Normális az, ha azt kéri a pasim, hogy válasszak közte meg a legjobb barátnőm között?
"Ha elegem lenne, akkor azt mondanám, hogy ne hozza fel minden nap, nem azt hogy "vagy ő vagy én"."
Én is ezt tettem, többek között. Próbáltam viccesen is, próbáltam komolyan, próbáltam kérni, próbáltam beszélni vele, próbáltam megérteni is, 2 év nem rövid idő. És a férjem továbbra sem értette. 2 év után én is ultimátumot adtam, úgy érzem, jogosan: vagy "hazaköltözik" a cimbi, vagy vegye feleségül. Ekkor értette meg, miről beszélek.
Vajon a kérdező próbált beszélni a barátjával? Vajon tudja, mi az oka, hogy ultimátumot kapott? Vajon próbálta elfogadni, vajon próbáltak kompromisszumot kötni? Azt sem tudjuk, mi a baj a barátnővel, és amíg ezekre a kérdésekre nem tudjuk a választ, addig nem merném kijelenteni, hogy nem jogosan adta a pasi az ultimátumot.
# 28/30:
Arra gondolsz, hogy a kérdező a kérés ellenére is minden nap felviszi hozzájuk a barátnőjét?
Ha ilyen lenne a barátom, azaz már az elején nem veszi figyelembe a kérésemet, miszerint szeretnék többet lenni vele kettesben, akkor ez nem lenne jó kapcsolat. Így nem is erőltetném tovább.
Azt mondanám, hogy vagy hajlandó többet foglalkozni velem, vagy inkább szakítunk, mert ez nekem így nem jó. De nem "vagy a barátnőd, vagy én".
Én meg azt magyarázom, hogy van különbség a
"Légy szíves, redukáld már egy kicsit a kapcsolattartást a barátoddal/barátnőddel, mert úgy érzem, ez a mi kapcsolatunk kárára megy, elhanyagoltnak érzem magam, és ha ez így marad, nincs értelme tovább folytatni."
és a
"Ha velem akarsz maradni, akkor kidobod a barátodat/barátnődet és soha többé nem állsz szóba vele."
között.
Amit itt felvázoltatok, az egy kicsit a "mamapicifia" esetére emlékeztet. Teljesen érthető, ha a barátnő/feleség ki van akadva, hogy mindig csak a mama és a mama az első. De ilyen esetben sem az történik, hogy azt mondja a barátnő vagy a feleség, hogy "Vagy megszakítasz minden kapcsolatot az anyáddal, vagy elhagylak."
Elkeseredésében lehet, hogy mond ilyet, lehet, hogy a kérdező barátja is el volt keseredve - bár most mindjárt az elején? Úgy vettem le, viszonylag még friss a kapcsolatuk.
Mindenesetre végső elkeseredésben is nagy hiba lenne ilyet odavágni a másikhoz.
A kérdező további válaszait pedig én is várom. :)
Viki1988- Kedves kérdező nevéből itélve már 24 éves. Azt gondolom egy 24 éves nő azért már megtudja válogatni a barátait segitség (KÉNYSZER) nélkül is.
"mostanra kapcsolatban vagyunk" Az első mondat elég sok információt tartalmaz például azt, hogy ez a kapcsolat, hogy ugy mondjam elég "Fiatalka".
Na már most, ki az aki eldobna egy több éves barátságot egy pár hónapos kapcsolatért????? Főleg úgy, hogy arra próbálja kényszeriteni a kedves párja dobjon el valakit aki nagyon fontos neki!?
# 36/38:
Pont azt magyarázom, hogy nincs "vagy ő, vagy én", sem első, sem utolsó reakcióként sem.
Normális (é. nem önző) ember nem mond ilyet, a legvégén se. Ha elkeseredésében mondja, akkor is visszavonja.
Arról nem is beszélve, hogy aki ebből:
"Elhanyagoltnak érzem magam, többet foglalkozol a barátoddal/barátnőddel, mint velem. Ha nem változtatsz ezen, nincs értelme folytatni."
nem ért, sokadjára sem, az sz@rik a fejedre, azzal nem is érdemes folytatni.
Ha ettől nem ijed meg, hogy elhagyod, akkor nincs értelme tovább húzni.
Ha pedig egy "vagy ő, vagy én" kérdés kell neki, hogy behúzza fülét-farkát, akkor pedig kb. egy ötéves szintjén mozog, aki arra se képes, hogy normalizálja az emberi kapcsolatait és meg kell mondani neki, hogy mit csináljon és mit ne csináljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!