Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A testvérem barátnője terhes....

A testvérem barátnője terhes. Folyton együtt vannak, velem pedig nem figslalkozik. A szüleim kivertèkna balhét, és megharagudott ránk. Van esély, hogy megbocsájt?

Figyelt kérdés

szept. 22. 11:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

6-os amit te jó szívvel megteszel/megtettél nővéredért és családjáért, pszichológiailag SEMELYIK 8 éves, vagy kiskamasz gyereknek nem kötelessége megtenni sem pedig jó szívvel csinálni. Nem, nem kötelessége egy gyereknek az unokatesóit pesztrálni, tanulni velük, pakolni minden héten meg a házfelújításokban részt venni csak mert a nagytesó jóval idősebb és egy más szakaszát éli az életnek. Egy kisgyerek és kiskamasz elsődleges dolga, hogy ő maga GYEREK legyen.

Neked ehhez volt kedved, szereteted, szívesen csinálod, de akinek nem, és csak RÁLŐCSÖLIK ezt a családi szerepet ilyen kis korban, azt parentifikációnak nevezik.

Igen, az is az, ha egy szülő elvárja, hogy a kisebb gyereke nőljön fel a nagyobb gyereke feladataihoz, vagy ha a nagy korkülönbség miatt a nagynak kőtelessége kb. Vigyázni a kisebbre.

Csak itt aztán sok szülő meg testvér elfelejti, hogy a gyerek attól még gyerek és neki is vannak igényei, életkori adottságai.

Az igaz, hogy ha érkezik egy baba, akkor automata szocializálni kell a kicsit nagyobb gyerekeket, hogy "most már nem te leszel a kicsi, nem jut rád annyi idő sajnos, meg kell értened, hogy most nekem a bátyádnak a saját kisbabám, a saját párom és családom lesz az életem középpontja. Fontos maradsz, de élem a saját életemet. Anyukánk a kisbaba nagymamája pedig szeretne sokat lenni a babával, játszani vele, segíteni körülötte. Te már nagy fiú/kislány vagy, egy csomó mindent meg tudsz tenni magad, amire ez a baba még nem képes. Illetve a szüleid, az új nagyszülők, minket is segítenek/tanítanak, hogyan kell egy kisbabát nevelni, ami sok idő. És sok szeretet, hiszen egy kisbaba csodás dolog, az egész család számára. Most kérlek nézz rá XY-ra a barátnőmre, a terhesség egy olyan állapot amikor sok dolgot nem tud megtenni, hatalmas a hasa, így most ha segíteni nem tudsz, nem szeretnél, nekünk kellemetlen, ha állandóan hisztizel, mert nem érdemeljük meg. Ha lesz gyereked, megérted te is, hogy most miért okozol nekem csalódást."

És ezt így szépen meg is mondanám a kérdezőnek, ha én lennék a tesója.

szept. 22. 23:38
 12/13 anonim ***** válasza:
24%
Szánalmas vagy, ezek után én szóba nem állnék veled, az is biztos.
szept. 23. 10:40
 13/13 anonim ***** válasza:
11. Hatos vagyok újból, és nekem is szépen elmondta a tesóm. Persze én szívesen is csináltam, de azért elmondták amikor olyan kicsi voltam, hogy attól engem is ugyan annyira szeretnek mint őket, és hagytak gyereknek is lenni. Plussz nekem ők nem unoka tesóim hanem unoka húgaim. (ez nem kötekedésből, csak az unoka tesó egy sokkal távolabbi rokon). És szerintem minden családban segíteni kéne a terhes testvért, és nem ekkora hisztit lecsapni, és valószínüleg a kérdező idősebb mint én (hiszen most ide tesz fel kérdést)
szept. 23. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!