Dolgunk a szegényebb rokonainkat támogatni? Gonosz vagyok,ha nem adok neki pénzt?
"Ti most kajak istenítitek a bátyját, amiért nem adott árvahàzba egy gyereket, a saját tesóját??"
10 év van közöttük, tehát nagyon fiatal férfiként vállalt felelősséget egy kamaszért. Nem mindenki vállalná ezt be és tudná megcsinálni.
19
Na és akkor mi van, ha a testvérnek is volt már akkor csaladja? Vagy lehetett volna, de a testvér miatt várnia kellett?
Tőlem nem rég az apám kért 3,5 milliót, mert új tetőt csináltattak és nem tudták kifizetni.
Mondván ha kell az örökségem (mindennek a fele, mert a másikat élettárs lánya viszi), akkor fizessem ki vagy legyek a kezese.
Természetesen nem adtam, nem vagyunk olyan mély kapcsolatban, sőt mondhatnám úgyis hogy semmilyenben sem, mert szart rám egész életemben.
De mint kiderült ő elvárta volna, hiszen fizette a gyerektartást, amire perrel tudta csak rákényszeríteni édesanyám...
Én nem adnék a testvérednek sem, csak elherdálná.... és nem becsülné meg.
25: Nem, megmondtam neki, hogy dugja fel jó mélyre, ha csak akkor vagyok jó, ha pénz kell, gyerekként meg felém se nézett.
De az sem biztos, hogy lesz örökség, ha esetleg elviszi az állam.
Ez sem az én dolgom azt hiszem.
Egyébként elég fura elgondolás az, hogy rakj bele pénzt, hogy aztán a saját pénzed megörököld majd valamikor... illetve annak a felét.
Az ember alapjában véve hálátlan lény, hajlamos mondani, hogy mindent EGYEDÜL ért el, minimum 6 pár kéz lökte a csúcsra, de mikor felér, szétnéz és azt mondja, apám milyen ügyes vagyok és ezt mind egyedül értem el!
Példa erre a gyerekkori barátnőm, akit férjestől tartottak el a szülei csekély 12 évet, semmibe nem pótoltak, etették is őket, hogy a fizetésüket egy az egyben félre tudják tenni lakásra, autóra.
Képzeld el a megdöbbenésem, mikor a barátnőm előadta könnyes szemmel szinte sírva, meghatódva önmagától, hogy mindezt ők EGYEDÜL érték el, hogy vettek autót és lakást, mert olyan ügyesek!
Semmi segítség nélkül!
Mondok mást: felveszel egy csóró havered a cégedhez, aki semmihez sem ért, sajnálatból, hogy legyen egy darab kenyere.
Egy félév után kisüti, hogy azért vetted fel, mert nálánál kompetensebbet nem találtál, te is jól tudod, hogy megérdemli, hogy felemeld 3 dszor is a fizetését!
Kb ennyi es ilyen az emberi természet!
Az emberiség megy is le a lefolyón emiatt az biztos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!