Miért az én hibám, hogy a húgom lusta és életképtelen, mindemellett munkanélküli?
Tavaly vègzett markering Okj-n, amivel természetesen sehol nem tud elhelyezkedni már egy ève. Gyakorlata nincs, mert hiába mondtam, hogy menjen dolgozni egy kicsit suli mellett (böven belefèrt volna), derogált neki, nyelvtudása nincs, mert hiába ajánlottam, hogy segítek felkészülni nyelvvizsgára, nem akarta - a család meg szèpen támogatta ebben a semmittevèsben.
Èn lassn befejezem az egyetemet, amièrt a belemet is kidolgoztam suli mellett (semmilyen anyagi támogatásra nem számíthatunk otthonról), 3 nyelven beszèlek, szuper gyakorlato helyem van, ahol állandóra maradhatok diploma után.
Mindezek ellenère folyton megkapom, hogy mindketten egyformák vagyunk, de azèrt könnyen beszèlek èn a nyelvtudàsaimml (basszus, keményen megdolgoztam èrtük), ès mièrt nem segítek neki munkát találni. Legutóbb vèletlenül elszóltam magam, hogy embert keresnek nálunk a marketing rèszre, azóta azt hallgatom, mièrt nem juttatom be a cègünkhöz - ès nem èrtik meg, hogy ide diploma meg kèt felsöfokú kell. Mert "biztos" akadna valami...
Nekem egyik barátnőm ilyen, se rendes végzettsége, se nyelvtudása nincs, ezért mindig vmi jutalékos telefonos melókat talál, de leginkább semmit, már több mint egy éve nem dolgozik. Nem érti meg, hogy ahhoz, hogy előrébb jusson, tenni is kell, azt mondja, nekem bezzeg milyen jó...
Azt persze mindig elfelejti, hogy ezért én éjjel-nappal tanultam, most is továbbképzésekre járok, ha tehetem, munka után pedig nyelviskolába, hogy megtanuljak olaszul is. Mindenért meg kell dolgozni, de aki ezt nem érti meg, annak nincs sok esélye a versenyszférában. A marketing pedig pont egy olyan szakma, hogy túljelentkezés van, mellette pedig mindenhol építik le a marketing-osztályokat, így csak a legjobbak kerülnek már be, akikben ráadásul sokszor van vmi plusz is, vmi különleges, jól hasznosítható képesség.
Ez pont fordítva van, mint az állatvilágban. Talán ettől lettünk mi emberek, vagy talán éppen ennek ellenére: a szülők mindig jobban támogatták az "életképtelenebb" gyerekeiket, mint azokat, akik megállnak a maguk lábán.
Te azért lakhatsz otthon, mert beleadsz a rezsibe, ő meg pont azért, mert nincs miből beleadnia. Elég egy zokszó, megsajdul a szülői szív, annak segítenek, aki magán nem tud/akar. Lusta vagy sem, nekik ő is a gyerekük, nem olyan tényezők alapján ítélik meg őt, mint te vagy a társadalom. Elfogultak. Az meg b...a a csőrüket, hogy "gonoszkodsz" vele, mert hiába van adott esetben igazad, a szülőknek kellemesebb a hamis béke, mint a feszültséget keltő igazság.
Ettől függetlenül persze az ősök szűklátókörűek, mert mutasson valaki olyan gyakornokot, akinek akkora szava van egy cégnél, hogy lazán bejuttathatja valamelyik s..ge-végét.
Amúgy ha nem tetszik a dolog, és a helyedben lazán keresnék egy albérletet oszt csókolom. Fölösleges dühöngened, ha megvan a lehetőséged, hogy menj. Ha meg nincs, akkor én inkább arra koncentrálnék, hogy felnőve minél előbb a saját lábamra álljak. Hugiék meg szeressék egymást papával-mamával.
Irigy vagy a támogatásra, amit ő kapott? Ha igen, vedd hozzá, hogy ahhoz neked is egy OKJ-márkás wcpapírt kellene lobogtatnod, állás nélkül lenned, lustának lenned. Cserélnél vele életet? Ér annyit az a szülői támogatás? Ugye, nem... akkor mire vársz, kezdj önálló életet mihamarabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!