Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Azok a szülők, akiknek a...

Azok a szülők, akiknek a gyerekeik ki nem állhatják egymást, hogyan viselik?

Figyelt kérdés
Én a közeljövőben igyekszem a minimumra csökkenteni a kapcsolatot a testvéremmel. Anyámnak sajnos nem tetszik, de ez így van már amióta gyerekek vagyunk, sose egyeztünk jól. Folyton olyasmit csinál akarattal, amivel mindig felidegesít miközben anyámék előtt teszi az ártatlant, anyámék mindig igazat adnak neki mert szegény nagyon érzékeny. Amit megtud, már rögtön továbbmondja. Ígérget, nem tartja be az ígéretét. 20 évesek elmúltunk. Én tervezem, hogy költözzek el itthonról, és tényleg meg szeretném szakítani a kapcsolatot a testvéremmel. Ő a kisebbik.
nov. 4. 12:17
 1/10 anonim ***** válasza:
93%
Nálunk egyáltalán nem rossz a viszony az öcsémmel, csak egyszerűen semmilyen. Nagyon nagy köztünk a korkülönbség (8 év), így sosem voltak közös dolgaink, nem volt közös témánk, közös barátaink vagy társaságunk. Nem okoz problémát ha együtt kell lenni, különösebb konfliktusok nélkül le tudjuk hozni a családi programokat is, még a kötelező hülyéskedés is megy. De úgy egyébként nem nagyon számolunk egymással, magunktól nem keressük a másikat, nincs rá igény. Még soha egyikünknek sem jutott eszébe, hogy egy sörre elhívja a másikat, vagy hogy csináljunk együtt bármit, a kötelező éves családi nyaraláson túl. Sokszor mindenféle rosszindulat nélkül, de még köszönni se sikerül egymásnak, ha látja anyu szokott ránkmorogni, hogy a köszönéssel mi lesz... Szóval igen, még úgy is hehezen viselik a szülők, hogy mi egyáltalán nem vagyunk rosszban, nincsenek konfliktusok, csak egyszerűen semmilyen kapcsolódás nincs. Mindketten fent vagyunk Facebook-on, és bármilyen hihetetlen, nemhogy ismerősök nem vagyunk, hanem még ajánlásban sem dobta fel a FB soha, ilyen szinten külön utakat járunk. Telefon csere után három évig nem volt meg a száma, úgy hogy észre sem vettem. De mondom, mindezt bármiféle konfliktus nélkül. Egyszerűen két külön világ vagyunk.
nov. 4. 12:51
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Én anyaként írok. Nálunk is tökéletesen ellentétes tulajdonságokkal rendelkeznek a gyerekeim, nem tudnék említeni egyetlen közös vonásukat sem. Kicsi koruk óta veszekedtek, az idegrendszerünket teljesen próbára téve. Felnőtt korra - már mindketten külön élnek a családi háztól - már szóba sem állnak egymással.

Természetesen rettenetesen fáj, de nem tudok ellene tenni. Mmegtiltottam, hogy egymásról nekem panaszkodjanak, vagy egymást előttem szidják. Nem érdekel. Én mindkettőt ugyanúgy szeretem.

Nagyon nehéz elviselni, hogy testvérként semmilyen szeretet, minimális kapcsolat sincs közöttük, de el kell fogadnom.

nov. 4. 12:58
 3/10 anonim ***** válasza:
94%
Én nem vagyok érintett, de látom, ahogy a sógornőm alapozza a 💩 viszonyt a gyerekei között. Nem merem kijelenteni, hogy 100 százalékban a szülők felelőssége minden esetben, de nagyon sokszor vastagon benne vannak, tehetnek róla. Úgyhogy akinek a gyerekei nincsenek beszélő viszonyban egymással, az nézzen magába. Ez 1-esre pl nem vonatkozik, ott azért a nagy korkülönbség számított inkább, és nincsenek is rosszban, csak semleges a viszony.
nov. 4. 13:08
 4/10 A kérdező kommentje:
#3-as, nit értesz az alatt, hogy alapozza a sz*ar viszonnyt?
nov. 4. 13:14
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Hasonlítgat a kicsi javára. A nagynak mindenben engednie kell. A saját kortárs unokatestvérével nem játszhat kettesben, mindenbe be kell venni a kicsit, mert a kicsi akarja, tanuljanak meg közösen játszani, ergo mindig közösen KELL játszani, közösen kell mindenhová is menni. A nagy leszólása:te már tudhatnád, lehetne ennyi eszed, rossz példát mutatsz. Ha a kicsit dicséri, akkor mindig hozzáteszi, hogy a nagy ennyi idős korában ezt még nem tudta, nem csinálta.Stb.
nov. 4. 13:25
 6/10 anonim ***** válasza:
86%

5-ös válaszához még hozzátenném, hogy az is ilyen, ha állandóan valamelyiket védi a másik rovására. Illetve az sem tesz jót, ha bébiszittert csinálnak a nagyból: a nagytesóknak ez nem kötelességük, sőt.

Sokat lehet az ilyesmin javítani, ha kvázi mint egy csapatépítést a cégeknél csinálsz a tesóknak. Közös tökfaragás. Társas. Dumálások, sütés. Vagy amíg kisebbek, építsenek együtt kunyhót. Vagy lasertag játék. Nálam szerencsére mindhárom kölyök jól kijön egymással, jó csapat, de figyeltem és figyelek is rájuk.

nov. 4. 13:37
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

5-ös

Anyám dettó ezt csinálta (én voltam a nagy, a húgom 6 évvel fiatalabb).

Ma már felnőttek vagyunk, pocsék a kapcsolatunk, évekig nem is kommunikálunk egymással, mintha nem is léteznénk egymás számára.

nov. 4. 14:02
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Iskolapéldája vagyok a fent írt nevelésnek, aranygyermek kicsi és állandóan korlátozott, szidott nagy testvér. Anyám egy ideig békíteni akart, de igazából nincs mit, mert amint lehetett, külön utakon mozogtunk, iskolától kezdve alig beszélünk. Mára ez 1-2 évente előforduló alkalom, plusz ha intéznivaló van, amihez muszáj. Én nem ismerem az életét, anyám naponta beszél vele, de nem mesél róla. Rólam nem tudom, miket tud, de nem keres. Nekem bőven elég így.
nov. 4. 14:38
 9/10 anonim ***** válasza:
Sogornom es ferjem kozel masfel eve vannak rosszban. Anyosom neha felhiv engem reszegen, es sir nekem a telefonban, hogy o haldoklik (amugy nem, gyogyszert szed de lehet nem alkohollal meg cigivel kellene bevenni) es de jo lenne ha a gyerekei joban lennenek. Mikozben egyreszt vastagon benne van a keze, hogy a gyerekeinek szar eletet biztositott, masreszt neki partatlannak kellene lennie, megis a lanya oldalara allt.
nov. 4. 19:16
 10/10 anonim ***** válasza:
71%

Én az öcsémmel vagyok úgy, részben mert kamaszkoromtól kezdve másból sem állt az "életem", mint őt pesztrálni, mert "már elég nagy vagyok", cserébe persze mindenért engem bsztak le, akkor is, ha ő csinált hülyeséget.

Amíg nem költöztem el, ez ment. Ingyen bébiszitter egy gyereknek, akit én sohasem akartam, de úgyis otthon vagyok, ráérek felügyelni.

Mondanom sem kell, nem csak vele, de anyámékkal sem igazán vagyok beszélőviszonyban ezek után 😁

nov. 5. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!