Ez normális testvér kapcsolat?
Hogy nőttetek fel? Mindig is távol álltatok egymástól, vagy az utóbbi időben távolodott el tőletek?
Valami történhetett vele, ami a változást előidézi nála, de ezt mi nem tudhatjuk.
Nálunk hasonló a helyzet a családban, rokonokkal. Testvérek között azért szerintem ez kicsit furcsa, hiszen elvileg együtt nőttetek fel, ismeritek egymást.
Először azt mondtam volna, hogy magának való ember, de mivel írtad, hogy nem az ezért szerintem ez állhat a dolog hátterében, hogy különböző személyiségek vagytok.
Lehetséges, hogy nincs bennetek túl sok közös, más dolgokat szerettek és ezért érzi úgy a testvéred, hogy egyszerűbb, ha mindketten hozzátok hasonlóak társaságát keresitek.
Nem feltétlenül rossz a ti kapcsolatotok, egyszerűen csak nem annyira nyílt. Ettől függetlenül biztos számíthatnál rá ha úgy adódna, és biztos szeret is téged.
Az is lehet, hogy az életének olyan időszakát éli, amikor egyedül szeretne lenni, mármint a családjától kicsit lehatárolódni.
Próbálj vele barátkozni, légy nyitott és érdeklődő. Ha nem változik a helyzet, akkor vagy elfogadod, vagy őszintén beszélsz vele a helyzetről.
Szerintem, ha neked ez nagyon rosszul esik, akkor nyugodtan beszélj vele erről. Ha nem akarsz annyira véresen komoly és érzelgős beszélgetést megejteni, akkor egyik találkozásnál vigyél neki egy pohár innivalót vagy valamit és viccesen(de azért érződjön, hogy komolyan kíváncsi vagy a válaszra) kérdezd meg, hogy "Miért nem olyan szoros már a kapcsolatunk/barátságunk?" vagy "Miért nem találkozunk mi gyakrabban?".
Egyébként átérzem a helyzeted, a mi családunkban is hasonló a helyzet. Engem ez annyira nem zavar, bár néha előfordul, hogy úgy elgondolkozom, hogy kár hogy nem szorosabb a családi kötelék. De nálunk nem ok nélkül alakult így, vannak meghatározó részei az életemnek, amiket a családom nem fogadna kitörő örömmel, ráadásul a személyiségünk is különböző.
De nekem nincs testvére, így ez kicsit más.
Egyébként régen is ilyen volt? Vagy mikor változott meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!