Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Elköltözhetek 17 évesen? Hogyan?

Elköltözhetek 17 évesen? Hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Úgy érzem,hogy itthon már nem bírom tovább...17 éves vagyok,3 hónapja született meg az öcsém.Nem is vele van gond,hanem azzal,ahogy a szüleim viselkednek vele/miatta.Emellett velem olyanok,mintha egy senki lennék,mindenen összevesznek velem,sehová nem engednek el,mert "későn jövök haza és felébresztem a picit".Az öcsém eddig egyszer ébredt fel amiatt,mert hazajöttem és azért,mert apám elkezdett velem üvöltözni,hogy miért késtem (5 percet késtem) el.Meg úgy alapjáraton elegem van belőlük és a viselkedésükből,úgy érzem,megfojtanak.

A barátomat már nem is merem/akarom idehívni,mert utálják,mivel gazdagok a szülei és ő és apa szerint aki gazdag,az csak lopja a pénzt és folyton azt hallgatom,hogy a barátom b**i,mert törődik azzal,hogy néz ki.Szóval csak piszkálni tudja...

Most is bejött anya a szobámba és elkezdett velem kiabálni,hogy miért nem mostam el a testvérem cumisüvegeit és amikor mondtam,hogy azért,mert szerintem nem az én dolgom,nem az én gyerekem,akkor meg közölte,hogy el is költözhetek,ha így viselkedek vele és semmiben sem segítek neki.Szerintem nem az én dolgom,hogy a gyerek,akit vállalt rendben legyen a dolgaival együtt.

Napközben alig vagyok itthon,szinte már csak aludni járok haza,de így is piszkálnak.

Beszéltem a barátommal és elmondtam neki,hogy megint balhé volt és mondta,hogy nagyon sajnál és hogy talán odaköltözhetnék hozzájuk.Mondtam,hogy nem akarok zavarni,de állította,hogy nem zavarnék,mert hatalmas a házuk és a szülei is szeretnek.Megegyeztünk abban,hogy nyárra odaköltözök,megpróbáljuk,utána pedig a nagynénémhez(ő most külföldön van a nyáron,de szeptember végén jön haza és már ő is többször mondta,hogy oda bármikor mehetek,ha gond van...olyan,mintha ő lenne az anyám,mindent vele beszélek meg és bármiben segít) költöznék.

2012. júl. 7. 23:41
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A rendőrség nem foglalkozna ilyennel mert nem elraboltak hanem magadtól mentél.A gyámügy se nagyon törné magát mert mire eredménye lenne már lennél 18.

ha a szülők megteszik a bejelentést akkor igenis foglalkoznak vele.... nálunk most volt az újságban fényképes cikk, hogy egy 17 éves srácot keres a rendőrség mert hétfő óta nem ment haza..

2012. júl. 8. 09:41
 12/13 anonim válasza:
Az gondolom szó nélkül lelépett,de a kérdező nyilván bejelentené.
2012. júl. 8. 10:08
 13/13 anonim ***** válasza:

Hát igen, egy kamaszkorú szeretne már leszakadni a szülőkről, de hát valahogyan viszonozni kellene azt, hogy felneveltek, költöttek rád sok-sok pénzt, ennyi idősen neked is kellene már valamit csinálni. A barátodról megvan a véleményük, mert nagyobb az életkorukból származó tapasztalatuk, ránéznek egy fiúra, és pl. előfordulhat, hogy ők már látják, hogy mi lesz belőle egy hónap múlva vagy 2 év múlva, amit te még nem látsz, mert el vagy ájulva a szerelemtől. Aztán te is tapasztaltabb leszel, és akár 10 év múlva már undorodni fogsz az ilyen típusú fiúktól. De persze nem biztos, hogy így van, de ez is egy lehetőség, amitől esetleg óvnának a szüleid.

A kistestvéred ellátásában pedig ideális esetben csupa szeretetből és örömből kellene segítened, hiszen korod szerint akár te is lehetnél az anyja, tehát képes segíteni. Ha olyan oldalról nézed, hogy nem vagy köteles segíteni, az már régen rossz. Egy családon belül nem szabad, hogy a jogszabályok és a kötelességek irányítsanak...

2013. aug. 16. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!