Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit csináljak vele? Már...

Mit csináljak vele? Már nagyon unom.

Figyelt kérdés
A tesómról van szó. Mindig engem ugráltat. Pl.:ebédnél,vacsoránál mindig nekem kell hozni neki az üditőjét ha elfogyott. Ha a leckét nem tudja, addig piszkál, míg meg nem csinálom az övét is. És ha átjön a barátom akkor leéget előtte-.- És ő már 12 éves (fiú) én meg 17 éves lány.:) És persze anyának azt mondja, hogy nem segítettem stb... Vagyis kihasznál. És verekszik, de én nem merek visszaütni mert az fáj neki... Mit tehetnék hogy "normális" testvérem legyen?
2013. máj. 29. 16:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

12 éveseknél ez már csak így működik. Mondd meg anyukádnak, hogy nem hajlandó megírni a leckéjét, és helyette nem fogod megcsinálni, de segíteni hajlandó vagy neki.

Miért vinnéd neki az üdítőjét? Szólj neki legközelebb, mielőtt még ő kérné, hogy hozzon neked is üdítőt. A saját fegyverét fordítsd ellene.

Megütni ne üsd meg, mert kicsi.

2013. máj. 29. 16:34
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
én öcsém is leégetett csakhogy ő kapott egy nagy pofont...
2013. máj. 29. 16:41
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg anyukádnak,hogy mit művel az öcséd és akkor helyreteszi.Ha pedig nem teszi helyre te intézd el a dolgot.Mármint ne verd meg,hanem mondd meg az öcsédnek h szolgáld ki magad.(Ennyi idősen kezdenek a fiúknál tombolni a hormonok és nem birnak magukkal)
2013. máj. 29. 16:43
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen ne vigyél neki üdítőt, mond meg neki, hogy neked is van lábad. Ha nem hajlandó megírni a leckéjét, mond meg anyukádnak, azt amit az első tanácsolt, vagyis hogy szívesen segítesz, de helyette nem írod meg.
2013. máj. 29. 16:43
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Nálunk is ez volt. Unokaöcsém mindig megpróbált kihasznánálni, harapdált ,de egyszer amikor betelt a pohár adtam neki egy taslit. Szegény leesett a székről ,de utána soha nem volt ilyen probléma.

Egy atyait mindenki megérdemel, hogyha fáj neki akkor nem fogja elfelejteni. Neked is van saját életed.

2013. máj. 29. 17:06
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!:) 
2013. máj. 29. 19:32
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
oh, az én öcsém dettó. ebédnél, hozzál nekem ezt azt, ugráltatta az egész családot (köztünk 7 év van, plusz van egy bátyánk). Egyszer mikor nekem mondta, hogy hozzak neki valamit, közöltem vele, hogy van két jó lábad, menj el érte magad. Anyukádnak elmonhatod, hogy az nem segítség, ha megcsinálod helyette, de az öcséd ezt várná. Ne írd meg a háziját, az neki sem jó, neked sem. Az én öcsém is folyton piszkált emiatt, de egyszer kétszer kibírod, utána már föladja. Mondd meg neki, hogy ő is meg tudja csinálni, nem kellesz te hozzá. Ha meg nem csinálja, ő kap egyest, nem te.
2013. máj. 29. 22:00
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, persze hakell segíthetsz az öcsédnek, de az nem azt jelenti, hoyg te írod meg a leckéjét, hanem addig nyüstölöd, amíg megcsinlja ő maga. Egy idő után már nem fog kelleni neki a segítséged, csak tényleg vészhelyzetben.
2013. máj. 29. 22:01
 9/12 anonim válasza:
Ne haragudj de azért elég nagy szégyen hogy egy 12 éves kis taknyos csicskásztatt...
2013. jún. 2. 12:20
 10/12 A kérdező kommentje:
Jó, de anya is azt mondja... És ha akkor sem csinálom akkor meg jön apu...-.-
2013. jún. 2. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!