A testvérem nem ad anyagi támogatást. Kiben van a glitch, a hiba?
Én ennek a többszörösét adtam egy rokonomnak, aki betegség miatt került egyszer nagyon nehéz helyzetbe. Egy pillanatig sem haboztam, hogy kisegítsem, ahogy a család többi tagja is így vagy úgy maximálisan mellé állt.
De nincs az az isten, hogy egy felelőtlen embernek 300 ezret adjak egy 100%-ig nélkülözhető kényelmi eszközre. Te ezt hogy gondoltad, kérdező? (Már ha nem kamu a kérdés.)
1. Felnőttek vagytok
2. Saját dolgaitokat magatoknak kell megoldani, rendezni, ahogy az életeteket is saját úton járjátok.
3. Attól, hogy valaki többet keres, jobban bánik a pénzzel nem jelenti azt, hogy osztogatni kell. Főleg, ha neki vannak céljai pl saját ház stb.
4. Az az ő pénze, ő dolgozott meg érte és neked ahhoz SEMMI közöd!
5. Komolyan? Mosogatógépre kértél volna? Nem egy nélkülözhetetlen eszköz... Van kezed, nem tart sokáig a mosogatás.
Vagyis még csak nem is életbevágó dolog miatt fordultál hozzá pofátlan mennyiségű pénzért...
Szégyelld magadat! Főleg, hogy még a testvéredet támadod, okolod, holott a saját helyzetedért első sorban TE vagy a hibás, nem pedig más.
Vannak olyan esetek és segítségnyújtási formák, amik érthetőek, de a te eseted egyáltalán nem tartozik bele.
Pl amikor a német munkáltató kirakta a szállásról tesómat az utcára és nem fizette ki... Viszont minden kesse elment a kiutazásra, étkezésre...
Üres kártyával, pénz nélkül az utcán volt...
Nah az az SOS.
Küldtem pénzt neki, hogy legalább estére legyen fedél feje felett. Reggelre ott voltunk autóval és hoztuk haza.
A kövi melójában első fizuból adta is vissza az utalt kesst és az utazás költségét (benzin, aut.p.matrica).
Tudod... Nem csak elvárni kell dolgokat, tenni is értük.
S elfogadni azt, hogy mindenki azt csinál saját életével, keretével, amit ő maga akar.
Ha pedig megkapnád a 300ezret... Mikor tudnád visszaadni neki?
Holott te magad mondod milyen vacakul állsz...
Aki viszont vacakul áll, annak nem a mosogatógép a legnagyobb problémája.
S veri magát a földhöz, mi az, hogy tesó nem ad a SAJÁT megkeresett pénzéből.
Bocs, de ilyen embernek én sem adnék, aki meg akarja nekem mondani, mire költöm, hova adom a pénzem.
Emellett még engem hibáztat és vet meg itt is online-n.
A barátnőm pedig terveim szerint életem végéig velem lesz s oda vissza támogatjuk egymást. A párkapcsolat egyfajta szövetség.
Jó, hogy nem pl ha lenne gyerekük... Azért háborodnál fel, mert vesznek a gyereknek ruhákat, cipőt.
Fel sem fogod szerintem mi az, amit csinálsz jelenleg itt is kimutatva a világnak.
Ha én 1.5milliót is adnék a barátnőmnek pl minőségi fényképezőgépet, mellé objektívet...
S a testvérem nekem hisztizne, mi az hogy neki nem adok pénzt...
Lehet még orrba is vágnám.
Feleségül ne vegyen a tesód téged?
Pelenkát ne adjon rád? Cumit adjon a szádba, hogy ne sírj az ő pénzéért?
Nah... Vannak határok, haver.
Bocs, de ha valami nem működik jól... Minek használod, kérdező?
Hatalmas gondok vannak fejben nálad több nézetből is.
Ha valami veszélyes, nem használom.
Kezed pedig van.
Szimplán lusta vagy mosogatni és tesódat támadod a saját hibád miatt. Önző, ostoba vagy s mellette irigy, féltékeny...
S aki sz_rban van az nem mosogatógép pénzt kuncsorog.
Hanem örül, hogy van fedél feje felett s tud mit inni, enni.
Nemhogy 300ezres mosogatógép. Pofám leszakad!
A tesód biztos jobban ismer téged, okkal nem bízik benned s nem ad kesst.
Én még akkor se kértem, amikor gipszben voltak kezeim és pénz nélkül maradtam. Kibírtam, megoldottam.
Állj tükör elé s mondd el magadnak a saját szemedbe ezt a sztoridat... Meg mozdul-e benned bármi szégyenérzet... Mert ha nem, akkor komoly gondok vannak fejben nálad!
Ha az elektromos hálózat rendben van (védőföldelés vagy Fi relé), akkor nem érhet áramütés.
Ne találj ki indokot..
Szerencsére elég szép fizetésem van.
Tavaly húgomnak (ő 11 évvel fiatalabb nálam) kellett egy kis anyagi segítség egyetem alatt. Sokat volt beteg abban a hónapban, nem tudott suli mellett dolgozni, és nem akart anyától pénzt kérni mert csak veszekedés lett volna anya és az új párja között (aki nem kedvel minket, mi sem őt). Mindegy, nem megyek bele a részletekbe...
Természetesen utaltam neki egy szép összeget, és mondtam neki hogy visszaadnia sem kell.
De én ismerem a húgom. Nincsenek tartozásai, nincsenek káros szenvedélyei, becsületes ember, tudtam miért kell neki a pénz.
Egy új mosogatóra azért nem adnék pénzt neki sem. Gyerekkoromban nem volt, mégis élek még....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!