Mi tegyek, a bátyámat barátja nagyon kezd idegesíteni?
Sziasztok,a bátyám meleg,van egy párja,akit megmondom őszintén,nagyon nem kedvelek.
Azzal úgy ahogy meg tudtunk békülni,hogy a fiúkat szereti,de annyira lányos,nőies viselkedésű férfiakat szed össze......
Én lány vagyok (17),de komolyan mondom,hogy én nem vagyok annyira hisztis,kényes mint a mostani párja.
A rántott húst nem fogja meg kézzel,csak késsel villával eszi még a sült combot is,mert azt mondja,nem akarja hogy zsíros legyen a keze.
Van hogy 4-5 napot itt tölt,mivel elég nagy családi házban élünk,a bátyám még velünk él,és megkérem segítsen már ebben,vagy abban,akkor ki van akadva,és azt mondja bátyámnak,hogy csicskáztatom(megkértem hogy segítsen már krumplit pucolni az ebédhez,vagy mosogasson el).
Szerintem jogos hogy ha már napokat itt tölt velünk,hogy kicsit segítsen,nem bunkó mód kérem,és nem is arra kérem,hogy féltéglákat emelgessen.
Itt igazából nem is az lenne hogy meleg,hanem hogy úgy viselkedik mint egy úrinő......velünk alig kommunikál,ha kérdezünk tőle valamit,akkor egyszavas mondatokkal válaszol.
Mi igazán nyitottunk felé,viszont róla nem mondható el ez.....
Múltkor azért megsértődött,mert használta az én (női) tusfürdőmet,és megkértem hogy máskor szóljon már legyen szíves.....
Szerintem sem az a lényeg, hogy melegről vagy heteroról van szó az adott szituációban. De ha például valaki megy valakihez vendégségbe akkor az a minimum, hogyha már nem visz magával semmit akkor max megkérdezi, hogy mit bonthat fel és mit nem. Nekem soha nem lenne pofám más házában így viselkedni...
Nem pont ezzel a magatartással vívja ki az ellenszenvet? DE!
Áááá!
Dehogy dolgozik, 24 éves,a bátyám 25.
Bátyám egy étteremben dolgozik,mint pincér,a srác érettségi előtt abbahagyta a sulit,azóta teng-leng.......
bátyám szerint nem önhibájából.
Mi elég jól állunk anyagilag,tehát nem szabjuk meg,hogy nem jöhet,mert itt eszik iszik,és nem bírjuk anyagilag,de legalább tisztaságit szerintem is illő lenne magával hoznia.....egy barátnőm pasija 22 éves,több napot bnőméknál tölt,és az apja kikötötte,hogy ha ott van napokat,vigyen magával kaját,mert 5 en élnek,(bnőmnek két tesója van) és az ebéd ki van centizve,nem tudják még pluszban napokig etetni a barátját....
Ezt elmeséltem tesóm párjának is,szerinte az apa részéről ez mérhetetlen nagy pofátlanság.....majd azt mondta bátyámnak,hogy célzásnak mondtam biztos.....
És akkor a meddőség sem természetes állapot?
Ítéljük el a meddőket, mert nem tudnak szaporodni és benépesíteni a földet?
Most nem tudom, minek kellett a melegséget ennyire belekeverni. Köze nincs a viselkedéséhez. Ha ellenzitek, akkor inkább legyetekl őszinték a bátyáddal, hogy bocs, nem viseljük el, menj a fenébe, mint hogy inkább sunyin a melegséget húzzátok rá arra, ahogy viselkedik. Van olyan ismerősöm, aki dettó ilyen, csak lányban. Legjobb barátnőmnél van albérletben (és régebben jóban is voltam vele), egy csomó ideig nem is volt hajlandó kitakarítani a saját részét, ha nagy ritkán vitt vendégségbe rágcsát, visszavitte, ha nem fogyott el, anyjának hisztizik, ha nem kaphat mekisfagyit...
Az viszont zavaró, ha vki gyakorlatilag heti 4-5 napot meg van hívva egy helyre, és meg sem kérdezi, miben segíthet és mit használhat. Én barátomékhoz megyek gyakrabban, de amikor először mentem, vittem a saját cuccomat, aztán megkérdeztem, mit használhatok, és ha megkérnek bármire, szívesen segítek. Szerintem meg kéne mondani a srácnak, hogy bocsi, de bunkó vagy, hogy egy szalmaszálat sem teszel keresztbe, de közben meg elvárod, hogy ezüsttálcán nyújtsunk mindent...
(egyébként a rántott csirkecomb késsel-villával evése nem sznobság, és én sem szeretem, ha csupa majsz a kezem utána... otthon lehet kézzel enni, de azért ne hidd, hogy csak az a normális...)
Ez egy eléggé kényes és többrétű kérdés.
1. Itt a srác vendég is, meg nem is. A barátjához megy, mégis a családdal is kell lennie - ha akar, ha nem, ha szimpatizálnak egymással, ha nem. Az ilyen szituk családonként változóak. Általában ilyen helyzetben a szülők nem szoktak abból ügyet csinálni mit használ, mit eszik a gyerekük párja. Már csak azért sem mert abból indulnak ki, hogy ha a fiúk megy a párja családjához ott is annyit és azt fogyaszt amit és amennyit akar.
