Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tesómék várandósak, én meg...

Tesómék várandósak, én meg nem tudom hogy álljak hozzá?

Figyelt kérdés
Elég nagy baj van, mert nem terveztek gyereket, pár hónapos kapcsolat, és mindketten egyetemre járnak. Én most leszek 10.-es, és eddig is elég távolságtartó voltam a bátyámmal, de ez a dolog még rosszabbá tette az egészet. Anyáék higgadtak, vesznek házat nekik, ők meg megházasodnak, eddig az a terv, hogy szépen nevelgetik majd, de mind tudjuk, hogy ez nem olyan egyszerű dolog, és három hónapos kapcsolatból nem lehet csak úgy elindulni, hogy terhesség miatt már azonnal lekössék magukat egy életre. Nyugodtan legalábbis nem. De csoda még történhet... Na és az a kérdésem, hogy valakinek a családjában fordult-e elő ilyesmi, szerintetek mi lesz a "család" jövője? Az oké, hogy a húszat már betöltötték, de még mindketten éretlenek, és én meg nem tudom, hogy örüljek, mert van ebben néhány jó dolog is (egyelőre rendesnek tűnik a lány, de nem annyira ismerjük, mit lehet tudni?!) szóval a gyermekáldás általában (áldás) jó dolog, viszont ez nagyon rosszul is elsülhet (munkájuk nincsen, "majd lesz" a mi családunk éppen ki tudja fizetni a nagyobb költségeket(mondtam a házat) de azért a saját lábukon kéne megállni...) és olyan rossz, hogy tesómmal egyszerűen nem tudok beszélni... nagyon távolságtartóak vagyunk. de ha beszélnék is vele, nem venne komolyan, és nem tudom azt sem, hogy nyúljak a témához, mert neki is érzékeny dolog, az is elszomorít, hogy mivel nem szívesen beszél róla (tulajdonképpen a lány hibája szerintem, mert védekezni az ő dolga lett volna, már az esemény utáni tablettára gondolok, de ő nem tette, és ebből most tesóm szív leginkább) és talán azért nem beszél róla szívesen, mert nem találja helyesnek a döntést, azt sem tudom, örül, vagy nem örül... és azt is írjátok le, ha szerintetek igazam van, hogy az ilyenről csak a lány tehet (én is lány vagyok)az abortuszt meg ugyebár nem lehet rákényszeríteni. egyszóval így simán sarokba lehet szorítani a fiút! (azt nem tudom, mennyire nagy köztük a szerelem, de jó a kapcsolat, (eddig..) annyi biztos.)

2013. szept. 1. 21:45
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
azt tudom, hogy tesóm nem hagyná ott, pedig az lehet, hogy sokba kerülne neki. úgyértem. a "boldogságába"... ettől félek leginkább. és anyagiakban is, a csaj simán lehúz minket, mert ők nem igazán fizetnek ki semmit:S
2013. szept. 1. 22:48
 12/22 anonim ***** válasza:
10%

Fél év, 1 év szétmennek nyilván a tesodnak vettwek házat nem a lánynak így a lánby munkanélküli hajléktalanként mehet utcára a gyerekkel.

A baba után a legtöbb páér szétmegy minél fiatalabbak annál gyorsabban pláne ha a család és egy 'baleset' miatt menek bele az esküvöbe.

2013. szept. 1. 23:14
 13/22 anonim ***** válasza:
83%

Várandósak? Mind a ketten, a bátyád is? :D

Ja és mi az, hogy a lány dolga lett volna védekezni? Tesód hol volt, amikor a csaj teherbe esett? Netán épp elment horgászni?

2013. szept. 2. 04:02
 14/22 anonim ***** válasza:
81%

Miért a lány dolga védekezni??? Egyedül csinálta a gyereket, vagy mi?

Bármi lehet belőle, sajnos én kevés happy end-et láttam ilyen helyzetben.

Mondjuk a bátyádnak azért is lesz nehéz, mert hiába az övé a ház, gyerekestül úgysem tudja majd kitenni a nőt, megállni a saját lábán meg még minimum 4-5 évig nem fog tudni. Addig tuti a bátyád és a szüleitek fogják eltartani a lányt is. Ez van - előbb-utóbb csak megtanulják a férfiak, hogy ha nem akarnak gyereket húzzanak gumit.

2013. szept. 2. 08:48
 15/22 anonim ***** válasza:
83%

Senkisem tudhatja előre mi hogyan fog alakulni. Lehet a baba születése csak még jobban össze hozza őket, hiszen együtt válnak majd szülőkké és akármilyen hamar jött ez a baba attól még életük legcsodálatosabb része lesz.

