Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Elviselhetetlen a húgom, mit...

Elviselhetetlen a húgom, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Egyszerűen képtelen elviselni ha nem ő van a középpontban. A nekem van valami problémám és a szüleim próbálnak segíteni, letámadja őket, hogy jajj kedvenc gyerek. Most pl osztályt fogok váltani a rossz közösség miatt, sokat kellett erről beszélni, akkor is támadott hogy túldrámázok mindent meg hogy őt nem szeretik. Öcsémet is szokta piszkálni olyanról amiről nem tehet, anyám rászól, arra is ugrik. Engem is van hogy megszól, hogy neki legalább vannak barátai, ami engem nagyon bánt. Mit kéne ezzel csinálnom, nagyon rosszul esik amiket mond, és mindig mindenki őt sajnálja, hogy jajj nem kap elég figyelmet, közben pedig mindig figyeltek rá a szüleim hogy ne legyen ez, egyszer hallottam is h mondja az anyám. Mit kezdjek ezzel a helyzettel?

aug. 17. 15:20
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
86%

Olvass be neki.

Mond meg, hogy nem körülötte forog a világ, és nem csak neki lehetnek problémái 🤷🏻‍♀️ Meg örüljön neki, hogy vannak baratai, mai világba ritka a normális barátnő..

Ha meg ennyire kezelhetetlen az pont azért van mert anyadek nagyon rá engedtek, és mindenkinek neki megy, általában ilyenek a nagyszájú elkényeztetett gyerekek, de amúgy nem kell vele foglalkozni, ha felnőttök változhat a helyzet es lehettek jó tesók. Mennyi idősek vagytok?

aug. 17. 15:26
 2/16 A kérdező kommentje:
17 és 15
aug. 17. 15:30
 3/16 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem: családi kupaktanács - beszéljétek meg vele együtt, amit az első is írt, és tartsa magát mindenki hozzá.
aug. 17. 15:31
 4/16 anonim ***** válasza:
92%
Tipikus középső gyerek szindróma. Úgy érzi, hogy őt tényleg elhanyagolják, ezért mindent megtesz, hogy magára vonja a figyelmet és ezzel a szeretetet.
aug. 17. 15:32
 5/16 anonim ***** válasza:
89%
"Engem is van hogy megszól, hogy neki legalább vannak barátai, ami engem nagyon bánt. Mit kéne ezzel csinálnom, nagyon rosszul esik." Ne mutasd ki, hogy rosszul esik. Mondd: "Akkor húz el a kis barátaidhoz és nekik picsogj a képzelt bajaidról."
aug. 17. 15:40
 6/16 anonim ***** válasza:
84%
Nézd levegőnek. Egyáltalán ne szólj hozzá, ha pedig ő kérdez, 1 szóval válaszolj, és már menj is arrébb, rá se nézz. El fogja kezdeni zavarni, hogy nem szeretik, nem akarják a kedvét keresni, és el fog rajta gondolkozni, hogy változtatnia kell.
aug. 17. 16:06
 7/16 anonim ***** válasza:
75%

#1 vagyok

Akkor most vagytok abban a korban amikor még normálisnak mondható a “civakodás”, mikor a tesommal mi voltunk ennyi idősek mi sem voltunk jól meg, aztán így 20 éves fejjel (ő már idősebb), tok jól kijövünk..

aug. 17. 17:21
 8/16 LuckyLevi ***** válasza:
48%
Semmi értelme megmondani neki, hogy nem körülötte forog a világ. Ha ezzel letàmadod, az csak ront a helyzeten. Próbàlj meg értelmesebb lenni, mint egyes valaszolók. Próbáld elmagyarázni az érzéseid, hogy mi esik rosszul. És hallgasd meg Őt is. Lehet pont úgy érez, mint Te, hogy Te vagy a középpontban. A leírtakból számomra inkább az jön le, hogy inkább Te vagy a középpontban. Nem feltétlenül, azért, mert kiprobokàlod, hanem, mert neked van több problémád, így nyilván veled kell többet foglalkozni.
aug. 18. 00:08
 9/16 anonim ***** válasza:
66%
78-ban ezt úgy kezelték, hogy kapott volna a kisasszony egy maflást.
aug. 18. 21:32
 10/16 anonim ***** válasza:
87%

8/9

Légy te értelmesebb, és ha ennyiben kimerül a probléma megoldóképességed, sajnálatos és eletkeptelenseg “ne olvass be neki” ha csúnyán viselkedik a saját testvérével és a szüleinek is neki megy a lányka akkor szerinted mit kene tenni, ha nem elmondani neki kerek-perec, hogy vegyen visszább??

Merem lefogadni, hogy szóltak már neki szépen is, csak tudod a szép szó nem feltétlen használ hisztis kislányoknál, szóval nyugodtan beszélgessen el vele a tesó akit piszkál!

aug. 18. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!