Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Anya állandóan azzal csesztet,...

Anya állandóan azzal csesztet, hogy foglalkozzak a húgommal, nagyon összevesztünk. Nem nekem szülte! Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

16 éves lány vagyok,8 éves a húgom.A hugival igazából nincsen semmi baj,nagyon szeretem,szívesen foglalkozom vele,ő pedig állandóan rajtam csüngene. :) Most itt a nyári szünet,a szüleink dolgoznak,én itthon vagyok,ahogy a húgom is.Augusztusban lesznek anyuék szabadságon.Elvileg én vigyázok a húgomra.Persze ő már nem kisbaba,akinek lesni kell minden lépését,eljátszogat egyedül is,de igényli a társaságot (legtöbbször nyilván az enyémet.) Én viszem kb. mindenhova,a kis osztálytársaihoz,játszóházba,uszodába...Viszont így én nem élvezem a nyári szünetet.Ha a barátaimmal találkozom van hogy viszem magammal,ők nagyon rendesek tolerálják,a barátom,pedig saját húgaként tekint rá,de én így se érzem magam felhőtlenül.Szeretném óvni (baráti körben volt rá példa,hogy a nagytesó miatt kallódott el a kisebb),meg folyton figyelem.Azt nem mondhatom,hogy nem tudok a barátaimmal találkozni,mert ha úgy van anyu hazajön korábban,vagy elengednek este ilyesmik,de értitek a nap nagy részében velem van,nyaggat,hogy menjünk el valahova,nézzem meg a játékait,melegítsek ebédet neki,vágjak gyümölcsöt.Nem vagyok nyugton,elég önálló,de múltkor is két percig nem voltam résen,belelépett egy darázsba.Mondtam anyának,hogy én ezt nem bírom,pár napot vagy órát bármikor vigyázok rá,de ez nekem sok.Ő kikelt magából,hogy mindent megkapok,és ennyire vagyok hálás,ők igyekeznek,hogy nekem meglegyen a kellő szabadságom,de napközbe nem tudnak mit csinálni stb. Én meg rávágtam,hogy nem nekem szülte,oldja is meg ő.Felhívta a nagyit,és megállapodtak,hogy holnap este elviszik hozzá (130 km-re laknak),de a húgom nem nagyon szeret ott lenni (idősebb nagyszülők,falu ahol konkrétan semmi nincsen,unalmas,a nagyival jól elvan a húgom,de csak pár órát,meg különben is elég anyás),anya nemrég mondta el neki,és a húgom meg sírva jött hozzám,hogy ne engedjem,meg,hogy ő jól elvan velem itthon,és álomba sírta magát mellettem.Lelkiismeret furdalásom van,de ha nem megy,akkor én ugyanúgy legyek vele itthon,ne legyen egy perc nyugtom se,és ez nekem se jó,de a hugicámat közben meg sajnálom.

Szerintetek mi legyen?Kinek van igaza?

2013. júl. 6. 22:46
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Én sajnálom azért,ha el "kell" mennie,úgyhogy nem akar.Anya csak idegességében mondta,amiket mondott,ahogy én is,amit rávágtam.De szerintem egyáltalán nem kötelességem állandóan a húgomra vigyázni,csak hogy segítsek a szüleimnek.Nem én kértem a tesót,nem én vagyok az anyja.Akkor mi a különbség köztem,aki egy kamaszlány vagyok,és mindig azt hangoztatják,hogy élvezzem ki most a nyarat,milyen szuper,ha mint kb. egy anya gondoskodom a húgomról.Amit nagyon szívesen teszek egy BIZONYOS mértékig.De szerintem és reálisan nézve is sok az,hogy minden hétköznap reggeltől estig vele legyek.
2013. júl. 6. 23:28
 12/24 anonim ***** válasza:
77%
Nem várható el tőled, hogy egész nyáron a húgodat pesztráld. Én imádtam falun lenni, mikor a nagynénimhez mentem nyaralni, minden évben alig vártam a látogatást. Cicáztam, kutyáztam, ettettem a tyúkokat, disznót simogattam. Lehetett futkozni a kertben, estig kint maradhattam. Nagyon tetszett. Meg az a hangulat, az illatok. Persze megértem, ha valakinek nem ez az álma. Nem tudnátok egy rokont meghívni magatokhoz, hogy vigyázzon rá? Vagy bébiszittert? Teljesen megértelek, nagyon jó testvér vagy, hogy így gondolkodsz! :)
2013. júl. 7. 00:43
 13/24 anonim ***** válasza:
67%
Aki szerint neked kell rá vigyázni, az azért mondja, mert ő is azért szült két gyereket, hogy az egyik vigyázzon a másikra. A legtöbb anya ilyen degenerált :)
2013. júl. 7. 00:49
 14/24 anonim ***** válasza:
85%

"Olyan jó visszaemlékezni a gyermekkorunkra a barátok azok szinte eltörpülnek ezen emlékeink mellett ,de ezt majd csak később fogod átérezni !"

