Mit tennél, ha az öcséd elmondaná neked hogy meleg és megkérne, hogy ne szólj a szülőknek?
Lehet ilyen kérést teljesíteni, vagy a szülőknek joguk van tudni?
(Nem konkrétan rólam szól a kérdés.)
"Én, mint szülő csak azt tudom tanácsolni, hogy rögtön közöld az öcséddel, hogy vagy elmondja maga a szülőknek, vagy elmondod te. Ugyanis ez a kérdés nem egy véletlenül eltört tányér eltitkolásáról szól, hanem életbevágó, az egész családot érintő dologról."
mi ebben az egész családot érintő, életbevágó téma? te, mint szülő megbeszéled a gyerekkel, hogy hogyan játszotok apuval/anyuval papás-mamást éjjel? én sem untatom anyám/apám azzal ki tetszik meg ki nem és kit viszek ágyba...
ha meg olyan kapcsolatom lesz, hogy hazavigyem az illetőt bemutatni, akkor meg birkózzon már meg vele a család, hogy nekem épp az a partner kell, akit hazaviszek bemutatni...akár nő, akár férfi az illető
35/N
Mivel valószínűsíthetően nagyon jó oka van arra az öcsinek, hogy szexualitását titokban tartsa, így hallgatnék róla, mint a sír, és mindent megtennék, hogy elfedjem az igazságot a szülők elől. Ő így érzi jól magát. Azzal, hogy meleg senkinek nem árt, véleményem szerint még akkor sem amikor visszahozzák a Btk. ba a természet elleni fajtalanságot.
A szülőnek kifejezett joga (törvénykönyvi) nincs tudni, és az orientáció kérdését Magyarországon a lehető legmélyebben el kell hallgatni. Ez viszont NEM jelenti azt, hogy az öcsi élhet önnálló életet, mivel ha azzal jönne hozzám, hogy cigizik/iszik/drogos, akkor én adnám neki az elsőt, a többit pedig a szülők.
#5/24
Haszontalan vagy a társadalomra nézve ( 3%-os ráta)
csak gratulálni tudok neked mint szülő.
Eszedbe se jusson elmondani!
Egyik ismerősöm is meleg, ő mondjuk előbb mondta meg az édesanyjának, mint a bátyjának, mert sokkal közelebb állnak egymáshoz a születés óta mint a bátyóval. Hozzáteszem, a bátyó utána az összes "jó" haverjának elmondta, holott nem neki kellett volna szerintem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!