Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hülyegyerekkel mit lehet kezdeni?

Hülyegyerekkel mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés

Most persze jöhet a sok-sok nagyokos pszichológustanonc és zseniális nevelőterapeuta,de akkor is:Itt nincs frappáns,jól hangzó latin kórnév mint hiperaktív,figyelemhiány vagy diszlexia.Ez egész egyszerűen hülye.

13 éves létére a 4 éves kishugával kerül napi szinten veszekedésekbe,néha még oda is vág.Ilyenkor arra hivatkozik hogy "minden ok nélkül zavart!",meg hogy "Verekszik!!!" (a 4 éves...)

De különben meg mint valami ovodás órákon át el legózgat a húgával,labdázik vele,ágy alá,takaró alá bemászik és erre azt mondja hogy "Én csak játszom vele!"Nem.Ő JÁTSZIK csak épp mellette van a húgi is.Teljesen debil.6-os de már az osztálytársai is kezdik lekörözni ,évfolyamtársakról már nem is szólva.

Itthon állandóan visong ,ordibál,dübög,de mielőtt azt hinnétek hogy mert ideges lett valamiért,nem.Ő így szórakoztatja magát.Futkorászik,állathangokat utánoz.

Ezt már csak tetézi hogy gyalázatosan buta.Anyám ekkor mindig engem hoz fel hogy "Te ne mondjad senkire hogy buta mert te ezt nem értheted mi a normális!"(13 éves korom óta csillagászattal foglalkozom,és rendszeresen járok már nagyjából ugyanennyi ideje MCSE előadásokra is,és olvasok a témában)Szóval anya ezt véli normálisnak...

De ezt a butaságot ne úgy képzeljétek el hogy kimegy a táblához és nem tudja rögtön rávágni egy számtani sorozatra a megfelelő hányadost hanem úgy hogy alap szinten nem képes felfogni a másik mondandóját.Ha például már túl gyorsan mondod,és mondjuk még hasonlatokat is használsz,már nem érti.Ha azt mondod neki hogy "A szemembe hazudsz" akkor ő azt mondja hogy nem is néztem a szemedbe!Tehát így gondoljátok.Tehát ezzel mit lehet kezdeni?Anyám járattja őt egy úgynevezett Thomatisz-tréningre,ami már megint valami ezo buznyákság,és olyan hatástaLAN MINT HALOTTNAK A NAPSZEMÜVEG,DE AZÉRT JÁRATTKJA.

(bocs a képsz lokért)

2013. jún. 2. 19:54
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
83%
A kérdésed láttán én is ezt kérdezem, de nem úgy, ahogy te akarnád.
2013. jún. 2. 19:56
 2/21 anonim ***** válasza:
72%

Te a testvere vagy?

Valami undorito, gusztustalan modon beszelsz rola.

Borzaszto ellenszenves, kopnivalo a stilusod, mar megbocsass... pfff

2013. jún. 2. 20:03
 3/21 anonim válasza:
41%
Szerintem a nevelés terén kell keresni a probléma okát. Imádom amikor egy szülő nyivákol, hogy a gyereke mennyire hülye. Te nevelted ilyennek.
2013. jún. 2. 20:04
 4/21 anonim ***** válasza:
62%
Ha Te ilyen testvér vagy és így beszélsz a saját öcsédről, akkor Te sem lehetsz valami nagy észlény. Van tudomásod arról, hogy a saját családtagodról beszélsz így? Föld alá ásnám magam ha így beszélnék a családomról. Mellesleg hány éves is vagy, "kedves" kérdező?
2013. jún. 2. 20:05
 5/21 A kérdező kommentje:

17 leszek októberben de látom itt mindenki tündi bündi tesókkal volt/van megáldva.Igazából nem is értem hogy ilyen jó családi háttérrel minek jártok ide felhúzni magatokat!Én fültől fülig vigyorognék,he nem kéne most is azt hallgatnom hogy "Hűűűűűűűlyeeeeeeee....Add má' ide azt a rohadt tollat!"

Na jó hazudtam.Az elmúlt 4 percben csönd volt.Ez a sor is max 5 perce szólhatott el.

2013. jún. 2. 20:11
 6/21 anonim ***** válasza:
66%
Sokkal jobb hogy 13 évesen legozik mint hogy drogozna meg inna. Mindamellett közte és a húga között 11 év van. Egy 4 éves igenis lehet olykor idegesítő. Mindamellett ha valakinek folyton azt mondják hogy "hülyegyerek" akkor előbb utóbb el is hiszi magáról hogy az, és valóban "hülyegyerekként" kezd el viselkedni (mivel a környezete ebbe a kategóriába sorolja csak megfelel az elvárásoknak).
2013. jún. 2. 20:13
 7/21 anonim válasza:
43%
Le kell ütni egy husángal és megvan oldva a probléma.
2013. jún. 2. 20:14
 8/21 anonim ***** válasza:
65%

No, azért ne essetek neki így, nincs mindenkinek tökéletes családja. Igen, valóban kissé nyersen fogalmazott a kedves Kérdező, nyilván ennek is megvan a maga oka.

Nem ismerem konkrétan a családi hátteret, de szerintem egyszerűen csak figyelemre, törődésre vágyik, általában ez áll a háttérben.

2013. jún. 2. 20:15
 9/21 anonim válasza:
27%
bekell adni intezetbe
2013. jún. 2. 20:17
 10/21 anonim ***** válasza:
85%

Igen vannak ilyenek. De amúgy vannak rá elnevezések, hogy boldogítsalak: "Sajátos nevelési igényű"

Ma a gyerekek kb 30%-a már ilyen. A cigány gyermekeknél ez az arány 70% felett van.

Egyrészt van valamilyen idegrendszeri sérülése, másrészt az IQ-ja nagyon alacsony, harmadrészt a családi háttér zaklatott...

Nincs már olyan osztály ebben az országban (normál általános iskolában), ahova ne jutna belőlük néhány.

Hogy hogyan lehet őket kezelni. Sokféleképpen. De nincs rá recept. Az eredmény pedig kétséges...

2013. jún. 2. 20:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!