Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Anya állandóan azzal csesztet,...

Anya állandóan azzal csesztet, hogy foglalkozzak a húgommal, nagyon összevesztünk. Nem nekem szülte! Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

16 éves lány vagyok,8 éves a húgom.A hugival igazából nincsen semmi baj,nagyon szeretem,szívesen foglalkozom vele,ő pedig állandóan rajtam csüngene. :) Most itt a nyári szünet,a szüleink dolgoznak,én itthon vagyok,ahogy a húgom is.Augusztusban lesznek anyuék szabadságon.Elvileg én vigyázok a húgomra.Persze ő már nem kisbaba,akinek lesni kell minden lépését,eljátszogat egyedül is,de igényli a társaságot (legtöbbször nyilván az enyémet.) Én viszem kb. mindenhova,a kis osztálytársaihoz,játszóházba,uszodába...Viszont így én nem élvezem a nyári szünetet.Ha a barátaimmal találkozom van hogy viszem magammal,ők nagyon rendesek tolerálják,a barátom,pedig saját húgaként tekint rá,de én így se érzem magam felhőtlenül.Szeretném óvni (baráti körben volt rá példa,hogy a nagytesó miatt kallódott el a kisebb),meg folyton figyelem.Azt nem mondhatom,hogy nem tudok a barátaimmal találkozni,mert ha úgy van anyu hazajön korábban,vagy elengednek este ilyesmik,de értitek a nap nagy részében velem van,nyaggat,hogy menjünk el valahova,nézzem meg a játékait,melegítsek ebédet neki,vágjak gyümölcsöt.Nem vagyok nyugton,elég önálló,de múltkor is két percig nem voltam résen,belelépett egy darázsba.Mondtam anyának,hogy én ezt nem bírom,pár napot vagy órát bármikor vigyázok rá,de ez nekem sok.Ő kikelt magából,hogy mindent megkapok,és ennyire vagyok hálás,ők igyekeznek,hogy nekem meglegyen a kellő szabadságom,de napközbe nem tudnak mit csinálni stb. Én meg rávágtam,hogy nem nekem szülte,oldja is meg ő.Felhívta a nagyit,és megállapodtak,hogy holnap este elviszik hozzá (130 km-re laknak),de a húgom nem nagyon szeret ott lenni (idősebb nagyszülők,falu ahol konkrétan semmi nincsen,unalmas,a nagyival jól elvan a húgom,de csak pár órát,meg különben is elég anyás),anya nemrég mondta el neki,és a húgom meg sírva jött hozzám,hogy ne engedjem,meg,hogy ő jól elvan velem itthon,és álomba sírta magát mellettem.Lelkiismeret furdalásom van,de ha nem megy,akkor én ugyanúgy legyek vele itthon,ne legyen egy perc nyugtom se,és ez nekem se jó,de a hugicámat közben meg sajnálom.

Szerintetek mi legyen?Kinek van igaza?

2013. júl. 6. 22:46
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
13%

Ja és neked is van húgod aki három évvel idősebb ?

Csak ,hogy én is idézzelek téged . :)

Ez igy aranyos . :)

2013. júl. 8. 01:05
 22/24 anonim ***** válasza:
83%

:)

Egy "vagyok"-ot lehagytam a végéről.

Kérdező, mit csinálnának a tesóddal, ha te nem lennél? Vagy ha nem született volna meg a tesód, mikor te voltál 8 éves, ki vigyázott volna rád?

Szerintem ez azért nem fair, mert neked pesztrálni kell a húgodat, a húgodnak viszont nem kell majd senkire vigyáznia a te korodban. Neki gondtalanabb lesz a tinédzserkora, nem kell idegeskednie egy kicsi miatt. (Nem rossz értelemben, én is idegeskedtem, hogy a húgomnak ne essen baja.)

2013. júl. 8. 01:36
 23/24 anonim ***** válasza:
14%
Természetesen ne egy 16-éves gyerek oldja meg a szülei gondját baját ,mert egy gyerek nem erre született ..de (!) sztem azért simán besegithet ő is mert a szülei sem magukért teszik csak és kizárólag amit tesznek ! Lehet ,hogy éppen azért "güriznek " ennyit ,hogy neki meglegyen minden ami kell . A kisebbnek még nem hiszem ,hogy annyi igénye lenne ,és általánoságban is lemerem irni ,hogy nincs is . Egy 16-évesnek nem mindegy mibe megy be a suliba vagy a haverokhoz ,oda már kell a márkás drága cucc . Gondolom az meg nagyon jó ha megvan . Innen is vehetjük a dolgokat ,és ők sem lennének attól még rossz szülők csak mert a kinaiból meg a turiból öltöztetik a gyereküket ,esetleg több idővel rendelkezve igy a kicsi lány is meg lenne oldva .Kérdés csak az ,hogy mindez jó lenne -e igy ilyen felállásban egy 16 -éves kamasznak ? Minden együtt nem mindig megy ! :) (A ruha most csak egy pl -a volt a sok minden közül ) .
2013. júl. 9. 00:08
 24/24 anonim válasza:
93%

Bár régi a kérdés, és a nyár is eltelt azóta, de egy kicsit felháborított itt egy-két ember agresszív kommentje. A kérdezővel értek egyet...na ha valakit, akkor a húgit itt abszolút nem kell agyonsajnálni...Hogy miért?

Nos kedves 3-as és társai, én vagyok a Hugi! Na persze nem a kérdezőé, de én is Hugi vagyok. Van egy 6 évvel idősebb Nővérem, így azt hiszem elmondhatom, hogy én telesen más szempontból is képes vagyok látni a dolgokat. Csak azért, mert ti is szokás szerint jöttök a balga sztereotípiáitokkal, hogy ha egy tini egy kis barátaival együtt töltött időt szeretne, vagy netán a párjával együtt lenne, akkor az már is biztos "partyhányni" akar minden éjjel. Nem minden tini egyforma ám. Úgy meg igazán nehéz teszem azt akár a szobád rejtekében meghitt pillanatot (semmi erotikáról nincs szó) teremteni, ha 5 percenkét benyit a húgod.

El lehet hinni, hogy a Hugicáknak nem árt meg, ha nem töltenek minden egyes percet a nővérük nyakán. Én is sikeresen túléltem. Mindig is nagy rajongással szerettem a nővérem és ez most is így van, de a szüleim elég érettek voltak ahhoz, hogy találjanak megoldást arra, hogy neki is legyen szabadideje és mindketten megtarthassuk a magánszféránkat is. Pedig az én szüleim se napot loptak minden hétköznap. Volt állásuk és noláááám, el tudtak küldeni nyári oviba, a nagyihoz, sőt utóbbiba sem haltam bele. A nővéremmel így csak még jobban ki tudtuk élvezni az együtt töltött időt, mert egyikünknek sem volt soha nyűg. Erről ennyit...Remélem azóta megoldódott a probléma ^_^

2013. okt. 23. 02:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!