2. Az is változó, ki mennyit segít be a háztartásba ilyenkor. Ez habitustól függ. Meg persze az sem egy elhanyagolandó kérdés a bátyád mennyit szokott segíteni - szokott-e krumplit pucolni, mosogatni.
3. Igenis fontos tényező a témában a melegség. Érdekes, hogy pont azok méltatlankodnak azon, hogy minek ezt idecitálni, akik heterók és sosem voltak még ilyen helyzetben. Nem tudom ők hogyan kezelnék azt, ha éreznék, hogy valahol megtűrik és ufónak kezelik őket. Lehet, hogy széles mosollyal fogadják. Lehet, hogy kedvesen próbálnak beszélgetni vele. De azt igenis érzi az ember, hogy valahol nem szeretik, hogy csak megtűrik. Ilyenkor nagyon nehéz kedvesen csevegni, és összetett mondatokban válaszolni a kérdésekre. A konyhába sem könnyű odaállni vagy bárhol bármit segíteni ilyen légkörben. Egyáltalán nem biztos, hogy fennhordja az orrát. lehet csak így jön le, hogy zavarban van, és nehezen viseli az őt körülvevő, palástolt ellenérzéseket. Ilyenkor az ember nem tud természetesen viselkedni - bénázik és csinál hülyeségeket, és ezzel megerősíti a családot abban a hitben, hogy ez tényleg egy hülye. Nehéz ebből az ördögi körből kilépni.
4. Azt, hogy a barát, hogy reagálta le, hogy te mosogatni, krumplit pucolni hívtad a bátyád mondta vissza - ha jól értem. Tehát az infót nem közvetlen, hanem közvetítőn keresztül jutott el hozzád. Honnan tudod, hogy tényleg ez volt a reakció, és nem lett elferdítve, Meg aztán az sem mindegy te milyen hangsúllyal kérted a segítséget. Tud ám az ember bántóan kérni, ha tele van a hócipője, és már előtte jól felspannolta magát.
5. Az a ház a szüleidé. Gondolom te sem dolgozol még, tehát, amit megeszik a szüleid adják neki. Mikor a tusfürdőd használta vagy bármit felbontott nem tudhatod a bátyád nem nem mondta-e neki, hogy nyugodtan megteheti. Érdekesnek tartom, hogy azon legalább annyira fenn akadsz, hogy női tusfürdőt használt, mint azon, hogy hozzányúlt ahhoz, ami a tied. :) Én lány létemre használok férfi tusfürdőt és férfi dezodort. És akkor mi van?
6. Milyen a viszonyod a bátyáddal? Merthogy ezeket a dolgokat elsősorban vele kéne megbeszélni. Szerintem is maximálisan tiszteletben kéne tartani, hogy a fiú az ő vendége.
Ez egy elmérgesedett helyzet. Tele vagy sérelmekkel és - ha belátod, ha nem - előítéletekkel. Nem sok mindent tud tenni a srác, amivel bevágódhatna nálad. Hiszen még az is irritál téged, hogyan mozog, hogyan eszik. Azt nagyon rossz megoldásnak tartom, hogy a szüleiddel összefogva tartsatok ítélőbíróságot - azzal végképp eltávolodtok a bátyádtól. Bár egyáltalán nem biztos, hogy a szüleid ebben partnerek lennének.
Ha szereted a bátyádat, ezeket gondold át. És mindenképp vele beszélgess arról - ha vagytok olyan viszonyban, amit remélek - hogyan lehetne javítani a helyzeten. Javaslom, ne számon kérő és szemrehányó beszélgetést kezdeményezz. Az a gond, hogy az ember mindig csak a saját sérelmeit látja, és nem tudja magát beleélni egy másik ember helyzetébe - főleg, ha az ennyire eltérő habitusú, mint ő. Ezen a helyzeten csak úgy lehet javítani, ha túl lépsz kicsit magadon és a sérelmeiden, és megpróbálod megérteni a másikat. Kérdés, hogy szeretnéd-e a változást, vagy csak megerősítésre vágysz, hogy tényleg hülye a testvéred pasija.
Szüleid és te üljetek le tesóddal beszélgetni és mondjátok el azt amit itt leírtál. Hogy alapvető udvariasságot és minimális segítséget vártok el tőle, ha már ennyit ott van. Hogy rosszul érint titeket, hogy ti megpróbáljátok befogadni a családba de ő ennyire ellenáll. Bátyád remélhetőleg megérti, és beszél vele.
Egyébként mik a jó tulajdonságai, mit szeret benne a tesód?
A rántott húst én sem fogom meg kézzel és egyéb húsokat sem de szerintem ebben még nincs kivetni való. A többi amit írtál viszont tényleg nagyon nem szép a részéről. Ha már ennyit hesszel nálatok tényleg illene besegítenie valamilyen formában.
Szerintem a bátyáddal kellene leülnöd beszélgetni aztán pedig neki is le kellene ülnie a barátjával beszélgetni...
(ha közben már lett megoldás, akkor bocsi, nem olvastam vissza a válaszokat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!