Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogy lehet előrébbjutni az...

Hogy lehet előrébbjutni az ügyben, ha megbeszélni nem lehet a testvérrel?

Figyelt kérdés
Ingatlant közösen örököltünk. Én el szeretném adni, de ő meg kitalálta, hogy megtartaná. Viszont kifizetni nemigen akar mostanában és ha ki is fizet, nagyon keveset akar adni a részemért. A házat annál sokkal többért el tudnánk adni, az fix. Nemigen tudom :hogy lehetne ezt megoldani? Azt az egyet tudom, hogy ha a közös tulajdon megszüntetését kérjük, akkor elárverezik, aztán akkor is marha rosszul járok. Vagy ha csak az 50%-omat adnám el valakinek, azt is csak áron alul tudnám. Van arra valami szabály, hogy mennyi időn belül kéne kifizetnie, ha tényleg magának akarja? Teljesen kibabrál velem, mindenhogy rosszul járok szinte. Ő meg áron alul kap egy fél házrészt tőlem, arra akar kényszeríteni. Pedig tudja hogy én számoltam azzal, hogy eladjuk majd, mindig arról volt szó.

okt. 17. 20:38
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

19, te fogyatékos vagy?

A kérdező leírta, hogy ő el akarja adni a házat, csak a testvere cigánykodik.

Ennyi ésszel ne vállalj gyereket és akkor nem is lesz, aki a te örökségeden veszekedjen legalabb.

okt. 18. 10:36
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
19# nem mindenki f...szopó aki örökös! Mindig egy van köztük a g....edik, a többi szopóágra kerül. Sajnos ez történik most a kérdezővel.
okt. 18. 13:52
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Ok, ne hagyatéki értékbecslőt hívjatok, hanem ingatlanost. Ingatlanirodáknak is van ilyen szolgáltatása. De akár meg is hirdethetitek és megállapodhatzok, úgy, hogy az első vételi ajánlat felét fizeti neked a tesó vagy pár százalékkal kevesebbet.
okt. 18. 15:58
 24/27 NTBS ***** válasza:
100%

Hívjál új becslőt és legyél ott. Akkor tesód nem tud mit tenni.

Aztán adj egy zárós határidőt, hogy kifizethessen.

Ha nem teszi ad ki el vagy ki a részed.

Hamar át fogja gondolni.

okt. 18. 20:14
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Tulajdonosként te is hívhatsz ingatlanost vagy ertekbecslőt. Lássa a tesód hogy határozott vagy az eladással kapcsolatban, mégha nem is.

Nem írtad hogy benne lakik-e. Ha igen attól még te is benne láthatsz, odajárhatsz. Pl ha ez egy 2 szobás ház akkor cuccolj be egy szobába. És el is lehet intézni hivatalosan is hogy melyik lakrész kié. Nem tudom mi az eljárás neve. Egy idő után zavarni fogja hogy oda jársz.

okt. 19. 08:43
 26/27 anonim válasza:
69%
16#Honnan tudod hogy ki lehetne adni 200-ért? azt se tudod hol van...
okt. 19. 11:09
 27/27 anonim ***** válasza:
69%

Beszélj az ügyvéddel, aki eddig is segített az öröklés kapcsán. Vagy egy másikkal.

Van jogi útja a közös tulajdon megszüntetésének. Nem kell mendemondák alapján tájékozódni

okt. 20. 09:50
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!