Kifizettessem a nővéremmel ezt?
Egyszerűen nem tudom eldönteni...
Van egy kocsim amit nem használok. Ezt a kocsit a nővérem kölcsön kérte mert neki elvitte a kocsiját a bank. Kocsira viszont szüksége van a munkájához. Na szóval oda adtam neki. Ez pár hónapja volt.
A szentemnek viszont annyi esze már nem volt, hogy az alap karbantartási és szervizelési munkákat elvégezze. Úgy alakult, hogy a motorban kevés olaj volt és így használta. Ennek következtében beégtek a csapágyak! Még pontosan nem tudom mennyibe fog kerülni a javítás, a szerelő még ül rajta, de jó pár száz ezer forint biztos lesz.
Egyértelműen az ő hülyesége miatt ment tönkre, viszont ha kifizetné (ha egyáltalán ki tudná) az nagyon padlóra vágná. Viszont azért én se tudom kifizetni jókedvvel. Azért én is megérezném ezt az összeget elég rendesen. Bár tény, hogy kenyérre még azért telne attól függetlenül.
Egyszerűen nem tudom eldönteni mi legyen.
Ti a helyemben kifizettetnétek vele vagy lenyelnétek ezt?
Szóval ellenőrizted, mielőtt odaadtad neki pár hónapja. Akkor rendben volt, de pár hónap alatt az olaj eltűnt/elfogyott méghozzá olyan szinten, hogy hazavágta a kocsit. Nem értek a kocsikhoz, se kocsim se jogsim, ráadásul nő vagyok, de kérdés: ez teljesen reális és így szokott lenni? Ha igen, szólhattál volna neki, ha másért nem a tulajdonod védelmének érdekében, ha nem, akkor miről beszélünk, hogy az ő hülyesége?
Szerintem felesben kéne kifizetni, vagy ő annyit ad bele, amennyit tud és később törleszt neked. Függ tőle is, lehet az egészet visszafizetgetné, ha már ingyen használja a kocsit.
A kevés olajat az autó jelzi, méghozzá piros szervízlámpával! Piros=tilos!
Szerintem az ő sara!
11-es, ne haragudj de nagy hülyeségeket beszélsz.
A kérdező testvérének van jogosítványa. Tehát egy olyan embernek adta kölcsön a kocsit, aki le kéne hogy tudjon olvasni egy piros kis lámpát a műszerfalról.
Ez pont olyan, mintha te egy sütni-főzni tudó szakács barátnődnek adnád kölcsön, a márkás, drága teflonos serpenyődet. Ő meg jól megsikálná neked fém dörzsivel. Holott tudnia kellene, hogy nem szabad.
Neki is azt mondanád, hogy: "Nem baj, majd együtt veszünk újat?"
Őszintén? Nem akarnék emiatt balhét, de nem is vállalnám a nyakamba, bár az tény, hogy jóval kisebb összegről lenne szó ebben az esetben.
Na most akkor új infók tudatában. :) Nem ellenőrizted le olyan amcsi filmes autószerelős motorháztető fel styleban, csak meglested ég-e a lámpa?
Nem feltétlen tudja mit jelent, bár ez már inkább ő sara szituáció tényleg. Mikor anya kölcsönvette bátyám kocsiját, mikor visszahozta mondta, hogy többet nem kéri el, mert zavarja hogy olyan sok minden világít az arcába. Pedig ő aztán nagyon régóta vezet, épp csak nem túl fullos járgányokat.
Másik, barátnőm kb olyan muja ehhez is és a vezetéshez is, mint én, de van jogsija. Ő se tudja miért kapta meg, ha nekiszegezném a kérdést az összes világító cuccal kapcsolatban mi az, nem vagyok benne biztos, hogy tudna válaszolni. Jogsi ma már nem sokat jelent. :/ Legközelebb bárkinek bármit kölcsönadsz szerintem gondold át, hogy odaadj egy 6 oldalas szerződést, amiben kikötöd mit és mit ne csináljon vele.
Nem leszek népszerű de ....
Az az autó amiből 3 hónapja még jó volt szintről 0 ra kijárja az olajat úgy hogy beég a hajtókarcsapágy ... az ott nem a nővéred hibája ha nem a tied, hogy egy szarkupac a kocsid ...
Én is jártam hasonlóan mint te, hogy egy régi barátom (nő) elkérte a régi kocsimat és sikerült a hölgynek megtegyen ~50e km olajcsere nélkül. Nem mondom hogy megdicsértem érte, de miután átnézetem a kocsit semminek semmi baja nem volt. (hengerfalakat is átnézetem sehol nem volt probléma)(biztos pár ezer mínusz kilométer a teljese élettartamban )
Tehát itt inkább alapvetően a szarrá használt motor lehet a probléma ami megeszik 3 hónapa alatt néhány liter motorolajat. Szóval a maximum amit én is javasolnék a közös teherviselés ő is hülye volt hogy ha tudta, hogy egy régi / nem karbantartott / rossz stb. autót kap kölcsön akkor legalább a kúton megnézethette volna néha pár száz forintért hogy mi a stájsz.
Ez is nyilván egy régi, vacak kocsi szarrá használt motorral:)
"ALACSONY OLAJSZINT VOLT A MOTORBAN ÉS MEGÉGTEK A CSAPÁGYAK"
Mi a véleményed erről utolsó?:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!