Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A testvérem nem ad anyagi...

A testvérem nem ad anyagi támogatást. Kiben van a glitch, a hiba?

Figyelt kérdés
Nagyon kevés volt a nettó havi fizetés összege. A testvérem átlagosan 700 ezer körül keres. Kértem volna tőle 300 ezret hogy legalább tudják venni egy jobb mosogatógépet. Visszautasított, de a barátnőjének adott 100 ezret... Én már nem vagyok számára, csak egy lecsúszott?

dec. 17. 15:01
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
100%

Ember... nekem milliós fizetésem van, mégis kézzel mosogatok.. nemár. Ki lehet azt bírni.

És miért a testvéredtől kérsz pénzt erre? 700 ezer nettó nem annyira rengeteg pénz. Én sem adtam volna a helyében.

dec. 17. 18:45
 32/44 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs pénzed, ne akarj mosogatógépet. Nem a tesodban van a hiba.
dec. 17. 21:51
 33/44 anonim ***** válasza:
100%

"Nyilvan egy jobb mosogatogepet vesz az, akinek egyebkent tartozasai is vannak... lol..."

Pedig van ilyen. Ilyen a pénzügyi kultúrája. Nem véletlenül vannak tartozásai.

dec. 17. 21:52
 34/44 anonim ***** válasza:
100%
van 2 kezed mosogas el ugy nekem nincs mosogatógépem soha nem is volt eltudok mosogatni magam is.
dec. 18. 06:27
 35/44 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy nem feltétlen kamu, nekem apósom ilyen. Rengetegen vannak, akiknek kifolyik a kezük közül a pénz, nem tudom, hogyan... Apósom is sokszor volt már kihúzva a szarból (nem általunk, mert én megmondtam a férjemnek, hogy egy alkoholista, szerencsejáték függő embert nem pénzelek) és minden egyes alkalommal ugyanott tart. Mindig van egy újabb tartozása, de persze a cigi az megy, vagy ha nem egy újabb mosogatógép, akkor egy új telefon, okosóra, plazmatévé, stb. Akinek hitele van, ne akarjon új mosogatógépet, lehet ám kézzel is mosogatni, sőt. A 300 ezres fizetés átlagos, sokan megélnek belőle. Vegyél fel hitelt, amiből rendezed a hitelspirálod, aztán törleszted a hiteled apránként, mint minden normális ember, és ha nem telik extrákra, akkor nem veszel fel rá hitelt, nem kunyerálsz, hanem elfogadod, ami van, vagy vállalsz jobban fizető állást, vagy másodállást...
dec. 18. 08:41
 36/44 anonim ***** válasza:
100%

35, nekem is van hasonló ismerősöm, az a mentalítása, hogy neki minden jár és amúgy is őt mindenki bántja. Szintén sosincs pénze, hiába keresnek relatív jól a párjával. De tőlem legalább nem kunyerál pénzt. Viszont dettó ugyanez,

- egy vasa nincs, úsznak az adósságban, de “kezelésekre” járnak valami kuruzsló természetgyógyászhoz, mert az “létkérdés”, anélkül mindig szarul vannak;

- a gyerek minden szart megkap, pedig gyakorlatilag kerülgetik csak otthon a játékait, amik hegyekben állnak;

- a mosógépe egy romhalmaz (mindene mindig elromlik amúgy, mert az alap karbantartást sose csinálja meg), de az új telefonok mindig fontosabbak, ezért mártírkodik, hogy neki mindig leáll a mosógépe/szarul mos. Teszem hozzá, minden 2-3 évben tönkremegy a mosógépe, tűzhelye stb, a garanciát sose intézi, pedig mindig köt rá kiegészítőt is;

- az orvos hülye, mert ő tudja, hogy laktóz meg gluténérzékeny, de az orvos direkt nem talál semmit (teszem hozzá, diagnosztizálta az az orvosa, de nem hajlandó betartani azt a diétát és beszedni a gyógyszert, mert a doki hülye, de gluténmentes és laktózmentes diétát majdnem tart - mert azt is csak addig, amíg az édességekből talál mentest);

- a bankban, boltban, hivatalban mindenki ki akar vele bæszni, biztos nem az van, hogy egyszerűen nincs igaza;

- ha a kocsi nem engedi át a zebrán, akkor az a baj, ha átengedi akkor bunkó, mert villog/integet;

- a munkahelyén ôt mindenki kiközösíti és utálja, senki nem akarja betanítani, mindenki direkt túl gyorsan/túl lassan dolgozik, hogy vele kibæsszon, pedig ő a mintadolgozó.

- az összes szomszéd utálja, mert “irigyek” meg bolondok, biztos nem azért, mert egy falka kutya van a mini lakásban meg kûrva hangosak.

Szóval én is simán elhiszem, hogy ez nem troll kérdés

dec. 18. 09:43
 37/44 anonim ***** válasza:
100%
Az exem is ilyen volt, családja szintén, kajára nincs pénz, de cigire, sörre mindig. 12 éves gyerek nem eszik, “nem érti meg, hogy nincs pénz”, mert a cigi meg a pia a fontos.
dec. 18. 10:50
 38/44 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem kértem a testvéremtől egy forintot se. Ő rendszeresen kér a szüleinktől, de tőlem még sosem kért. Nem is értem hogy jött ki ez nálatok elvárásnak. Ráadásul ez egy nagyobb összeg, senkitől nem elvárható hogy ennyit csak úgy puszira odaadjon.
dec. 18. 14:32
 39/44 anonim ***** válasza:
Az nem létszükséglet
dec. 18. 15:59
 40/44 anonim ***** válasza:
92%

Mosogatógépek 70e-nél kezdődnek.

100e felett valamivel van vagy 10 féle, nem is márkátlan.

De Neked 300-ért kell.

Gratulálok az igényeidhez..

dec. 18. 16:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!