Dolgunk a szegényebb rokonainkat támogatni? Gonosz vagyok,ha nem adok neki pénzt?
Hát, jó kérdés.
Mennyi megtakarításod van?
Ha 50 millió felett, akkor mehetne szerintem örökbe is a pénz, de azért nem 700 ezer. Én azt csinálnám, hogy adok mondjuk 350-at, a többit meg szedje össze máshonnan.
Ha elmaradt a számláival segíts neki. És keressen másik munkát igen. Ennyit megtennék a testvéremért. Nem nyaralásra kér kölcsön.
Az a baj, hogy kicsit a pénz a világod közepe most- de a testvéred is sokat tett érted, szerintem viszonozhatnád.
Hát figyu. Attól mert téged "felnevelt" az nem jelenti azt, hogy te tartozol neki. Hálás lehetsz, de cserébe ő nem várhat el tőled semmit, mert ő vállalta önként. Le is mondhatott volna. Csak mondom, ha esetleg ilyen lelkiismereti problémák miatt álmatlanul forgolódnál.
Ha nem tudsz neki segíteni, ami amúgy szép dolog, meg minden, akkor nem kell. Nem tudsz perpill. Ez van. Fogadja el. Majd máskor segítesz neki.
Van azt neked hova tenned. Ráadásul írod, spóroltál, az azért más, mintha havi 1M keresnél.
Ráadásul így-úgy adja meg. 1M hogy fog megadni???
Az örökség inflalodasaban nincs igaza.
Átlagos esetben a többiben sem lenne, de az azért árnyalja a képet, hogy ő gondoskodott rólad X évig. Az anyagi vonzatán kívül ennek morális oldala is van. Mert felelősséget vállalt érted, gondoskodott rólad, gondolom, költött is rád Y évig, és neki sem lett volna kötelessége magához vennie téged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!