Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tennél, ha az öcséd...

Mit tennél, ha az öcséd elmondaná neked hogy meleg és megkérne, hogy ne szólj a szülőknek?

Figyelt kérdés

Lehet ilyen kérést teljesíteni, vagy a szülőknek joguk van tudni?

(Nem konkrétan rólam szól a kérdés.)

2013. ápr. 13. 20:47
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
mégis milyen jogról beszélsz? ha a tesó el akarja mondani a szülőknek, akkor elmondja, ha nem, akkor be kell fogni a szádat és örülni, hogy benned legalább megbízik az öcsi...
2013. ápr. 14. 14:34
 22/26 anonim ***** válasza:
73%

"Én, mint szülő csak azt tudom tanácsolni, hogy rögtön közöld az öcséddel, hogy vagy elmondja maga a szülőknek, vagy elmondod te. Ugyanis ez a kérdés nem egy véletlenül eltört tányér eltitkolásáról szól, hanem életbevágó, az egész családot érintő dologról."

mi ebben az egész családot érintő, életbevágó téma? te, mint szülő megbeszéled a gyerekkel, hogy hogyan játszotok apuval/anyuval papás-mamást éjjel? én sem untatom anyám/apám azzal ki tetszik meg ki nem és kit viszek ágyba...

ha meg olyan kapcsolatom lesz, hogy hazavigyem az illetőt bemutatni, akkor meg birkózzon már meg vele a család, hogy nekem épp az a partner kell, akit hazaviszek bemutatni...akár nő, akár férfi az illető

35/N

2013. ápr. 14. 14:39
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Mivel valószínűsíthetően nagyon jó oka van arra az öcsinek, hogy szexualitását titokban tartsa, így hallgatnék róla, mint a sír, és mindent megtennék, hogy elfedjem az igazságot a szülők elől. Ő így érzi jól magát. Azzal, hogy meleg senkinek nem árt, véleményem szerint még akkor sem amikor visszahozzák a Btk. ba a természet elleni fajtalanságot.

A szülőnek kifejezett joga (törvénykönyvi) nincs tudni, és az orientáció kérdését Magyarországon a lehető legmélyebben el kell hallgatni. Ez viszont NEM jelenti azt, hogy az öcsi élhet önnálló életet, mivel ha azzal jönne hozzám, hogy cigizik/iszik/drogos, akkor én adnám neki az elsőt, a többit pedig a szülők.

2013. ápr. 14. 15:59
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelmű,nem szólnék a szüleimnek. Ha a saját testvérem arra kér,hogy ne mondjam el,akkor nem mondom el,különben eljátszanám a bizalmát meg egyébként is.Ez erkölcsi kérdés. Az ő dolga,hogy kinek és mikor akarja elmondani a magánügyeit.
2013. ápr. 14. 16:59
 25/26 Kyriel válasza:
37%

#5/24

Haszontalan vagy a társadalomra nézve ( 3%-os ráta)

csak gratulálni tudok neked mint szülő.

2013. ápr. 15. 08:24
 26/26 anonim ***** válasza:
100%

Eszedbe se jusson elmondani!

Egyik ismerősöm is meleg, ő mondjuk előbb mondta meg az édesanyjának, mint a bátyjának, mert sokkal közelebb állnak egymáshoz a születés óta mint a bátyóval. Hozzáteszem, a bátyó utána az összes "jó" haverjának elmondta, holott nem neki kellett volna szerintem...

2013. ápr. 29. 10:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!