Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ez normális testvér kapcsolat?

Ez normális testvér kapcsolat?

Figyelt kérdés
2 év a korkülönbség közöttünk. Már külön élünk. A testvérem nagyon ritkán jelentkezik, azt se mondja el soha, ha van barátnője, ha elutazik, azt is véletlenül tudom meg anyukánktól, a születésnapokat mindig borítékba dugott pénzzel rendezi le. Udvariasan elbeszélgetünk egymással családi összejöveteleken, de olyan nagy a távolságtartás, hogy csak felszínes dolgokról tudunk beszélgetni. Hiába próbálok nyitni felé, abban a pillanatban jópofa, aztán megint nagy szünet következik. Nem egy magának való ember, nagy baráti társasága van, nem értem a viselkedését. Mi lehet a baj?

2012. ápr. 20. 23:09
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Hogy nőttetek fel? Mindig is távol álltatok egymástól, vagy az utóbbi időben távolodott el tőletek?

Valami történhetett vele, ami a változást előidézi nála, de ezt mi nem tudhatjuk.

2012. ápr. 20. 23:18
 2/6 anonim ***** válasza:
91%
Nyitás alatt mit értesz? Ezt, amit itt leírsz, mondtad már neki valaha? Említetted, hogy téged bánt, hogy nincs köztetek közelebbi kapcsolat? Le kellene egyszer ülnötök, és őszintén beszélgetni egymással. Sokszor szülők is elszúrnak akár akaratlanul dolgokat, ami miatt aztán a testvérekben tüske marad. De hogy mi miatt van fal köztetek, azt csak tőle tudhatod meg. Nem kizárt, hogy pusztán kommunikációs probléma.
2012. ápr. 20. 23:20
 3/6 anonim ***** válasza:
Kiskorotokban sem voltatok túl közel? Mert szerintem ez akkor is gyakori és felnőttkorban sokkal nehezebb kialakítani ezt a bensőséges viszonyt. Igazából nem lehet minden testvér mintatestvér és van egy szint, ahonnan nem is érdemes próbálkozni, de ha te akarod, akkor továbbra is nyiss felé. Nem kell rögtön úgy kezelni, mintha minden tökéletes lenne, szóval nem kell rögtön letérni a felszínes témákról. Csak egy példa: továbbra is beszéltek ezekről a "felszínes" dolgokról, pl az időjárásról. Mpst csak annyit beszéltek, hogy milyen szép, aztán elmondja, hogy felveti a családjának (vagy barátainak) a túrázás ötletét, aztán majd téged is hív. Jó, lehet, hogy hülye példa, de érted a lényegét remélem:D
2012. ápr. 20. 23:20
 4/6 anonim ***** válasza:
Olyan,mintha nem is a testvéred lenne.
2012. ápr. 21. 00:06
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk hasonló a helyzet a családban, rokonokkal. Testvérek között azért szerintem ez kicsit furcsa, hiszen elvileg együtt nőttetek fel, ismeritek egymást.

Először azt mondtam volna, hogy magának való ember, de mivel írtad, hogy nem az ezért szerintem ez állhat a dolog hátterében, hogy különböző személyiségek vagytok.

Lehetséges, hogy nincs bennetek túl sok közös, más dolgokat szerettek és ezért érzi úgy a testvéred, hogy egyszerűbb, ha mindketten hozzátok hasonlóak társaságát keresitek.

Nem feltétlenül rossz a ti kapcsolatotok, egyszerűen csak nem annyira nyílt. Ettől függetlenül biztos számíthatnál rá ha úgy adódna, és biztos szeret is téged.

Az is lehet, hogy az életének olyan időszakát éli, amikor egyedül szeretne lenni, mármint a családjától kicsit lehatárolódni.

Próbálj vele barátkozni, légy nyitott és érdeklődő. Ha nem változik a helyzet, akkor vagy elfogadod, vagy őszintén beszélsz vele a helyzetről.

Szerintem, ha neked ez nagyon rosszul esik, akkor nyugodtan beszélj vele erről. Ha nem akarsz annyira véresen komoly és érzelgős beszélgetést megejteni, akkor egyik találkozásnál vigyél neki egy pohár innivalót vagy valamit és viccesen(de azért érződjön, hogy komolyan kíváncsi vagy a válaszra) kérdezd meg, hogy "Miért nem olyan szoros már a kapcsolatunk/barátságunk?" vagy "Miért nem találkozunk mi gyakrabban?".

Egyébként átérzem a helyzeted, a mi családunkban is hasonló a helyzet. Engem ez annyira nem zavar, bár néha előfordul, hogy úgy elgondolkozom, hogy kár hogy nem szorosabb a családi kötelék. De nálunk nem ok nélkül alakult így, vannak meghatározó részei az életemnek, amiket a családom nem fogadna kitörő örömmel, ráadásul a személyiségünk is különböző.

De nekem nincs testvére, így ez kicsit más.

Egyébként régen is ilyen volt? Vagy mikor változott meg?

2012. ápr. 21. 00:09
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat. Régen közös volt a baráti társaságunk is, együtt jártunk el szórakozni, de ő akkor sem volt az az igazi bátyó típus, szóval nem figyelt rám oda. Volt, hogy egy részeg barátunk például ku..va anyázott nekem és ő meg sem szólalt, egyedül kellett azt is megvívnom. Anyukám szerint féltékeny tesóm, mert sikeresebb lett az életem, szép családom van, gyerekem, jó munkám, ő pedig nem ért még el semmit. De én ezt soha nem éreztettem vele, szóval tényleg nem értem. Olyan nehéz egy ilyen emberrel belemenni egy ilyen témába, biztos hosszú beszélgetés lenne, arra meg egyszerűen nincs meg az alkalom, hogy kettesben legyünk.
2012. ápr. 21. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!