Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek drogozik tesóm?

Szerintetek drogozik tesóm?

Figyelt kérdés

Nagyon önző lett és csak magával foglalkozik. 18 éves amúgy.

Anyák napjára megbeszéltük, hogy adok neki pénzt, és elmegy anyának venni valamit. El is ment a városba, de csak reggel jött haza. Miután hazajött, este hatig aludt. Kérdezem tőle, hogy hol van amit vett... Azt mondja nem vett semmit mert nem volt ideje. Aha persze. Egész nap lent volt a városban. Akkor nagyon megharagudtam rá.

Aztán most volt anyámnak a névnapja, arra is mondta hogy vesz virágot, és megint nem vett semmit!

Szóval az a gyanúm hogy anya ajándéka helyett másra költi a pénzt, ami már akkora bunkóság hogy nem is tudom hova tenni... De ha nem is drogra költi, nem változtat a tényen, hogy ilyeneket csinál. Tehát hogy semmi együttérzés nincs benne.

Másik meg hogy megbukik két tantárgyból is és állandóan csavarog. Komolyan ritka ha itthon látom. Csomószor ott alszik, ki tudja milyen alakokkal lóg.

Régen beszélt nekem drogokról amúgy, de csak érintőlegesen, mert tudta mennyire utálom. Szóval régebben tuti szedett valamit vagy valamiket.

Szerintetek most is csinálja vagy más baja van?

2013. máj. 28. 21:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
27%
Nem Alfonznak hívják a tesódat? Szipúú vááá
2013. máj. 28. 21:19
 2/13 anonim ***** válasza:
62%
hoooool vetteeeeeeeeed? a naaaaaagy patikábaaaaaaaannnnnn :D
2013. máj. 28. 21:35
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Ebből nem lehet megmondani, hogy drogozik-e. Nyilván benne van a pakliban az is. Egy biztos, tök megbízhatatlan, szóval kezeld így, és ne adj neki pénzt.
2013. máj. 28. 21:39
 4/13 anonim válasza:
93%
Rossz lehet hogy ilyen tesód van:( szerintem lehetséges hogy drogozik. Ma már elég sokan sajnos. Igaza van az előzőnek. Ne adj neki pénzt.
2013. máj. 28. 21:49
 5/13 anonim ***** válasza:
35%
Az ő érdekében csinálnék egy drogtesztet, ha nem megy bele csak úgy, akkor sajnos hatóságok együttműködését kérném. Inkább ez, mint egy lecsúszott valaki legyen belőle. Kifizetődik. Lehet parasztság, meg stb., de ez sok jóra így nem vezet. Első körben egy őszinte beszélgetést kellene folytatni négyszemközt, ha az nem segít, más módszerekhez kell folyamodni. Ez azért nem normális...ismerek egy két narkóst, és a tünetek nagyjából hasonlóak.
2013. máj. 28. 21:52
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

azért egy drogteszt kicsit többe kerül annál, h a két szép szemedért megcsinálják.

az meg külön undorító lenne, h a felnyomod a sünöknek a saját testvéredet.

akármilyen nehéz is, de beszélgetni kéne vele. aki cuccozik, az általában azért csinálja, mert a családjában nincs valami rendben, nem kap elég figyelmet.

hiába küldik elvonóra meg rendőrségre, ha hazamegy, utána ugyanúgy törődni kell vele, h ne essen vissza.

2013. máj. 28. 21:59
 7/13 anonim ***** válasza:
78%

Ez így elég kevés.

Nem hiszem hogy drogozik, de tuti hogy másra költi a pénzt. Vagy cigit vesz vagy alkoholt, vagy kitudja még mit. Nem feltétlen kell kábszerre gondolni, mert az én húgom alkoholra költötte el minden pénzét, és persze az én pénzemet is arra verte el, anyám pénzét meg az apánk pénzét, meg nem egyszer hallottuk hogy a nagymamám adott neki több ezer forintot és a húgom másnap már pénzért könyörgött valamelyikünknél.

Ő alkoholra költötte. 18 évesen elkezdett bulizgatni, ami még nem is volt baj, mert tudta hogy mikor kell hazajönni, tudta hogy hogyan kell, tehát nem talaj részegen, nem tiltottuk neki az italt mert már nagykorú volt, de amikor korábban is nagyon ritkán elment úgy 2-3 havonta egy helyre akkor is mondtuk neki hogy annyit igyon amennyi jól esik, nem baj ha kicsit ittasan jön haza, de ha tudja hogy nem úgy kell hogy fetrengjen a hányásba, akkor nem lesz semmi gond, tehát a mértéktartás. Nem is volt gond ezzel, csak később jöttek elő a gondok hogy másnap kora reggel tévedt csak haza, meg nagyon ritkán mondta hogy ne várjuk őt éjjel mert csak másnap jön haza, mondta is hogy hol lesz, és hol keressük, arra mondtuk hogy oké.

