Mit lehet kezdeni ilyen sógornővel?
Adott a sógornőm, akinek van egy 1,5 éves lánya. Nekem meg van egy fél éves fiam. Szerettem volna, ha a jövőben együtt játszottak volna, hiszen 1 faluban lakunk.
Mindig is távolságtartó volt velem, de ahogy megszületett a gyerekünk azóta kezdett barátságos lenni.
Sajnos mikor beköltöztünk a faluba a párom tesóját sose engedte el segíteni, pedig úgy volt, hogy majd ő szeretne jönni, azonban 1 fűszálat se mozdított.
Míg az én párom nagyon sokat segített az ők házukon annó és mindig egy szóra ment.
Egyszer volt itt nem olyan régen laminált padlót csinálni, mert ahhoz nagyon ért és együtt csinálták párommal.
Akkor eljött sógornőm a lányával és képes volt azt mondani nekem mikor kettesben voltunk, hogy milyen az én párom, neki is most kell kitalálni a laminálást mikor milyen jó az idő kint és lehetne inkább kint lenni a gyerekkel otthon.
Elhiszem, hogy jó az idő stb. Azonban én soha nem mondtam volna ilyet neki.
Így mi már nem szoktunk segítseget kérni. Kivéve nem rég mikor nem tudtam elmenni dévényre, mert elromlott a kocsi. Párom meg a kérdezésem nélkül felhívta sógornőm, hogy nem -e visz el. Aztán sógornőm nagy lelkesen mondta, hogy deee. Aztán a kapuban meg elkezdett velem bunkón beszélni, veszekedni, a szemével ölni tudott volna, mondta, hogy őt ne ugráltassuk meg hogy ez nem így működik. Aztán mondtam, hogy ne vigyen inkább el és hogy ne haragudjon, de a párom az én tudtom nélkül kérte a segítségét én nekem eszembe se jutott volna, hanem felhívtam volna a dévényest, hogy nem megy a kocsim adjon másik időpontot és így is lett.
Na már most a problémám az, hogy itt alapból nincs olyan sok fiatal kisgyerekes. Sógornőm most rátalált a faluban egy hasonlóan 1,5 éves kisfiús anyukára, aki ugyanúgy egy nyers természet. Szóval ők most màr nagyon meg lesznek.
Én meg attól tartok, hogy ha az enyém lesz olyan, hogy màr el lesz a babakocsiban és megyek majd a játszóra akkor mit csináljak, ha látom őket és tudom, hogy nem látnak szívesen???.... mikor ott a kis gyerekem tulajdonképpen... aki meg szeretne menni a többi gyerekhez.
Tudom ez még a jövő, de sajnos én ezt látom a lelki szemeim előtt emg azt hogy bàrmilyen ovis eseményen egy km-re fogok ülni a sógornőmtől, ami hót gáz számomra, mert ennek nem így kellene lennie.
Ennek ellenére minden vasárnap közös kötelező ebédünk van anyósnál és mindig kötelező virág/csoki vétle névnap, szülinap és egyebekkor.
Amit én már szívesen abbahagynék.
Hálistennek most fog költözni3 kis gyerek az utcánkba és van egy másik gyerek is akinek jóba vagyok az anyjával, viszont kíváncsi lennék a Ti véleményetekre.
Tudom túlságosan is ráérek. Ha majd dolgozni fogok talán nem fogok ezen kattogni.
Màr azon is agyaltam keresek egy városi barátnőt, aki normális.
Az egy kicsi zsákutca, ahol nem sokan laknak.
Egyszerűen csak nem szívesen látom őt ezek után.
Tény, hogy legszívesebben megmondtam neki, hogy most azonnal takarodjon oda ahova akar, mert nekem nincs szükségem ellenségre és ne higyje, hogy én ő rá vagyok szorulva, csak jó lenne, ha ezt más is megértené, mert párom és párom családjának evidens, hogy kérjünk feszt segítséget a másiktól.
Meg mondtam volna*
Azonban kicsit el voltam hűlve és csak annyit tudtam mondani, hogy nem én kértem, hogy gyere értem és hogy nem kell elvinni.
Semmi sem tart örökké. Nem kell visszavonulj, csak hagyj távolságot! Szükségében keresni fog és akkor szóba kerülhet az, amit tesz...
Ő egy másik ember, aki pont az ellentéted, csak annyira engedd közel, ameddig biztonságos... majd kialakul, addig is hajrá!, keress másik anyukát, akivel jobban kijössz! Mindig kerül. :)
Szerintem ebben az esetben nem sok értelme lett volna a konfrontálódásnak. Az alapproblémája (a gyerekek miatt sem képes normálisan viselkedni a sógornő, így az unokatesók alig fognak találkozni, pedig egy köpésre laknak) nem oldódott volna meg, de egy jó kis családon belüli nyílt ellenségeskedést elért volna vele valószínűleg.
Ez persze nem jelenti azt, hogy mindent el kell tűrni, de szerintem egy esélyt még kaphat a tesó családja, mielőtt rájuk borítják az asztalt... sőt, mellőzni lehet őket veszekedés nélkül is, attól még nem Nyúl Béla senki, ha néha meggondolja, mit mond, nem oszt le ész nélkül mindenkit, mint az önérzetes vénasszonyok a piacon, ha valaki véletlenül eléjük mászik.
Na csak az bacna be hoy a gyerekemet azért nem engedném a játszótérre,mert ott van a sógornőm? Talán az övé? Emiatt majd a gyereked rád fog haragudni,nem rá. A boltba se mész be addig amíg ő nem jön ki?
Nyugodtan éld az életedet úgy,ahogy neked jól esik. Biztos több pad van a játszótéren. Ülj távolabb tőlük,és foglalkozz a gyerekeddel. Ha ilyen leszel mint amit leírsz,nem csak a sógornőd,de mindenki mindenhol el fog nyomni.
Miert akarsz joban lenni egy olyan emberrel, akinek lathatoan nem vagy szimpatikus? Ennyire ne legyel mar ketsegbeesve.
Keress mas baratnot/anyukat, vagy maradj egyedul. Meg ugy is jobb, mint egy ilyen ember tarsasagaban, akirol abszolut leri, hogy nem kedvel teged.
Szerintem ez nagyon gáz. Úgy ahogy van. Kit érdekelne egy ilyen nyomi. Ha flegma, legyél már te is az. Mit képzel magáról. A férjednek meg mondd meg, hogy család ide vagy oda, neked ettől az összejárkálós dologtól hányhatnékod van, mert nem őszinte a dolog.
Azt mondod ezzel kell szembesülnie a gyerekeknek ilyen korán. És azzal is, hogy anyu nem áll ki magáért? Gondold át mégegyszer és tojd le. Féltékeny meg ne légy a másik nyersre, a gyereked ott és azzal játszik akivel szeretne. Nem bírhatunk mindenkit 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!