátjának és hogy ők ilyen meg olyan drága helyeken voltak és állandóan azzal nyaggat hogy menjünk mi is pedig már százszor elmondtam neki hogy erre nekünk nincs keret az túl drága,de teszem hozzá hogy csak azzal tud dicsekedni ami a barátjának van,mert neki egy átlagos vagy azon aluli a munkahelye.Én pedig már tudom hogy mit tegyek hogyan kezeljem mert megbántani nem akarom jelenleg kerülöm a találkozást de ez sem tartható fent örökké,mert amúgy is ha bármi dicsekedni valója van rögtön felhív,mert most jogsizik persze a barátja fizette és most is felhívott hogy jaj sikerült neki a vizsga meg érdektelen dolgokat mesél el mindig csak hogy beszélhessen a jogsiról,és nem is olyan rég meg megkérdezte a barátja hogy én miért nem jogsizok le én meg mondtam hogy az nekünk most drága nincs rá keret,(persze ezt ő is tudja nagyon jól) erre meg ő felvágósan hogy az nem is drága... Ja igen nemrég szakítottak a barátjával majd aztán újra összejöttek akkor vagy az előtt egy kicsivel kapta meg az új munkahelyet.
Bocsi ha hosszú lett.
5-ös vagyok.
Nem, ezek a dolgok még mindig fennállnak, és sajnos nem is lehet vele beszélni erről. Meg úgy semmiről.
A férjem meg mindig őt védi, pedig már nagyon sokszor megbántotta őt is. Könyvet tudnék írni a szemétségeiből...
Volt olyan, hogy vett egy szekrénysort száz akárhány ezerért (mert az árát mindennek megjegyzi és eldicsekszik vele) és képes volt minket ezért elrángatni magához, hogy nézzük meg és de fain hogy neki erre van pénze. Ja, és mi abban az időben zsíroskenyéren éltünk mert tele voltunk adóssággal mert elszállt a befektetésünk... Szerinted hogy esett?
A férjem meg próbált vele beszélni hogy vegyen már vissza egy kicsit mert ez nekünk nagyon rosszul esik, hiszen jól tudta, hogy milyen helyzetben vagyunk. De egyik fülén be, másikon ki.
Még olyan példa is volt, amikor hónap közepén elszórta a pasi fizetését (a félmilliót), de ő kinézett a gyereknek egy ágyat 25 ezerért. Két hét múlva jött volna a fizetés, de ő nem tudott várni, ezért a férjemtől kért kölcsön, hogy meg tudja venni. A férjem megvette neki az ágyat, házhoz is vitte. Két hét múlva jött a hívás, hogy jaj hát nem lehetne-e még három hetet húzni mert elköltötték a pénzt. Jó, vártunk. Letelt az idő, nekünk meg éppen kellett volna a pénz. Jött a szokásos dicsekvő telefonhívás egyenesen a tescoból, hogy "veszünk új telefont meg ezt meg azt". Másnap jöttek hozzánk vendégségbe. A férjem meg pedzegette a tartozást hogy akkor hozza már el... Hát megint túlköltekeztek! Addig veszekedett vele a férjem, hogy rábólintott, hogy hozza a pénzt. Másnap a sógornőm, odadobta elénk az asztalra a 25 ezer forintot ezzel a kísérettel: "Mi van, azt hittétek, hogy nem akarom megadni, mi?"
Na szerintem ezt olvasva elég világossá válik, hogy milyen ember a sógornőm...
Persze ha te mesélsz valami jó dologról, ami veled megtörtént, akkor megosztod az örömödet, ha a tesód teszi ugyanezt, akkor "felvág és dicsekszik". Jó lenne, ha legalább a tulajdon testvéredet nem ilyen acsarkodó, mélymagyar prolimentalitással ítélnéd meg. Ha visszasüllyedne szegénységbe, az tetszene, ugye, rögtön elégedettebben aludnál, amiért visszaállt a világ rendje?
"Ja igen nemrég szakítottak a barátjával majd aztán újra összejöttek akkor vagy az előtt egy kicsivel kapta meg az új munkahelyet. "
Ezzel mit akarsz mondani? Ler!bancoztad a testvéredet, szerinted csak az új munka és a jó fizetés miatt tért vissza a barátjához? Normális ember még saját maga előtt is szégyellné, ha ilyen alantas módon gondolkodna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!