De egyre sűrűbben lett az hogy nem mondta meg hová megy, és csak szórta a pénzt.

Legutóbb amikor már kezdtem rájönni hogy alkoholista party nem mondom ki micsoda lett, akkor nagyon haragudtam rá, de nem adtam neki pénzt, és próbáltam elterelni a gondolatait, mert ő akkor volt már végzős már javában az érettségi előtt volt, és 3 tárgyból állt bukásra, amit nem akartunk. Igaz hogy végül át engedték mert volt egy időszak amikor észhez tért, de amint eljött a szóbeli érettségi, két tárgyból meg is húzták.

Történelmet és a magyart bukta, és mehetett ősszel érettségizni, de közölte hogy ő nem fog inkább kitanul egy szakmát amihez nem kell érettségi és megy dolgozni.

Mondtuk is neki hogy jó ha így gondolja legyen így, de ha még is le akar érettségizni és egy jobb szakmát akar akkor még mindig megteheti ha eljár tanárhoz tanulni és jelentkezik rá, akár a következő évire, de nem tette.

És egyre többször volt olyan hogy elment suliba és csak másnap tévedt haza.

Hogy mi volt én nem tudtam mert akkor már a barátnőmmel kezdtünk el összeköltözni anyám házába akartunk menni és akkor már néha ott is aludtunk. És egyszer jöttem arra haza hogy a húgom a nappaliba fekszik a saját hányásába és egy vadidegen srác pattant le a házból.

A húgom akkor már a saját cuccait adta el, és a szüleim ékszereihez is hozzányúlt, ami örökségük egy kis része volt. Akkor volt egy hatalmas botrány a dologból.

És nem tudtunk mit csinálni. A húgom közölte hogy otthagyja a sulit és elmegy dolgozni minimálbérért aztán majd csövezni fog valahol. Nem akartuk hogy idáig fajuljon de mire észbe kaptunk már nem volt otthon, rendőrséggel is kerestettük, de mondták hogy ha nem akarja akkor nem hozzák haza, mert már nagykorú csak annyit fognak majd mondani hogy jól van-e.

Hamar megtalálták, nem volt gond vele, de a húgom pár nappal később odaszólt hogy ne keressük tovább hagyjuk élni, és az ország másik felén lesz.

Ami fáj hogy egy szép, okos lány volt, és ennyire lesüllyedt. Hogy mi van vele nem tudom, mert teljesen megszakadt vele a kapcsolat, a rendőrökkel nem kerestetem mert nem követettel semmit, tudtommal és nem hozhatják haza ha nem akarja.

És ez lett nálunk a vége. Drog tudtommal nem volt a sztoriba mert azt még akkor is elítélte amikor utoljára beszéltem vele, és mondta hogy abba nem megy bele, de sajnos már nem hiszek abban sem.

Most nagyon oda kell figyelned a testvéredre, és ha kell kémkedj utána, mert kitudja hogy hogyan fogja végezni.

Lehet az lesz vele ami a húgommal, nem tudni, de a húgom teljesen tönkretette anyámék idegrendszerét. Anyám kórházba is volt emiatt mert idegösszeomlása volt, apám se bírta már cérnával, én meg végképp ki voltam készülve anyámék meg a húgom miatt is. A barátnőm volt az egyetlen aki mindenben mellettem állt és próbált segíteni amiben csak lehetséges volt.

De csalódnunk kellett, és ez van.

2013. máj. 28. 22:20
 8/13 anonim ***** válasza:

"Nem feltétlen kell kábszerre gondolni, mert az én húgom alkoholra költötte el minden pénzét"

Az alkohol is kábítószer.

2013. máj. 29. 00:03
 9/13 anonim ***** válasza:
És a szülők mit szólnak ehhez? alapvetően nekik kellene kordában tartaniuk.
2013. máj. 29. 02:07
 10/13 anonim ***** válasza:
Szerintem sem feltetlenul a drogrol van szo, lehet, csak 'siman' elitta, elbulizta.
2013. máj. 29. 07:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!