Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Van olyan személy, akivel...

Van olyan személy, akivel olyan összeveszés történt, hogy többé nem ünnepeltek együtt semmit? Most persze főleg a karácsonyra gondolok. De min vesztetek össze, volt rá nyomós ok, hogy megszakadjon a viszony?

Figyelt kérdés

Anyósom és nővére az a testvéri kapcsolat, amiről szó van. Összevesztek végérvényesen tavaly decemberben a 2 ünnep közt, és ez lesz az első karácsony nélkülük. Persze volt már első húsvét, meg a sok szülinap, de a karácsony más, nem igaz? Az összeveszésbe nem csak ők vannak bevonva, hanem pl. férjem is, sógornőim is. Mondhatjuk kiterjedt szinte mindenkire, bár apósom és a férjem unokatesói (a nagynénje fiai) próbálnak semlegesek maradni.

Olyan fura, hogy ilyen tényleg bármelyik családban megtörténhet...

2023. dec. 19. 11:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
95%
Van ilyen de nem családtag hanem egy barátnak hitt ember volt.
2023. dec. 19. 11:31
 2/12 anonim ***** válasza:
84%

Szerencsére nálunk nincs ilyen. Mondjuk hozzáteszem a családom így is két részre van osztva mert anyám és apám 6 éves koromban elválltak apám természete miatt. A családunk között én vagyok az a minimális kapocs és mindkét fél a maga oldalán akar tudni. Hozzáteszem mindkét oldalnak vannak hibái. De apámék részéről nagyobbak és mivel anyám rokonai akik túlnyomó részt törődtek velem ezért velük szoktam karácsonyozni. Nekem ők a család. A másik fél még egymást sem szereti nagyon és kevésbé tűrik meg magukat egymás mellett nem, hogy leüljenek egy asztalhoz. legalább annyi eszük lenne, hogy ők hárman együtt karácsonyozzanak otthon de... hagyjuk.

Utoljára 6 éves korom előtti karácsonyok voltak azok ahol mindenki ott volt, de vajnyi kevés dolog jut eszembe róla.

2023. dec. 19. 11:37
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Volt. Nyomós volt az indok. Abszolút nem hiányoznak. (Vagyis egy kicsit, de inkább nélkülük, mint velük)
2023. dec. 19. 11:39
 4/12 anonim ***** válasza:
96%

Gyerekkoromban apám összeveszett a húgával, aki az én Keresztanyám, mert nagyon erőszakosan tolta mindenkire a politikai nézeteit meg a vallását. Alapból az a típus a nő, akinek csak igaza lehet, mindneki más téved. Úgyhogy gyerekkoromban egy családi dologra sem engedte őt oda apám, bár a sógorával, keresztapámmal halálig jóban volt. Néhány éve megint nyomulni kezdett apám húga, de apám továbbra se nyit felé, egyszerűen ezt a vallásos dolgot amnyira erőlteti a nő, hogy nem lehet elviselni, ezt már felnőttként én is látom. Rosszabb, mint a filmeken azok, akik az utcán hirdetik a próféciát. Engem is megtalált már ezekkel, de én is elzárkóztam tőle. Esküvőre, keresztelőre se hívtuk, mert annyira erőszakos és nem fogadja el, ha valaki máshogy vagy nem annyira gondol dolgokat, mint ő. Az öcsém hagyta magát egy ideig, de már ő sem beszél vele.

Úgyhogy az idén karácsony is olyan lesz, mint mindig, nem hívjuk, ha jön, akkor meg úgy teszünk, mintha senki se lenne otthon.

2023. dec. 19. 11:43
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
A nővéremmel. Felnőtt nő, 40-en túl, de mindig mindennek róla kell szólnia. Állandóan üvölt, ha épp nincs baja, keres magának valamit, amin puffoghat. Minden karácsony arról szólt, hogy szépen sorban beleállt mindenkibe. Nekem ebből elegem lett, nem vagyok hajlandó ezt hallgatni. Jobb az életem azóta.
2023. dec. 19. 15:40
 6/12 anonim ***** válasza:
84%
Nálunk a húgom férje veszett össze apuval, (apunak volt igaza) de tesóm a férje mellé állt, és karácsonyra sem hajlandóak jönni.
2023. dec. 19. 15:50
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

A rokonság nem azt jelenti hogy kötelező tartani a kapcsolatot.

Anyám a testvérével nem beszél már vagy 10 éve, mert a nagyszülők halálakor a nagybátyám átvágta több millióval. Én se beszélek a családom azon részével. Így nekünk sokkal boldogabb a karácsony.

2023. dec. 19. 18:43
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

7# hasonló. Engem a testvérem akart kisemmizni a szülők utáni örökségből, szerinte neki több járt, mint a fele, mert neki akkor már voltak gyerekei. Nagyon komoly bírósági ügyünk lett belőle, azóta se tartjuk a kapcsolatot, a gyerekeink se ismerik egymást. De nincs is rá igény.

Karácsonykor a férjem nagyobb családjával leszünk, mint évek óta. Nincs hiányérzetem egy ilyen testvér után.

2023. dec. 19. 19:22
 9/12 anonim ***** válasza:
27%

Az ilyeneket akik mindenkit belekevernek a saját testvéri balhéjukba úgy lehetne szuperül megleckéztetni, hogy összejön a család de nélkülük. Addig nem jöhetnek míg nem rendezik. Szerintem rágnák a kefét rendesen. Amúgy ehhez a családtagoknak is sziklaszilárd jelleműeknek kell lennie.

1 év eltelt. Maguktól nem fognak kibékülni. Lépjétek meg amit írtam és nem fogják bírni, kibékülnek.

2023. dec. 19. 22:06
 10/12 anonim ***** válasza:
Rokonság jó része ilyen de jobb is így, nincs a kötelező nyüzsgés.
2023. dec. 20. 00:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!