Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek mit kezdjek...

Szerintetek mit kezdjek ezzel? Ti hogyan kezelnétek (akár hosszútávon)?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Öcsémmel 1 év van közöttünk, mindig jól kijöttünk, kisebb veszekedéseink voltak csak. Most, hogy kamaszodik, elviselhetetlen (mindig beszólogat, agresszív, gyűlölködő). Nagyon ritkán érzem úgy, hogy egyáltalán van közöttünk bármilyen kapocs.

Nem szeretnék "lemondani róla", de egyelőre minden beszélgetéssel, vagy reakcióval csak rontok a helyzeten. Ezért kerülöm és igyekszem mindig kizárni. Remélem, hogy kinövi majd, de addig is eléggé féltem, mert nem tart jó irányba, segítséget viszont nem fogad el.

1. Ti hogyan kezelitek, ha egy családtagotok szól be? (itt most rasszizmustól a szexizmusig minden témát érintünk... :/)

2. Nektek van ilyen családtagotok? (akivel eleinte nagyon jóban voltatok, de aztán ilyen szinten eltávolodtatok)? Később mi lett ezekkel a kapcsolatokkal?

3. Tanulás mellett hogyan birkóztok meg egy hangos, folyamatos konfliktusokkal teli környezetben?

aug. 8. 20:55
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

1. Hát azért én helyretenném. Ha piti dolgokról van szó, ráhagyom. De a rasszizmus, a szexizmus, stb., nagyon nem a "jelentéktelen" kategóriába tartonak.

2. Nagybátyámmal szuper kapcsolatom volt, de aztán lett egy barátnője, aki számomra elfogadhatatlan módon viselkedett. Amikor közöltem vele, hogy ezek után csak vele szeretnék találkozni, a párjával nem, besértődött. Azóta nem nagyon beszélünk.

3. Elmegyek könyvtárba/barátnőhöz/rokonhoz/próbálok bezárkózni, és kiszűrni a zajt.

aug. 8. 21:14
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Az exem jutott eszembe, akinek volt egy nővére, négy év korkülönbség volt köztük és amikor együtt voltunk, még egy házban laktak. Az ordítozás alap volt, de nem egyszer láttam, ahogy egymásnak estek, papuccsal vagy bármi mással (egyszer művirággal 😂 ) ütötték egymást. Ekkor voltak huszonévesek.

Harmincas éveikre kinőtték ezt, ma már nagyon jó testvérek.

Szerintem itt is ez lesz, kinövi, lehiggad, komolyodik majd.

aug. 9. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!