Az unokatesóm 3 hónapja volt együtt a pasijával amikor teherbe esett. Nem ijedtek meg, ahogy telt az idő egyre jobban várták a babát mindenféle nehézség ellenére. Aztán 3 hete pont az unokatesóm 18. szülinapján megszületett a kislányuk. És mondanom sem kell, sok mindenről le kell mondani de imádják a picit és látom rajtuk és unokatesóm is többször hangoztatta, hogy érzi, hogy a baba születése óta ők is sokkal de sokkal jobban szeretik egymást. Persze furcsa hogy kb a terhesség alatt ismerték meg egymást jobban...milyen együtt élni stb, és persze voltak viták..de most mondanom se kell, hihetetlenül boldog családot alkotnak.

2013. szept. 2. 09:43
 16/22 málna_ ***** válasza:
70%

Kicsit más a sztori, de leírom, nálunk a családban ez történt:

Nagynéném elkerült egyetemre kollégiumba és ott megismerkedett egy fiúval. A helyzet úgy hozta, hogy a szobatársnője összejött ennek a fiúnak a szobatársával, a lényeg hogy szobát cseréltek, tehát a szerelmesek összeköltöztek egy kollégiumi szobába (egyik szobában nagynéném és a párja, másik szobába a szobatársnő és a párja).

Karácsony előtt hirtelen beállított látogatóba a nagypapám (nagynéném apja),aki rettentően régimódi felfogású és azt mondta, hogy akkor ha már így "együtt élnek" vagy elveszi a fiú a nagynénémet, vagy többet nem látja.

2 hét múlva megvolt az "esküvő". Se fehér ruha, semmi, csak polgári szertartás.

Ennek 25 éve, 3 gyerekük van azóta, boldogok.

Az a lényeg, hogy senki nem tudhatja a végét,ez is elsülhetett volna nagyon rosszul, és a tesód kapcsolata is elsülhet nagyon jól.

2013. szept. 2. 12:05
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

egyáltalán nincs igazad a fogantatás dologban, de ezt leírták előttem többen is, de én igazán szeretném, ha emiatt ne a lányt okold. Ugyanis, az eseményutáni miért is a nő dolga? Mert neki kell bevenni? És a kotont meg nem a bátyád farkára kellett volna felhúzni?? Na látod, ugyanolyan hibás mind a kettő, hiszen ez egy közös ügy, nem lehet mindent áthárítani egyik v. másik félre. Az olyan pasi meg aki elhiszi, hogy a nő szed tablettát és simán belelövi...nem tudom sajnálni, gondolkozzon előbb. Mint azt a nőt sem, akinek megígérte az alkalmi partnere, hogy "vigyáz". Szóval remélem nem akarod rákenni a lányra, mert ugyanannyi a szerepe, mint tesódnak.

Szerintem te ebbe ne szólj bele. De tényleg nem, véleményed lehet, de érdemben felesleges ehhez hozzászólnod... Ha eddig nem volt jó a kapocs, akkor gondolom bátyádat sem érdekli mi a véleményed az egészről. Maradj ki belőle, tesódék jól jártak még így is, lesz hol lakniuk, azt meg a Jóisten se tudja előre meddig lesznek együtt, nem igazán ettől függnek a dolgok.. vki 30 év után is képes elválni na bumm. Te meg gratulálj ha megszületik a kicsi, és élvezzétek ki a babázást!

2013. szept. 2. 12:15
 18/22 A kérdező kommentje:

értem. ki fogom élvezni, és várom a kicsit, stb.

azzal, hogy a lány dolga lett volna a védekezés, nem gondoltam, hogy ilyen nagy ellenkezést váltok ki, de ahogy hallottam, gumit használtak. a többi meg, hogy az hogy működött, arra oda kell figyelni. igen, fiúnak, lánynak egyaránt. aztán ha gyanús, akkor a lány, (mert csak neki kell azt bevenni) elmehet és írathat fel magának tablettát, mert.. jobb félni mint megijedni. szóval nem hiszem hogy horgászni ment a tesóm, de nagyon jót nevettem, köszi... egyébként többségében jókat írtatok, köszönöm szépen, a legnagyobb igazság meg az, hogy ezt valóban nem lehet előre meglátni mi lesz a jövőjük. addig is bírjuk ahogy tudjuk, örülünk a dolognak:)

2013. szept. 2. 18:22
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

"Mondjuk a bátyádnak azért is lesz nehéz, mert hiába az övé a ház, gyerekestül úgysem tudja majd kitenni a nőt, megállni a saját lábán meg még minimum 4-5 évig nem fog tudni. Addig tuti a bátyád és a szüleitek fogják eltartani a lányt is."

Én mondjuk sehol nem olvastam, hogy a lány árva, neki is vannak szülei.

2013. szept. 2. 18:25
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Azért az esemény utáni tabletta baromi nagy dózisban tartalmaz hormont.
2013. szept. 2. 21:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!