Nekem is van húgom, 3 évvel idősebb, ami szerintem ideális, mert "utolért". Két barátnőm is van, akiknek 6 évvel fiatalabb tesóik voltak, és mindig azt hallgattam, hogy de jó nekem, amiért ilyen "nagy" húgom van, ellehet vele beszélgetni, stb.

Arra akartam kilyukadni, hogy 8 év korkülönbséggel teljesen máshogy élik meg ezt. Amikor a húgom megkérdezte régen, hogy nyitunk-e állatklinikát a plüssállatoknak, gondolkodás nélkül rávágtam, hogy igen, mert ugyanabban a korban voltunk. Nem kellett nekem "leereszkedni" hozzá játszani. És nálunk ugye az is bejött, amikor a tesómra már nem kellett vigyáznom, hazajöhetett egyedül a suliból, maradhatott egyedül otthon, úgymond "elnyerte a függetlenségét", és ezzel én is visszakaptam az enyémet. A kérdező meg lehet, hogy már nem is otthon fog lakni, mire ez megtörténik.

2013. júl. 7. 01:51
 15/24 anonim ***** válasza:
81%

Neked van igazad. Te nem az édesanyja vagy a húgodnak, hanem a testvére. Anyukád elveszi tőled a gondtalan fiatalság örömét, azzal, hogy olyan felelősséget tesz rád, ami nem a tied.

Kérj apukádtól segítséget anyukád önzése és lelki terrorja ellen.

2013. júl. 7. 09:56
 16/24 anonim ***** válasza:
8%

3-as vagyok!

Azért sajnálom a húgodat, mert ő csak sodródik az árral. --Te nem akarsz rá vigyázni mert zavarja a köreidet, meg egyébként is inkább haverok.. buli stb. ahelyett hogy hétköznap, CSAK munkaidőben míg a szüleid DOLGOZNAK hogy nektek pénzt keressenek amiből eltartanak titeket, egy egész pici időt áladoznál a húgodra is. De nem mert csak és kizárólag a te kényelmed a fontos.

- A szüleid nem tudnak rá napközben vigyázni mert nekik DOLGOZNIUK kell. Hidd el nem buliból, vagy heccből nem tudnak rá vigyázni. És igen, nem neked szülte édesanyád a húgodat, hanem magának. De sajnos a pénz az nagy úr ( bár ennyi idősen nyilván ezt nem méred fel, és nyilván sokkal fontosabb a te kényelmed) és muszáj dolgozni hogy ne a küszöböt rágjátok. Ergo= nem tudnak vele otthon maradni. Ki van otthon egész nyáron?? TE! Épp ezért nyilvánvaló hogy megkérnek légy már vele napközben míg munkaidő van.

- A húgod nem akar a nagyszülőhöz menni, biztos nem szeret ott lenni, nem érzi jól magát ott. Inkább maradna otthon. DE mivel a TE kényelmed a legfontosabb a világon hagyod hogy inkább sírjon és kényszerből akarata ellenére vigyék el otthonról.

Hát... mindössze ezért sajnálom.

Kicsit belegondolhatnál az ő helyzetébe is, hogy mi lenne ha téged vinnének oda az ő helyében...

Nagyon remélem hogy az én nagylányom soha nem lesz ilyen nővére a kisöccsének mint amilyen te vagy. Szerencsére nálunk nem okoz ekkora problémát ha a nagyobbat megkérem hogy figyeljen már a kicsire...

2013. júl. 7. 11:52
 17/24 anonim ***** válasza:
5%

13-as!

neked nagyon nagy gondok vannak az agyad helyén...

2013. júl. 7. 11:53
 18/24 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem a kérdezőnek van igaza.

1 hetet simán kibír a nagyinál. 1-2 táborba is beírathattátok volna így júliusban, és a gond megoldva.:)

2013. júl. 8. 00:01
 19/24 anonim ***** válasza:
23%

14/18

Én és az öcsém között 8(!) év van és úgy irtam amit irtam !

Nem vagyunk egyformák !

Lepontozni viszont ezért nem kéne(bárk is tette ,főleg a második válaszomban nem értem mi volt annyira leértékelendő) .. bár kisebb gondom is nagyobb . :D

2013. júl. 8. 00:52
 20/24 anonim ***** válasza:
21%
Bocsánat pontosabban 7 -év van köztünk csak már összekavarodtam,és a kérdező és húga közti korkülönbséget irtam be ,bár nem igen van jelentősége annak az egy évnek már . Én akkoris nagyon szerettem a kisöcsémet és most is imádom a már férfivá vált öcsikémet . És nekem szebbek és jobbak és tartalmasabbak a vele eltöltött időkre visszaemlékezni ,mint a már zömében nem is ismert baráti körömre . :) Ő a testvérem és marad is mig élek !
2013. júl. 8. 00:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!