Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tegyek, hogyha elviselhete...

Mit tegyek, hogyha elviselhetetlen a húgom, és már nem bírom a viselkedését?

Figyelt kérdés

Én vagyok a második gyerek, ő a harmadik, és van még két kisebb testvérünk.

Kötekszik, beszólogat, nem hagy békén, nem csinál semmit és mindent rám hárít. 14 éves, nemsokára 15 lesz.

Állandóan kicsszik velem, például ma is ő sokkal hamarabb ért haza mint én, és gyorsan átöltözött pizsamába, csakhogy ne kelljen neki elmenni az öcsénkért az oviba.

Folyamatosan rátromfol. A vonatállomás fele sok a kóborkutya, megkergetett egy, kiesett és betört a telefonom. Apa mondta, hogy semmi baj, mert akkor használom a húgom régi telefonját, erre a húgom elkezdte mondani, hogy miért kellett betörni, stb. És anyának is ezt előadta, aki szintén jól fogadta volna, de így nem, és haragudott is érte.

Már hozzá se szólok, rá se nézek, de kötekszik, ha visszaszólok, ha úgy teszek, mintha semmi nem történne, meg se hallanám, akkor is csinálja és nem áll le.

2022. okt. 19. 17:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
5%
Miert nem ulsz le vele ezt megbeszelni?
2022. okt. 19. 18:06
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
1-es: azért, mert ez nem ennyire egyszerű. Ha valaki egy rosszindulatú szerencsecsomag, akkor ha fejreállsz, akkor sem változik meg.
2022. okt. 19. 18:09
 3/11 anonim ***** válasza:
93%
Anyádék tudják hogy nekik kéne lemenni az öcsétekért nem titeket terhelni? Gondolom a megcsinálásánál se kellett segítenetek
2022. okt. 19. 18:13
 4/11 anonim ***** válasza:
35%
De, igenis egyszer meg kell probalni megbeszelni kettesben!
2022. okt. 19. 18:16
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Egy házban laknak, ezt nem lehet csak úgy félreseperni, ezt meg kell oldani. Talán csak a "szokásos" testvéri hajcihő, amit idővel kinő az ember, de ha ennyire nem hajlandó változni önerőből, akkor ez aligha változik magától. Megoldás? Csak a szülő hathat rá, valaki olyan aki rávilágít mekkora szemétség amit művel.
2022. okt. 19. 18:28
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Ignoráld amennyire tudod.
2022. okt. 19. 18:35
 7/11 anonim ***** válasza:
92%
Akkor öltözz át pizsamába te is. Amúgy meg mi van akkor, nem lehet vele levetetni és rászólni, hogyy öltözzön?
2022. okt. 19. 18:39
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Az anyjáéknak kell vele beszélni, nem csak megcsinálni kellett őlédiségét. Csak a szülei felelősek a viselkedéséért, nekik kell nevelni.
2022. okt. 19. 20:56
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Ja bocs most olvastam hogy 5-en vagytok testvérek. Akkor meg főleg javaslom hogy anyádék kössék fel a bugyogót ami a gyerek nevelést illeti.
2022. okt. 19. 20:59
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Részvétem, ezek a kis tinik rém idegesítőek tudnak lenni. Remélhetőleg előbb-utóbb kinövi, addig is annyit tudsz tenni, hogy szüleiddel megbeszéled négyszem közt, hogy zavar és szóljanak rá. Persze ez csak akkor működik, ha nem ő a kiskedvenc, mert akkor te leszel rosszindulatúnak kikiáltva.
2022. okt. 19. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!