Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Testvér diplomával és testvér...

Testvér diplomával és testvér végzettség nélkül?

Figyelt kérdés
Hogyan tudnám túl tenni magam azon, hogy az öcsémmel egyszerűen nem találjuk a közös szót? Annyira kiéleződik a tanultságbeli különbség nálunk hogy az már hihetetlen. Neki nincs végzettsége, 10 osztálya van, fizikai munkásként dolgozik, 24 éves. Én hamarosan a mesterképzést kezdem, beszélek két nyelven, a harmadikat kezdem és sokfelé utaztam, jártam a világban. Bármit mondok, nem ért meg. Örökölni nem fogunk semmit, de a saját megélhetésemmel kapcsolatban nem aggódom. Mondtam neki, hogy lakáskasszába kezdek, hogy 10 év múlva lehessen egy saját lakásom és hogy anyával besegítünk az ő részébe is, indítsuk el neki is. Ő mondta hogy egy saját lakásról álmodik. Ennek ellenére alig akart végig hallgatni, még engem tolt le hogy minek rabolom az idejét. Elmondta hogy egy centet sem fog bele adni. Komolyan, nem értem. Simán beleszállnék 10-15 ezerrel, 5 ezret kellene csak beleadni a saját lakásába. Miért nem látja hogy butaság lenne nem nekivágni?

2013. máj. 11. 12:30
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

nem mondta senki hogy nem életrevalóbb, de nyakig van a kakiban az egész család, úszunk az adósságban a szüleink miatt, diákhitellel tanultam meg láttam el magamat én is.

Menteni kell ami menthető, mert magunkra vagyunk utalva mindannyian. És már megbocsáss, a realitással kellene szembenézni, hogy itt laknak vidéken, Kelet-Magyarországon ráadásul ami a legszegényebb, nincs pénze az embereknek. És itt van szakma és nyelvtudás nélkül. Egy barátja kint van Angliában és ő jól él, feltalálta magát a szakmájával, de tesóm elmondta hogy nem mer ilyen külföldi dologba belevágni még akkor sem ha kint van a haverja. Bocs..de én ismerem tesómat és nagyon is gyámolításra szorul.

2013. máj. 11. 15:00
 12/23 A kérdező kommentje:
és lehet hogy nálatok ez 'alamizsna'..Az én felfogásom szerint egy családban nincs alamizsna, hanem szeretet van és összefogás. Egy szövetség amire mindig számíthatsz. Nálam ez jelenti a családot.
2013. máj. 11. 15:18
 13/23 anonim ***** válasza:

Ha kamatokkal együtt 70 milla az adósság, akkor minimum 20 millát vettek fel. Kérdezem én. Az egyik legszegényebb megyében mi a fenének vesznek fel kb 20 millát? Pláne egy tanulatlan család?

Bocsi, de ez szopó. Nem tudsz mit csinálni. Menj el és éld az életed, ha már ennyire elégedett vagy magaddal.

2013. máj. 11. 18:17
 14/23 A kérdező kommentje:
Az édesjóapám vette fel, nem én. Gyerekként erről én nem tehetek. Ahogy arról sem hogy ide születtem. Megjegyzem, el is hagyott minket, elvált anyámtól. Kösz az együttérzésedet ami egyenlő a nullával. Legalább bennem van emberség meg empátia. Te meg csak belém rúgnál egyet. Gratula
2013. máj. 11. 20:30
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

A szüleid 70 millkós adóságban usznak

te pár millkos diákhitelben munkád még nincs nem is biztos hogy diplovával majd találsz.

A tesod az egyetlen akinek nincs hitele van fizetése és szerinted ő szorul gyámolitásra...

2013. máj. 11. 20:33
 16/23 A kérdező kommentje:
Kérlek, legalább kérdezz ha nem tudsz valamit. Én vagyok a legtisztább a családban hitel szempontból. A tesóm apám cégénél dolgozik és írkálja alá neki a papírokat mint kezes. De ezek már nagyon személyes részletek, nem tudom miért kell mindig negatívan hozzáállni a kérdezőhöz ezen a fórumon:( az ember azért ír ide ilyen problémákkal mert szomorú és elege van és kiakarja beszélni, erre csak támadást kap. Komolyan mondom nem értem :( Tényleg a mai világban már meg kell kukulni meg mindenkinek magába zárkózni a problémákkal mert egy jó félmondatot sem kaphat senkitől..? :( Hagyjuk.
2013. máj. 11. 20:46
 17/23 A kérdező kommentje:
Nem a 6700 forintos diákhitel törlesztőrészlet fog romba dönteni, elhiheted.
2013. máj. 11. 20:50
 18/23 anonim ***** válasza:
43%

Miért lenne empátiám? Nem ismerlek, nem láttalak személyesen. Én nem a neten élek.

A kérdésedre nincs válasz. Ekkora adósságot még a sikkasztó politikusok is alig tudnak kinyögni.

2013. máj. 11. 21:42
 19/23 A kérdező kommentje:
ok.
2013. máj. 11. 21:59
 20/23 anonim ***** válasza:

Elhiszem, hogy te segíteni akarsz, de tényleg vegyél vissza magadból, mert vered magad a végzettségedre, pedig nem nagy dolog, hogy beszélsz több nyelven. Én is beszélek három nyelven, és akkor mi van?

Természetes, hogy rosszul esik a bátyádnak, ahogy kezeled, mert megint azzal szembesül, hogy te vagy a "bezzegember", és te majd megmondod a frankót, miközben magad sem vagy különb helyzetben anyagilag, mint ő. Van elég baja anélkül is, hogy te osztod.

Hagyd békén, és kezdj saját, külön életet.

2013. máj. 11. 22:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!