Normális nővérem viselkedése?
Itt nem az a baj, hogy van egy ilyen hobbija, hanem az, ha mással nem foglakozik. Tanulnia vagy dolgoznia azért kellene. Ha nagyon belemerül az álomvilágába, akkor nem lesz képes az életben funkcionálni.
Az is aggasztó, ha semmi másról nem beszél. Ez már mániákus szint. Nem akarlak ijesztgetni, de lehet, hogy van pszichés problémája, pl. enyhén autista. Rájuk jellemző az ilyen megszállott szintű foglalkozás valamilyen témával és az, hogy másról nem képes beszélni.
22-es, pontosan hol látsz olyan infót a kérdésben, hogy a nővér nem tanul és/vagy dolgozik? A belelátás az nem infó. Nyilván le lett volna írva ebbe a sunyi, lenéző kérdésbe, amiben a testvérét beszéli ki idegeneknek.
De majd a kérdező úgyis hozzáadagolja utólag, mert esélyesen nem tetszenek neki a válaszok, nem szidjuk a nővérét.
24.: Következtettem erre. Súlyosan mániákusnak tűnik. De az is lehet, hogy van más elfoglaltsága, de a szabadidejében mindenkit ezzel traktál.
Nem az a baj, hogy valakinek van egy hobbija, amivel szeret sokat foglalkozni. Azonban ez úgy látszik, eluralta az életét. Ez úgy működik, mint bármelyik másik függőség. Pl. szerencsejáték-függés, kényszeres vásárlás, stb. Ha ez a helyzet, akkor munkaképtelenné is válhat. Elkezdhet egy olyan álomvilágban élni, ami kitölti az ideje nagy részét és nem tud másra koncentrálni. Nyilván a kérdező aggódik, mert a nővérénél ez túlzott méreteket öltött. Szerintem se ártana neki pszichológust ajánlani. Szerintem a kérdezőt nem rosszindulat vezette. Anonim kérdés esetén nem azonosíthatóak, ez így etikus.
Amúgy én pont ismerek három fiatal huszonéves csajt is, akik beszélnek koreaiul és éltek is kint.
Az egyikük nagyon csendes, visszafogott, de mégis imádja a k-popot és a kultúrát is, koreai szakot végzett, Erasmussal volt kint az országban. Jelenleg a Samsungnál van baromi jó pénzért és kifejezetten a nyelvtudása miatt vették fel.
A másikuk modellkedett kint, közben ő is megtanult koreaiul, összeházasodott egy kinti pasival. Valami - számomra érthetetlen okból - hazaköltöztek, de kb egy év múlva mentek vissza. A csaj most stewardesskedik, amit ott marha jól megfizetnek és megbecsülnek. Szintén a nyelvtudása volt nagy érték.
A harmadik inkább japán anime és kultúra rajongó, japán szakon diplomázott, de koreaiul is beszél, talán az volt a minor szakja. Ő is tanult kint fél évet, aztán pár hónapot dolgozott máshol, közben szorgosan jelentkezett japán és koreai cégekhez, munkakörökre, ahol kérték a nyelvtudást. Végül japán fordítónak vették fel, megérte kivárni, full home office, nagyon klassz fizetés, fizetett kiküldetések Japánba.
Közös bennük, hogy mindig is le voltak nézve, hogy ilyen k-pop meg anime meg vágott szemű rajongással semmire se fognak menni…
27.: Örülök, hogy vannak sikertörténetek is. Viszont lehet, hogy ők azért nem non-stop ezzel foglalkoztak. Nem baj, ha valaki nagyon szeret egy kultúrát és megtanulja a nyelvet, szereti az animét, K-popot. Viszont a túlzások lehetnek aggasztóak.
Japán kultúráját én is szeretem, de fanatikus rajongásig nem mennék el, látom az ottani társadalom árnyoldalait is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!