Tesóm folyton piszkál mit tegyek?
Valahányszór piszkál engem a szülők folyton az ő pártjára állnak,és én meg túl ingerlékeny vagyok ahoz hogy ne foglalkozzak vele.Tudtok valami módszert hogy a szülők igazságosabbak legyenek,vagy a tesóm leáljon.Bármelyiknek örülnék.
Megj:A tesóm 6 éves.
Csak azért kérdeztem, mert nem szerelheted le ugyanúgy 12 évesen, vagy 16 évesen. :)
Le kell a szüleiddel ülni beszélgetni, hogy miben zavar a tesód, és hogy adjanak ők tanácsot neked, hogy hogyan kezeld. Elvégre ők a szülők.
Vagy szólj a tesódnak, hogy a szüleiteket szekálja.
Vagy... kicsit kegyetlen, én ezt csináltam a saját húgommal: megnézeted vele az X-Aktákat, és megmondod neki, hogy a gumiember érte jön, ha piszkál téged.
"Lilla, nem tudod véletlenül, ki dézsmálta meg anya különleges, csokival bevont kávészemeit?" Én ezzel szereltem le.
Amúgy ebben a korban (mondom anyaként) figyelemre vágyik és azért piszkál. Minél jobban ignorálod, annál jobban csinálja.
Egyzser próbáld meg ezt: "Mit szeretnél? Játszunk valamit, vagy nézzünk mesét?" Meglepődik a kiskrapek rendesen! Napi fél órára legyél a nagy okos ügyes testvér!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!