Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Akiknek van testvére, azoktól...

Akiknek van testvére, azoktól kérdezem: mit gondoltok, a szüleitek egyformán szeretnek benneteket?

Figyelt kérdés
tegnap 11:03
1 2 3
 1/21 anonim válasza:
91%
Egyértelműen nem.. Szerintem apám a testvéremet szereti jobban, míg anyám engem. És anyás fiú vagyok, tesóm meg inkább apás lány, szerintem.
tegnap 11:09
 2/21 Psycho ***** válasza:
91%

Nem.

Viszont mindig is igyekezetek kerülni, hogy ezt bármelyikünkkel érzékeltessék, és egyikünk sem szenvedett emiatt hátrányt, szóval sikerült nekik.

Szerintem ez egy természetes jelenség (ember a szülő is, lehet preferenciája, ami zsigeri dolog).

A mi szüleink ezt tök jól kezelték. Csak felnőttként ismertem fel, hogy egyáltalán volt ilyen. És nem arról van szó, hogy ez nagy különbség lett volna.

Lehet ezt jól kezelni, de tény, hogy sajnos vannak családok, ahol ez miatt bizony valóban szenved valamelyik testvér.

tegnap 11:18
 3/21 A kérdező kommentje:
#1 és ez így rosszul esik neked? Egy szülőnek úgy kellene viselkednie, hogy legalább a látszat meglegyen, hogy egyformán szeret?
tegnap 11:18
 4/21 anonim válasza:
91%
Nyilván rosszul esik, de nem tudok mit csinálni.. :/
tegnap 11:22
 5/21 anonim ***** válasza:
93%

Elméletben igen, gyakorlatban nem.

Persze tagadják és mindannyiunkat egyformán szeretnek.

Én mindig érzékeltem, hogy a legidősebb és a legfiatalabb tesóm a favorit. A középsők általában megszívják. Minket többet vertek, meg többet aláztak meg. Nekem pl. soha semmit nem fizettek, mindent magam oldottam meg, míg tesóimnak igen. Mindig arra hivatkoztak, hogy én sokkal jobban feltalálom magam.

Hát ez van. Én már megbékéltem ezzel, nem izgat. Majd pelenkázza őket a kedvencük. Én biztosan nem fogom.

tegnap 11:31
 6/21 anonim ***** válasza:
86%
Saját és ismerősi tapasztalatom alapján is elmondhatom: nem.
tegnap 11:33
 7/21 A kérdező kommentje:

#5 igazad van. Ha ápolásra szorulnak, akkor hozzájuk forduljanak majd.

Sajnálom egyébként, hogy egyes szülők, ha már így van, nem burkoltan teszik, ezzel pedig egy életre szóló fájdalmat okoznak.

tegnap 12:06
 8/21 anonim ***** válasza:
72%

Nem.

Mennyiségileg szerintem hasonéóan szeretnek, legalábbis igyekeznek, de minőségben nem annyira. Nyílván kisgyereknek másfajta szeretetre van szüksége, mint serdülőnek, fiatal felnőttnek.

Ez helyzetfüggő is, mivel néha az egyik gyerek készül felvételire, több bátorításra van szüksége, néha a másik gyerekkel kell többet foglalkozni.

tegnap 12:26
 9/21 anonim ***** válasza:
89%

Nem egyformán, de ugyan annyira.

Lehet, hogy kicsit ellentmondásos, de akkor is így látom. Nem egyformán van velünk közös program, lelkizés stb, de bármelyikükért megtenné azt amit a másikért.

tegnap 12:34
 10/21 anonim ***** válasza:
95%
Igen.
tegnap 12:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!