Mit lehet kezdeni ilyen sógornővel?
Adott a sógornőm, akinek van egy 1,5 éves lánya. Nekem meg van egy fél éves fiam. Szerettem volna, ha a jövőben együtt játszottak volna, hiszen 1 faluban lakunk.
Mindig is távolságtartó volt velem, de ahogy megszületett a gyerekünk azóta kezdett barátságos lenni.
Sajnos mikor beköltöztünk a faluba a párom tesóját sose engedte el segíteni, pedig úgy volt, hogy majd ő szeretne jönni, azonban 1 fűszálat se mozdított.
Míg az én párom nagyon sokat segített az ők házukon annó és mindig egy szóra ment.
Egyszer volt itt nem olyan régen laminált padlót csinálni, mert ahhoz nagyon ért és együtt csinálták párommal.
Akkor eljött sógornőm a lányával és képes volt azt mondani nekem mikor kettesben voltunk, hogy milyen az én párom, neki is most kell kitalálni a laminálást mikor milyen jó az idő kint és lehetne inkább kint lenni a gyerekkel otthon.
Elhiszem, hogy jó az idő stb. Azonban én soha nem mondtam volna ilyet neki.
Így mi már nem szoktunk segítseget kérni. Kivéve nem rég mikor nem tudtam elmenni dévényre, mert elromlott a kocsi. Párom meg a kérdezésem nélkül felhívta sógornőm, hogy nem -e visz el. Aztán sógornőm nagy lelkesen mondta, hogy deee. Aztán a kapuban meg elkezdett velem bunkón beszélni, veszekedni, a szemével ölni tudott volna, mondta, hogy őt ne ugráltassuk meg hogy ez nem így működik. Aztán mondtam, hogy ne vigyen inkább el és hogy ne haragudjon, de a párom az én tudtom nélkül kérte a segítségét én nekem eszembe se jutott volna, hanem felhívtam volna a dévényest, hogy nem megy a kocsim adjon másik időpontot és így is lett.
Na már most a problémám az, hogy itt alapból nincs olyan sok fiatal kisgyerekes. Sógornőm most rátalált a faluban egy hasonlóan 1,5 éves kisfiús anyukára, aki ugyanúgy egy nyers természet. Szóval ők most màr nagyon meg lesznek.
Én meg attól tartok, hogy ha az enyém lesz olyan, hogy màr el lesz a babakocsiban és megyek majd a játszóra akkor mit csináljak, ha látom őket és tudom, hogy nem látnak szívesen???.... mikor ott a kis gyerekem tulajdonképpen... aki meg szeretne menni a többi gyerekhez.
Tudom ez még a jövő, de sajnos én ezt látom a lelki szemeim előtt emg azt hogy bàrmilyen ovis eseményen egy km-re fogok ülni a sógornőmtől, ami hót gáz számomra, mert ennek nem így kellene lennie.
Ennek ellenére minden vasárnap közös kötelező ebédünk van anyósnál és mindig kötelező virág/csoki vétle névnap, szülinap és egyebekkor.
Amit én már szívesen abbahagynék.
Hálistennek most fog költözni3 kis gyerek az utcánkba és van egy másik gyerek is akinek jóba vagyok az anyjával, viszont kíváncsi lennék a Ti véleményetekre.
Tudom túlságosan is ráérek. Ha majd dolgozni fogok talán nem fogok ezen kattogni.
Màr azon is agyaltam keresek egy városi barátnőt, aki normális.
Ez szerintem is a jövő, még találhatsz mama-barátnőt magadnak és barátot a kisfiadnak (ugyanis lehet korán érdeklődni fog más gyerekek iránt, de lehet, hogy nem: az én fiam lassan 2, de nem megy oda senkihez még, csak nézi, és max. mosolyog). Ráadásul lehet a másik anyuka nem olyan hülye, mint a sógornőd, továbbá azt sem hiszem, hogy a fiadat elüldöznék, ha barátkozni próbálna az ő gyerkőceikkel, nektek meg nem muszáj jópofizni.
