Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan lehet elfogadni, hogy...

Hogyan lehet elfogadni, hogy a testvérem ilyen messze ment?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Egy testvérem van, a nővérem, aki elköltözött a fèrjével és kisbabájával 450km-re.

Itt maradt az én családom, illetve a párja családja.

A párja családja azt mondták, hogy ők is odaköltöznek majd hamarosan, mert egyetlen fiúk sógorom és mennek az unoka után.

Nekem van egy ugyanolyan idős kisbabám, mert egyszerre szültünk. Én nagyon ragaszkodó és családcentrikus vagyok.

Egy évben 2x jönnek, mi is lemegyünk elég gyakran, azonban nem tudunk nyilván olyan túl sokat.

Így hogy én is gyeden vagyok és ő is, mindennap találkozhatnánk, a babáink, akik 1 hónapban születtek együtt nőhetnének fel.

Nagyon fáj, mert látom ismerősöknél, kereszttestvéreméknél is, hogy direkt közel költöztek nagyobbak már a gyerekek és szinte testvèrek az unoka testvérek. Annyira nagyon szeretnek átjárni egymáshoz, együtt játszani, elmenni ide-oda.

Én szörnyen magányosnak érzem magamat, mivel egyszerűen nem szívesen barátkozom más anyukákkal, más gyerekekkel. Tudom, hogy ez nagyon fura felfogás, de van bennem emiatt egy tüske, hogy most komolyan találkozgassak meg járjunk össze idegen anyukákkal, mikor tesómmal is összejárhatnánk stb.

Nagyon fáj, hogy a babája nem ismer fel. Olyan vagyok neki, mint 1 idegen. Amúgy 10 hónapos.

:( :(

Igaz ez az érzés egyszer el fog múlni?ha majd lesz tesója a babánknak, illetve ha majd egyszer visszamegyek dolgozni? Csak most ráérek kattogni, remélem csak ez a baj.

Tiszteletben tartom, hogy ők ott szeretnének lakni, megértem és kívánom, hogy találják meg ott a számításaikat, de így azt érzem, hogy így vállaljak tesót, hogy lehet ők is nagyon messze kerülnek egymástól.

:(

Örülnék olyan személyek válaszának, akiknek a testvér, családtag elment messze/külföldre és hiányzik nekik ez a személy. Olyan mintha nem is lenne, pedig van.

nov. 3. 11:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Tehát mész pszichológushoz?
nov. 3. 20:48
 12/15 SZTANN ***** válasza:
69%

Minden elválás, távolra költözés fájdalommal is jár. Az idő múlásával viszont mindenki beilleszkedik a maga körébe, és a többiek hiánya enyhül. Nyilván nagyon sok előnye volna, ha közelebb lennétek - de ez megszűnt.

Szerintem te a testvéreddel tudsz elég gyakori kapcsolatban lenni, itt pl. a Skype, láthatjátok is egymást bármikor. Ha nagyobbak lesznek a gyerekeitek, lehetnek jóban távolról is. Persze nem olyan, mint közvetlen szomszédságban ...

EL KELL FOGADNOD ezt a helyzetet, minthogy úgysem tudsz változtatni. Csak magadnak ártasz a siránkozással (hogy milyen jó volna, milyen szép volna ... ) - egyáltalán nem is biztos, hogy örökre annyira tökéletes volna. Mindenki változik, mindenki a maga férjével, gyerekével kerül közelebb, a testvérétől távolodik. Ilyen az élet.

NE HERGELD BELE MAGAD! Ez még nem olyan nagy tragédia.

nov. 4. 09:13
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy írtatok sokan. Nem szeretnék pszichológushoz menni emiatt. Nagyon sok mindenkinek elköltözik külföldre anyja, apja, testvére, anyósa, férje, egyik-másik gyereke.

Szerintem ez egy nagyon gyakori helyzet magyarországon. Azért írtam ki a kérdést, mert bíztam benne ír valaki, aki hasonló cipőben jár, hogy egy családtagjat elsodorta az "élet" és hogy ő miként tekint erre a helyzetre, ha fájt neki mennyi ideig zavarta.

:)

nov. 4. 10:13
 14/15 anonim ***** válasza:

“nem szívesen barátkozom más anyukákkal, más gyerekekkel” – Nagy kár, barátokat, kellemes időtöltést veszítesz, azaz nem is kapsz.

Az nem opció, hogy költözzünk mi is. Férjem nem hajlandó, hisz neki is van testvére, családja, nekik is van gyerek itt. - Ja? Ha az számít, hogy ő mit akar, akkor maradj csak nyugodtan, ahol vagytok most. De ha már ez a helyzet, hozd ki belőle a legtöbbet, legjobban. Ha elszigetelődsz, nagyon nehéz lesz.

Majd ha nagyobbak lesznek a gyerekeitek, együtt nyaralhatnak pl. egyikőtöknél akár egy hónapig is, aztán a másik évben vagy még ugyanabban csere.

nov. 4. 14:07
 15/15 anonim ***** válasza:

450 kilométer, az semmi. Ha akar(ná)tok, tud(ná)tok találkozni.

Én 12000 kilométerre vagyok Magyarországtól, és nekem is van tesóm otthon. Ez van. 2-3 évente egyszer megyünk haza, négy fôre csak a repülõjegy több mint 1 millió forint minden alkalommal. 450 km még autóval se megoldhatatlan, persze ha nagyobbak lesznek a gyerekeitek.

nov. 6. 07:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!