Mit lehet kezdeni ilyen sógornővel?
Adott a sógornőm, akinek van egy 1,5 éves lánya. Nekem meg van egy fél éves fiam. Szerettem volna, ha a jövőben együtt játszottak volna, hiszen 1 faluban lakunk.
Mindig is távolságtartó volt velem, de ahogy megszületett a gyerekünk azóta kezdett barátságos lenni.
Sajnos mikor beköltöztünk a faluba a párom tesóját sose engedte el segíteni, pedig úgy volt, hogy majd ő szeretne jönni, azonban 1 fűszálat se mozdított.
Míg az én párom nagyon sokat segített az ők házukon annó és mindig egy szóra ment.
Egyszer volt itt nem olyan régen laminált padlót csinálni, mert ahhoz nagyon ért és együtt csinálták párommal.
Akkor eljött sógornőm a lányával és képes volt azt mondani nekem mikor kettesben voltunk, hogy milyen az én párom, neki is most kell kitalálni a laminálást mikor milyen jó az idő kint és lehetne inkább kint lenni a gyerekkel otthon.
Elhiszem, hogy jó az idő stb. Azonban én soha nem mondtam volna ilyet neki.
Így mi már nem szoktunk segítseget kérni. Kivéve nem rég mikor nem tudtam elmenni dévényre, mert elromlott a kocsi. Párom meg a kérdezésem nélkül felhívta sógornőm, hogy nem -e visz el. Aztán sógornőm nagy lelkesen mondta, hogy deee. Aztán a kapuban meg elkezdett velem bunkón beszélni, veszekedni, a szemével ölni tudott volna, mondta, hogy őt ne ugráltassuk meg hogy ez nem így működik. Aztán mondtam, hogy ne vigyen inkább el és hogy ne haragudjon, de a párom az én tudtom nélkül kérte a segítségét én nekem eszembe se jutott volna, hanem felhívtam volna a dévényest, hogy nem megy a kocsim adjon másik időpontot és így is lett.
Na már most a problémám az, hogy itt alapból nincs olyan sok fiatal kisgyerekes. Sógornőm most rátalált a faluban egy hasonlóan 1,5 éves kisfiús anyukára, aki ugyanúgy egy nyers természet. Szóval ők most màr nagyon meg lesznek.
Én meg attól tartok, hogy ha az enyém lesz olyan, hogy màr el lesz a babakocsiban és megyek majd a játszóra akkor mit csináljak, ha látom őket és tudom, hogy nem látnak szívesen???.... mikor ott a kis gyerekem tulajdonképpen... aki meg szeretne menni a többi gyerekhez.
Tudom ez még a jövő, de sajnos én ezt látom a lelki szemeim előtt emg azt hogy bàrmilyen ovis eseményen egy km-re fogok ülni a sógornőmtől, ami hót gáz számomra, mert ennek nem így kellene lennie.
Ennek ellenére minden vasárnap közös kötelező ebédünk van anyósnál és mindig kötelező virág/csoki vétle névnap, szülinap és egyebekkor.
Amit én már szívesen abbahagynék.
Hálistennek most fog költözni3 kis gyerek az utcánkba és van egy másik gyerek is akinek jóba vagyok az anyjával, viszont kíváncsi lennék a Ti véleményetekre.
Tudom túlságosan is ráérek. Ha majd dolgozni fogok talán nem fogok ezen kattogni.
Màr azon is agyaltam keresek egy városi barátnőt, aki normális.
Pont úgy kezeld, mint egy idegent. Ha elmész mellette, köszönjük neki, mint bárki másnak az utcán vagy a boltban. A játszótéren hagyd játszani a gyerekeket, ne tereld ida a tiédet az unokatesóhoz, de ha magától megy oda, nem kell látványosan elvinni onnan.
Ha elsétálsz az utcában, meg se lásd a házukat. Mondd meg a férjednek, hogy innentől egy db tojás sem kell tőle, nem tartoztok egymásnak. A vasárnapi ebéd más, ott ugyanúgy beszélj, légy barátságos anyóssal, mintha egy volt kolléganője lenne a vendég. Nem a sógornővel kell jópofizni, csak jelen van a szobában, ennyi.
Sógornőre már minden tanácsot leírtak az előzők. Kerüld, nem kell vele jópofizni.
Nekem ez szúrt szemet:
"minden vasárnap közös kötelező ebédünk van anyósnál"
Nem, nem kötelező. Ha szeretnél oda menni hetente, máshogy fogalmaztál volna. A férjeddel kell ezt megbeszélned, pláne ha majd visszamész dolgozni. Neked is jár a hétvége, a pihenés.
Megsértődnek majd, na és? Nem körülöttük forog a világ, te például havonta mész, fogadják el. Ha az anyósék szimpik, menj oda másik napon, mint a sógornőék. Nem csak "csapatban" lehet átmenni, könyörgöm.
Az agyam eldobnám ha KÖTELEZŐ lenne anyósnál ebédelni hetente. Nem. Felnőtt ember vagy, mondhatsz nemet. Menjen a férjed a gyerekekkel nyugodtan.
Ezer dolgod lehet neked is, házimunka, pihenés, sport, tanfolyam, barátnővel program, gyereknek jelmezt varrni, akármi.
Azért tényleg szomorú ez az egész helyzet. Sógorod pl hogy áll az egészhez? Én teljesen átérzem, csak én a gyrrek szemszögéből, hogy milyen is az amikor a két család nem egyezik jól. Nem a legjobb érzés, és ez akkor fog kiélesedni amikor nem lesznek már anyósék. Szerintem jó lenne ha megkérdeznéd a drága sógornődet hogy milyen problémája van veled, és esetleg mit ártottál neki, hogy ezt a viselkedést érdemled tőle. Tudom a hátad közepére nem kívánod az egészet, de ez a beszélgetés lehet jót is kihozna. Pl mondd meg hogy csak szeretnéd hogy a gyerekek jól kijöjjenek, elvégre unokatestvérek, és te is vele, hogy ne legyenek a karácsonyi (ezesetben a vasárnapi) ebédek olyan kínosak. Ha elhidegültök egymástól az csak rosszabbítja a helyzetet, lehet a gyerekek is eltávolodnak egymástól nagyon.
Minden esetre egy ilyen beszélgetést ha megejtesz vele, elmondhatod a szemébe hogy mik a problémáid vele. Ha összevesztek legalább kicsit gondolkodjon is el, mert sok ember nem veszi észre magát az ilyen helyzetekben. Csak ők az áldozatok. Minden esetre remélem valahogy meglesz a közös hang és a harag nem visz jóra, annyi biztos.
Köszi mindenkinek. ❤
Igen jó kérdés milyen lesz itt lakni, ha anyósék már öregek lesznek.
Mert csak a párom családja miatt lakunk itt ebben a semmi kis faluban. :/
Az én családom egy sokkal messzebbi másik megyében, városban.
Nyilván akkor már az én családom is idős lesz, viszont én szívesen lelépnék. Én nem szeretem a falut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!