Viszont egyetértek a 2-essel, a férjed innentől ne segítsen olyan lelkesen... azt semmiképp sem tanácsolom, hogy vesszen össze a tesójával, csak most párszor legyen pont akkor valami halaszthatatlan dolgotok. Ha esetleg szóváteszik, akkor sem kell veszekedni, csak ártatlanul megjegyezni, hogy dehát ők egyszer sem segítettek, ti mégsem akadtatok ki, nektek meg csak most pont nem jó, eddig mennyit segitettetek, és mégis megsértődnek... Hátha akkor a fejükhöz kapnak. De ehhez a férjed is kell, egyrészt hogy ne akarjon mindenáron segíteni, másrészt hogy ügyesen előadja, hogy részetekről ez nem sértődés vagy pláne hiszti, hanem tényleg teljesen véletlenül pont nem alkalmas 🙂
Köszi a válaszokat.
Hát azóta volt egy érdekes telefon váltása páromnak és tesójának, ahol elkezdett jönni a sógorom azzal, hogy csak gondoljon bele a párom a saját helyzetébe, hogy ő segített volna -e, ha erre kérjük, hogy vigye el dévényre. Akkor erre mondta a párom, hogy nem kérdés, segített volna.
Főleg, hogy úgy tette fel a kérést a párom, hogy nem baj, ha nem. Mondja meg nyugodtan, erre lelkesen azt mondta igen.
Rám meg sajnos nem torzítom a dolgokat veszekedett, fenn hangon és úgy nézett rám, mint akit megölne.
Csak azt sajnálom, hogy az én gyerekemnek ilyen hamar szembesülnie kell azzal, hogy ilyenek az emberek.
Annyi előnyöm van, hogy elvileg 1 évre visszamegy sógornőm elvileg januàrtól dolgozni, így talán kicsit kiszellőzteti a fejét.
Elvileg akar még vagy 1-2 gyereket.
Most is elmentünk a mellék utcába, ahol ők laknak, de úgy nézett, mintha betolakodó lennénk, mintha mi abba a mellékutcába be se mehetnénk, hisz nem ott lakunk XD.
De mivel egy faluban nem sok sétálási lehetőség van, még szerencse, hogy bemehet oda is az ember..
Nálunk hasonló a szitu. Egy penzéhes, állandóan siránkozó, rosszul vam, ha kérnek tőle valamit pina. Egy tajparaszt, de nem a gyereken vezetjük le, ha a játszótéren játszani akarnak együtt, engedd, neked attól még nem kell jópofizni vele.
A családi ebéden sem kell nagyokat beszélgetni.
Pici még a gyerek, most otthon vagy, kevés a szociális életed de hidd el, ez egy év múlva nem fog érdekelni.
"Csak azt sajnálom, hogy az én gyerekemnek ilyen hamar szembesülnie kell azzal, hogy ilyenek az emberek."
Oké, én elhiszem, hogy minden anya a saját gyermekét tartja a legszuperebbnek, és néha(gyakran) túlzásba esnek a csodálatban, de te ezt nagyon túltoltad. A fél éves (6 hónapos!) gyereked nem szembesült azzal, hogy milyenek az emberek, ugyanis ennyi idősen egyetlen kisgyereket sem érdekel, hogy az anyukája sógornője mit mond az anyukájának. Nem, még a tiédet sem.
Nem hagytam. Kivettem a kocsiból és megmondtam, hogy akkor nem kell elvinni és bementem a házba.
Nem úgy értettem, hogy a gyerekem hallotta, ahogy veszekedtünk és ennyi a lelki békéjének, hanem hogy sajnos ebbe fog felnőni, hogy én nem tudom csak úgy elvinni a szomszéd utcába az unokanővéréhez bármennyire is akarom vagy nem szívesen megyek be a játszótérre a sógornőmhöz, aki épp a baràtnőjével trécsel a játszón. És ez lesz rossz mikor tovább megyek, mert tovább kell mennem, mert ez van.
Aztán azt nem tudom, hogy magyarázom majd el mikor már ő akarna menni szerencsétlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!